Zbieranie ręczne

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ~czarodziejka, 12 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

est-orka, dziękuję za informacje, na naszym forum również pojawiło się takie ogłoszenie, zapraszam : >>>klik<<<.

Edycja :
    Zapraszam również do zapoznania się z tym OO : >>>klik<<<

Czy gra działa już poprawnie u wszystkich Graczy czy też są jeszcze jakieś pytania ?

Ostatnie edytowanie: 12 grudnia 2015
    dantic3 i est-orka lubią to.
  2. q.46

q.46 Czeladnik forum

U mnie problem teraz występuje, ale ogólnie dzieje się to losowo. Rano gra śmigała, a teraz wisi na każdej łące.

dantic3 lubi to.
  3. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Przed chwilą zbierałam, nie wiesza sie tak jak rano ale jakiś problem jednak jeszcze pozostał.

dantic3 lubi to.
  4. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Sądzę, że w najbliższym czasie wszystko się unormuje. Pamiętajcie o regularnym czyszczeniu przeglądarki i flasha.
    Czy moge jeszcze w czymś pomóc?

dantic3 lubi to.
  5. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Wczoraj wieczorem było już dobrze dzisiaj znowu masakra.

Można zamknąć, nie ma sensu żeby temat "wisiał" jak błąd jest znany.

dantic3 lubi to.
  6. winiulka

winiulka Moguł forum

potwierdzam, u mnie też masakra
    gra sie wiesza , a co za tym zbiór całości/bez kombajnu/ zabrał mi 20 min

dantic3 lubi to.
  7. Kathea

Kathea Baron forum

U mnie to samo, max 10 kliknięć i gra staje. Tak fatalnie to już dawno nie było jeżeli chodzi o płynność gry.

edit.

40 minut a mi jeszcze nie udało się wszystkiego zebrać, tak mniej więcej 1/3 została jeszcze do zbioru....

Ostatnie edytowanie: 13 grudnia 2015
    toDzasta i dantic3 lubią to.
  8. ogrodnik45

ogrodnik45 Naśladowca mistrzów

ja zbierałam kombajnem i również gra wisi na każdej łące a do tego nie pokazuje ilości zapisywanych PD I TPD

dantic3 lubi to.
  9. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Z moich obserwacji, to najgorzej jest rano, gdy wszystko naraz zbieram po nocy, tam gdzie stoją drzewa i zagrody trwa to nawet 30 sek na jedno pole, najszybciej gdy są same drzewa np w LD "tylko" ok 10 sek. na WS i w ogrodzie ozdobnym 3-4 sek. Wygląda na to, ze najdłużej zbierają sie zagrody. I także zauważyłam, ze nie pokazuje ilości PD i TPD.
    Jutro poniedziałek, więc mam nadzieję, że wreszcie coś z tym zrobią, bo tak to się nie da grać, człowiek tylko niepotrzebnie traci czas i nerwy.

dantic3 lubi to.
  10. morza1

morza1 Forumowy żółtodziób

U mnie tez się zacina,10 kliknięć i koniec.Tak nie można grać.

dantic3 lubi to.
  11. SMOD_Atena

Tak jak już wczoraj napisała BA_Czerwona :

Musimy uzbroić się w cierpliwość, o co Was również prosimy.
    Gracze ze swej strony proszeni są również o zaznaczenie w ustawieniach Adobe Flash Player opcji zapisywania danych bez ograniczeń o czym mowa jest w tym OO : >>>klik<<<.

dantic3 lubi to.
  12. Kathea

Kathea Baron forum

Tak z ciekawości, co oznacza "prędkość akceptowalna"? Bo u mnie dzisiaj zebranie wszystkiego zajęło ponad godzinę, czy jak zejdę do 45 minut to powinnam się cieszyć?

Błędy są ewidentnie po stronie BP a nie graczy. Często razem z grą wiesza się forum (zauważyłam to dzisiaj jak sprawdzałam czy inne strony też "stoją"), a to świadczy o fatalnej konfiguracji serwerów i ograniczeniach, bądź błędach ( a pewnie jedno i drugie) po ich stronie, a nie po stronie graczy.

Ja sobie zdaję sprawę że jako modzi nie macie nic do gadania i nic nie możecie zrobić, nie macie do tego ani odpowiedniej wiedzy ani uprawnień. Ale nie zwalajcie wszystkiego na graczy, jest to po prostu nie fer.

hlnrys, toDzasta oraz dantic3 lubią to.
  13. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Jest dokładnie tak jak piszesz - najgorzej jest zebrać zagrody i pola, troszkę krótsze zacięcia są przy zbiorze drzew, a najmniejsze przy zbiorze itemów. Wczoraj miałem chwilową poprawę późnym popołudniem ale kiedy zbierałem wieczorem już znów koszmarnie zacinało. Dzisiejszy zbiór poranny to już była droga przez mękę mimo, że użyłem chroma zamiast firefoksa.
    Flashowi zgodnie z radą est-orki dałem nieograniczony dostęp do zapisu plików i też nie pomogło, o czyszczeniu nawet nie wspominam, bo to robię regularnie.
    Mam nadzieję, że jutro coś się zmieni na lepsze, bo w tej chwili zbiór ręczny na farmie jest niemal niemożliwy.

dantic3 lubi to.
  14. SMOD_Atena

Mr.Rafik, Twój post z linkiem usuwam ponownie i bardzo proszę nie zamieszczać linków, które prowadzą do stron gdzie automatycznie pobierany jest program.

Ja sobie np.. nie życzyłam ściągnięcia tej przeglądarki, a po kliknięciu w link ściągnęła się automatycznie na mój komputer. Takich rzeczy nie wolno robić. Na przyszłość możesz zaproponować ewentualnie i pokierować Graczy do wyszukiwarki.

15. ross2

ross2 Komandor forum

Myslalam ze nie bede musiala pisac postow bo juz problem niby znany .To masakra co sie dzieje od kilku dni -kto mi wroci wszystkie bonusy ktore w leb wziely z powodu wieszania sie gry podczas zbiorow recznych >:(>:(>:(Na chwileczke wczoraj problem zmalal ale z sila powrocil ,dzialajcie cos bo mnie juz ma >:(>:(>:(Nic nie pomaga czyszczenie i inne zabiegi to problem jest Firmowy nie nasz.>:(:cry:>:(

toDzasta lubi to.
  16. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

Zgodnie z radą est-orki zwiększyłam "magazyn lokalny" dla farmy ze 100kB do 1MB (pamiętam, że ostatnim razem farma puszczona wolno pożerała ponad 100MB na dysku, co na pewno akceptowalną wielkością nie jest). Po przelogowaniu farma dalej używa 29kB. Zobaczymy czy w ciągu dnia coś się zmieni...

17. SMOD_Atena

Zgodnie z tym, że gra działa już szybciej, o czym mowa jest w tym OO : >>>klik<<< oraz nie ma żadnych pytań w temacie, zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.