Opinie Zioła alchemika

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 3 sierpnia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

bo ja lubie sobie ponarzekać jak mi żle :pto czemu mam byc z czegoś zadowolona jak mi nic nie wychodzi he :p
    mam 11
    nie wiem :p

2. kluska7070

kluska7070 Młodszy ekspert

zrobiłam karawanę tajemnic nie czekając na BB mam 19 kluczy ..wypadajki w oazie sa pół na pół

3. Kachexia

Kachexia Czeladnik forum

Zapytam nieśmiało: co to jest Kwaśny Jasiek, do czego służy i jak go zdobyć?

4. grania.

grania. Baron forum

Tak sobie siedzę i liczę. Wszystkich nasion możemy zdobyć 908 sztuk. Roślinek do wysiania na całość prawej strony potrzeba 13 840 sztuk. Czyli zakładając, że zaczynam wysiew po końcu lewej strony jak mam już wszystkie nasiona musiałabym mieć przebitkę 16 sztuk z jednego pola. z CJM mam 4 dochodzi bonus +7 razem 11, śmigło da chyba trzy dodatkowe jest 14, trzeba by poszukać jeszcze dwóch. W sumie nie problem, jedno tylko ale: kiedy uzbiera się 60 krzyżyków i czy warto. Dla jednej skrzynki piccolo, z której wyleci coś wartościowego albo nie wyleci - u mnie raczej nie wyleci - nie warto, czyli lewa do pnącza a może i dalej bo krzyżyków mam 30 , a prawa ile będzie roślinek tyle będzie 8)

Kwaśny Jasiek czyli niejaki Johny Cytryna powoduje to, że wypadajki z pola na którym stoi powinny lecieć jak szalone, czyli szansa na nie wzrasta o 5 %. Przy jednym Jaśku jest to mało zauważalne, dopiero większe ilości dają jakiś efekt - ale przy zbiorach trzeba je przestawiać z pola na pole - koszmar. Jak się ma jednego można go powiesić na drzewie na Leśnej Polanie i wtedy działa na wszystkie pola.
    Zdobyć go obecnie można za kaskę na wyprzedażach - czasem się zdarzają, albo w trakcie G&T wymieniając się z graczami, którzy bardziej pożądają innych dóbr.

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2021
  5. wiocha5

wiocha5 Weteran forum

jak się odświeża klocki ?? tak aby nie tracić kolejki - dobrze pamiętam f 5 ??

6. Flipkowo

Flipkowo Naśladowca mistrzów

tak, dokładnie

7. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Wypadajki nazbierane na całość. Wyleciały bez wspomagania sn. Na wyspie siałem warzywa wraz z alchemikiem i maska Tiki a na farmie ulepszona dalia w szklarni wraz z alchemikiem. Jutro jak zwolnię łąki bo teraz stoją skorpiony to wysieję całość.

8. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Można też normalnie wyjść krzyżykiem z ewentu (ja tak robię).
    Przy ponownym wejściu gra startuje od klocków, nie zabierając wejściówki.

9. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Chyba w niedzielę rano wystartuję z gierkami. Więcej czasu i spokoju... Pasuje mi uporać się z nimi przed porannym zbiorem itemów, żeby zadziałały na nie bonusy PD/TPD, jakie będą wpadać dzięki gierkom. Jeszcze bardziej mi pasuje, żeby cały event "załatwić" w ciągu tych 8 godzin trwania bonusów dla roślin... A to oznacza użycie dodatkowych bonusów lub SN, jeszcze lepiej i tego i tego...

10. Honorata

Honorata Aktywny autor

Witam. Mam pytanie - czy bonus + 1 do wszystkich roślin w 55 kroku dotyczy również roślin eventowych? Mam nadzieję, że tak.

11. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Skoro do wszystkich, to do eventowych również:)

12. 6elka4

6elka4 Baron forum

Witam. Mam taki sam plan jak Ty. Niedziela to dobry dzień na załatwienie tego eventu. Mam zamiar pokręcić kołem a jak ono nic nie da to użyję prezentu dyniowego. Rozegrałam już 9 gier i otworzyłam sakiewki z nasionami. 104 sakiewki dały po mniej więcej 35 nasion.

Edit. W niedzielę po 10.00 w pierwszej kolejności załatwię event hodowlany za 1 SP.
    Wpadnie przy okazji parę wypadajek.

