zbieranie kombajnem pnącza

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ~czarodziejka, 11 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Żeby nie "zamknąć" sobie kasztanowego pnącza dałam go do ulubionych i zbierałam inne po kolei . Niestety na koniec okazało się, że kasztanki zostały również zebrane mimo, że pnącza z ulubionych nie klikałam. Czy tak powinno być czy u mnie coś nie tak.

2. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Jeśli zbierałaś za pomocą kombajnu to wtedy zbiera wszystkie pnącza bez względu na to czy któreś jest ulubione ;) A jeśli zbierałaś ręcznie, to w momencie oznaczenia pnącza jako ulubione ono NIE znika z zakładki "wszystkie" tylko jakby kopiuje się do dodatkowej zakładki (w tym przypadku: ulubione), więc mogłaś to przeoczyć zbierając pnącza i przypadkiem także je zebrać

Ostatnie edytowanie: 11 listopada 2015
  3. .latka.

.latka. Stały bywalec

mam sposób, jak kasztanowe są do zbioru to sarna dostaje młotkiem i czeka w pasku

Anuszki, GoskaK oraz toDzasta lubią to.
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Graczom dziękuję za pomoc.

~czarodziejka, tak jak już to zostało napisane, kiedy klikniesz w ikonę Cudownego pnącza po lewej stronie rzędów, to wszystkie rzędy są widoczne i niezależnie od tego czy któryś rząd jest zaznaczony jako ulubiony czy nie, zbierając kombajnem zbierzesz wszystkie rzędy. Aby zebrać kombajnem wybrane rzędy trzeba klikać w poszczególne kategorie rzędów i wtedy będą zbierane rzędy z wybranych, poszczególnych kategorii.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

5. ~czarodziejka

Właśnie o to mi chodzi, że klikałam w poszczególne kategorie po kolei ( nie zbierałam wszystkiego "za jednym zamachem) a nie klikałam w ulubione a tam są kasztanki więc wg. mnie powinny zostać nie zebrane.

6. SMOD_Atena

Jeśli klikałaś po kolei to pierwszą z brzegu ikoną jest ikona Cudownego pnącza, a jak w nią klikniesz i zbierzesz kombajnem, to zbierzesz wszystkie rzędy z wszystkich kategorii. Jeśli nie kliknęłaś tej ikony tylko kolejne kategorie rzędów to jak rząd kasztanowy masz w ulubionych to powinien być zebrany tylko wtedy, kiedy klikasz kategorie ulubione. Niestety z poziomu forum nie ma żadnych możliwości aby sprawdzić sytuację, zapraszam więc do PT.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

7. ~czarodziejka

Nie klikałam w ikonkę pnącza tylko po kolei w każdą z kategorii co jest niżej oprócz "ulubione". Wychodzi na to, że miałam rację i kasztanki nie powinny być zebrane.

Można zamknąć.

8. SMOD_Atena

W takim razie napisz proszę w tej sprawie do PT, a tutaj skoro można zamknąć to zamykam i miłego wieczoru życzę.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.