Opinie Zioła alchemika

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 3 sierpnia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. czenia

czenia Młodszy ekspert

a co z alchemikka przyśpiesza wzrost warzyw na bahamie?

2. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

maść lecznicza i esencja wiedzy

3. Dziadek_Maczek

Dziadek_Maczek Okazjonalny autor

Na wstępie serdecznie dziękuję za spontaniczne maseczki. Nie wiem czy mogę wymienić o kogo dokładnie chodzi, więc z grubsza "farmie" i "yasmince":p. Z sugerowanymi dopalaczami na Bahamie i sianiem papryki, z przestawianiem "czempiona" i oczywiście wliczając w to poranny zbiór z kolendry (dwa pola + drzewa z wodospadów - tam mam odkryte dopiero trzy segmenty) zebrałem sygnetów na 6 krzyży:(. Oczywiście jeszcze wpadło kilka od sąsiadów i jeszcze pewnie z ostatniego zbioru, przed nocnym zasiewem wpadnie kilka (dosłownie), ale to już dla wyrównania czasu poszedł maniok (bo jeszcze działała maska i alchemik). Z moich obliczeń, na chwilę obecną brakuje mi 718 sygnetów. Nie wiem czy to pnącze jest tego warte. Z hodowlą się wstrzymuję do niedzieli. Będzie co ma być. Ten event jednak w porównaniu do "Czas wypoczynku", który zrobiłem z itemem na plus to skok przez kanion:( Dziwi mnie, że "Czas wypoczynku" miał wyższy stopień trudności-.-

4. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

[ciach]

* * *
    Brakujące do 60 - 11 minigier ukręcone (na bahamie już posprzątane). Jutro kończę prawą stronę, a tym samym event.:)

Część posta oceniającą innego gracza i prowokującą do kłótni usunęłam.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 6 sierpnia 2021
  5. Kachexia

Kachexia Czeladnik forum

A ja dzięki waszym cennym wpisom na tym forum i dzięki otrzymanej masce od ania12355 - bardzo dziękuję i postaram się w przyszłości odwdzięczyć - będę pewnie miała dzisiaj w nocy pnącze.
    Do piccolo raczej nie dojdę, ale to jeden z moich pierwszych eve, więc i tak bardzo się cieszę.
    Pozdrawiam was wszystkich - dla ania12355 - szczególnie serdeczne pozdrowionka za bezinteresowną pomoc :D

6. bacowa70

[ciach] ...
    co z alchemika skraca warzywa na wyspie, to ci odpowiem:
    - maść lecznicza skraca o 4%
    - esencja wiedzy skraca o 6%
    mam nadzieję, że o masce tiki wiesz.

Tutaj również wycieczkę pod adresem gracza usunęłam. Zostawiłam przydatne dla innych informacje.
    MOD_Zła

7. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

czenia - Twoją odpowiedź na usuniętą część posta usunęłam.

Ja wiem, że czasy nerwowe, ale więcej serdeczności a mniej złośliwości nikomu nie zaszkodzi. Każdy ma prawo zapomnieć co i gdzie oraz do czego.

8. czenia

czenia Młodszy ekspert

dziękuję bardzo za podpowiedz miłego wieczoru życzę

9. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

maski tiki otrzymujemy z itemu zegar z pozytywką karuzela ,był do zdobycia chyba w 2013 albo 2014 roku :) co do eventu stoję sobie spokojnie na 37 z lewej i zbieram nasiona bo 38 numer to +3 do stodoły chcę to na max wykorzystać :)

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2021
  10. marynia53

marynia53 Cesarz forum

33 nagrodę otworzyłam i w nagrodę dostałam 5 słownie pięć nasionek. To jest parodia a nie zabawa.

11. bacowa70

Tak jest, maskę tiki otrzymujemy z zegara z pozytywką "karuzela" ale także z rzędu pnącza:

O masce tiki bębnimy przy każdym evencie, gdzie są wypadajki z Wyspy. Już chyba większość graczy ogarnęła temat i zbiera te maski, a jak ich nie ma to prosi graczy którzy mają ich więcej.
    Mam i chętnie wyślę potrzebującym. Tak po 1 szt. dziennie.:)

12. miwi45

miwi45 Weteran forum

Krok 33 daje 12 sakiewek. Czyli gwarantowane 12 nasion. Losowość dotyczy tylko rodzaju nasionka. Może źle spojrzałaś i pozostałe nasionka to inne roślinki?

13. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

To ja poproszę,bo pozytywki nie mam :(
    44 z lewej zrobione,pnącze wisi 8)

14. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Jak na razie 31 krzyżyków ukręcone, wspięga na dopalaczach posiana,
    zero pierścieni więc to sianie mam zapewnione co najmniej do jutra aby dojść do pnącza.
    Miłego dnia wszystkim życzę:D.

15. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

dzięki. na ciebie zawsze można liczyć :)

16. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

sieję do oddania nasiona,a na targu pustki,nikt nie sprzedaje

17. rajskafarma

rajskafarma Wielki mistrz forum

jak mozna sasiadowi wyslac maske tiki?

18. bacowa70

Wchodzisz do spiżarni w stodole, wyszukujesz maskę i u dołu klikasz w prezent - tam szukasz sąsiada i mu wysyłasz.:)

19. lidia1963

lidia1963 Komisarz forum

Co jest lepsze ; czy siac na małych poletkach z dopalaczami czyli ;zoska ,woda ,kropelki. Czy siac na duzych z tymi samymi dopalaczami,czy bedzie wiecej roslin? prosze o podpowiedż?

krasnoludek10 lubi to.
  20. tz23

tz23 Naśladowca mistrzów

c
    tym razem interesuje nas by wyciągnąc jak najwięcej roślinek z jednego nasionka więc chyba lepiej na dużych

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.