zebrane plony/zwierzęta wracają

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika jagódka133, 1 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

Witam,
    od jakiegoś czasu (nie pamiętam dokładnie może od miesiąca) mam problem ze zbiorami. Nie codziennie ale raz na kilka dni. Zbieram pola/zagrody/drzewa mam czystą polanę. Stawiam kolejne np. zagrody i w tym momencie odświeża mi się sama gra i w sekundę wszystko pojawia się z powrotem. Nie dotyczy to tylko jednej polany. Bo np. dzisiaj zebrałam łąkę, następnie zebrałam leśną polanę. Gra się odświeżyła i na leśnej polanie pokazały mi się pola z ostokrzewem, które przecież rosną na głównej łące. Wyszłam więc do planszy głównej. Wróciłam na leśną polanę, a tam stoją zagrody (które wcześniej zebrałam) więc sprawdzam też dziką łąkę, a tam też stoją wcześniej zebrane zagrody.
    To nie jest pierwszy raz trwa to od jakiegoś czasu.
    Co kilaka dni zdarza mi się, że np na dzikiej łące wyświetla mi się to co jest postawione/zasiane na leśnej/głównej łące i odwrotnie.
    Dodam, że ciasteczka czyszczą mi się same nie bieżąco.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

jagódka133 witam.

Do takich sytuacji może dojść jeśli nie masz stabilnego połączenia z internetem, nawet bardzo krótkotrwałe przerwy powodują nie dotarcie wykonanych czynności do serwera i nie zapisanie ich w bazie danych. Czyli krótko mówiąc, Ty widzisz wykonaną czynność na poziomie swojego komputera ale w rzeczywistości nie jest ona zapisana na koncie, tak że warto sprawdzić połączenie internetowe, ewentualnie je zresetować. Winna może być też wtyczka AFP i być może wymaga reinstalacji, sprawdź to proszę, ewentualnie przetestuj inne przeglądarki. Jeśli po tych zabiegach sytuacja będzie powtarzała się na różnych przeglądarkach to zapraszam ze zgłoszeniem do PT, z pozycji forum nie mam możliwości poszukania przyczyny i weryfikacji działania gry.
    Dodam, że automatycznie czyszczone ciasteczka cookies to nie to samo co ciasteczka flash i je warto od czasu do czasu wyczyścić.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. krystian7979

krystian7979 Czeladnik forum

Ja mam podobnie jak Ty ale jest to od wczoraj wieczorem.A dzis od rana jest za kazdym razem jak tylko wejde na farme.A łacze internetowe mam stabilne.

4. madziales

madziales Stały bywalec

Witam, Ja mam problem dzisiaj ze zbiorami z pól, chodzi o to, że, muszę po 2/3 razy odświeżać farmę żeby zebrać plony, ne działa mi kombajn część kombajnu która zbiera plony, tylko proszę nie piszcie mi że mam wyczyścić ciasteczka czy coś w tym rodzaju, wszędzie wszystko dobrze działa tylko nie farma.:(

5. SMOD_Atena

krystian7979, madziales jeśli połączenie z internetem nie sprawia problemów, oprogramowanie jest aktualne i sprzęt bez zarzutu a gra nie działa prawidłowo to zapraszam ze zgłoszeniem do PT: Pomoc Techniczna w celu weryfikacji działania gry.

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

6. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

nie dziękuję :)

7. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Dodam jeszcze na marginesie, że Wasze uwagi odnośnie działania gry zostały przekazane odpowiednim osobom.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.