13. Honorata

Honorata Aktywny autor

Dziękuję. Grania mnie trochę przestraszyła, bo liczy bonus + 7, a ja policzyłam +8.

krasnoludek10, miwi45 oraz BA_Marion lubią to.
  14. miwi45

miwi45 Weteran forum

Witam,
    9 gierek rozegranych - dały 100 torebek z nasionami. 51 krzyży nakręconych. Skarabeuszy 571 szt. na zapasie, sygnetów 5 szt. Na Bahamie siałam karnegię na start, potem wspięga z alchemikiem i maską Tiki (kłaniam się znowu w pas mojej najlepszej pod słońcem Sąsiadce). Drzewa się nie sprawdziły u mnie, a nie chciało mi się Wodospadów demolować - dla przykładu z 6 drzew XXL - 2 sygnety. Manty, ważki itp. w menażeriach dawały 90% wypadajek. Hodowla - na ok.7 skarabeuszy 5 szt. sygnetów.
    Teraz event czeka sobie na luz w realu czyli, jak znam życie, do niedzieli (no, chyba, że jutro dalej będzie obfitować w deszcze). Minigierka nieskomplikowana, nie czasochłonna, jest ok.
    Jeszcze tylko skorzystam z dnia obniżek i poklonuję sobie wielbłądy. Załaduję oazę na kolejny event - ryzyk fizyk ssaki.
    PS. Praktycznie nie mam już różowych warsztatów. Ale otrzymane za nie Jaśki na G@T robia swoja robotę. Ten spokój o wypadajki nawet na Bahamie - bezcenny ;)
    Trzymam kciuki mocno, żeby każdy zrealizował w tym evencie to, co sobie założył :)
    Pozdrawiam :)

15. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Pnącze już mam.:)

Rozegrałam 49 gier i sieję wszystkie rośliny jednocześnie, z tym, że na kolczastego grzyba chlapnęłam SN.
    Na kole wykręciłam 2x100% i kilka po +1, to grzyba już mam 3.890, czapetka i róża jeszcze na polu:)
    Na 11 gier muszę uzbierać sygnetów.

16. Kachexia

Kachexia Czeladnik forum

Wiem,że jestem "zielona" :D , ale skoro tak pięknie zostałam poinformowana czym jest Kwaśny Jasiek, to pozwolę sobie zapytać dalej": co oznacza skrót G&T?
    I jeszcze zapytać chcę o maski z drzewa tiki?Z wcześniejszych wypowiedzi wywnioskowałam, że również są przydatne do zwiększenia "wypadajek", niestety nie mogę odszukać na forum żadnych info na czym konkretnie polega ich działanie?

No i ostatnie pytanie: skąd wziąć drzewo z maskami tiki?

Będę wdzięczna za wszelkie info dotyczące zwiększenia "wypadajek", ciułam sobie na te krzyże, ale ciągle mam problem z sygnetami na BAHA.

17. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

:)-G$T to ewent gdzie farmerzy ślą podarki innym farmerom lub wymieniają między sobą zagrody,drzewa,itemy
    -drzewo tiki nie daje maski tiki tylko totemy tiki,to owoce
    - maska tiki skraca czas warzyw na wyspie 20% przez 6h i jest pomocna przy wypadajkach z warzyw, na wyspie
    - maski tiki nie ma na targu,,mam chyba z pnącza(nie pamiętam),można ją zdobyć pisząc do sąsiada,który ma takie pnącze
    -chętnie podaruję,ale nie dziś,,nick ;) aleksandra1958;)

18. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Jest jakieś rzemiosło, które przyspiesza kwiaty na wyspie ?
    Coś nie mogę znaleźć...przynajmniej w srebrnym slocie.

W temacie: dalej zbieram wypadajki na wejściówki, bo i tak na razie pola mam zapchane skorpionami

edycja: Dobra - nie ma czegoś takiego.
    Z wspięgi z rzemiosłem i tiki leci mi zdecydowanie mniej niż z farmy, mimo iż na tej drugiej mam już poustawiane skorpiony, a ilość wypadajak i tak jest sporo większa niż na Baśce...
    na razie mam 9 rozegranych i 28 wejściówek :sleepy:

19. MaksM

MaksM Okazjonalny autor

wypadajki z baśki (20h + fiolka + TNZ) = ~35% sygnetów
    dramat

Ogłoszenie o skorpionach mówi, że to są stawonogi.
    Tymczasem w stodole : "To zwierzę liczy się do celów hodowli jako ssak" :E

20. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

U ciebie ssak u mnie ptak.
    W temacie 30 ukręcone na resztę brak sygnetów.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.