Zakup florenów przez SMS - niemożliwy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Oponcja, 22 października 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Oponcja

Oponcja Okazjonalny autor

Witam,
    przy próbie zakupu florenów przez SMS pojawia się pusta strona (a właściwie puste żółte okienko).
    Sprawdzane na dwóch komputerach i czterech przeglądarkach. Wszędzie jest tak samo. Dziękuję za porady typu "zastosuj się do poradnika x". Wszystko zostało sprawdzone, wyczyszczone, zaktualizowane i nadal nie działa.
    Dziękuję z góry za sensowne porady lub przekazanie sprawy "wyżej".

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Z poziomu forum trudno stwierdzić co jest przyczyną zwłaszcza, że jak napisałaś wszystkie standardowe czynności zostały wykonane ale wygląda to na problem z wtyczką Adobe Flash Player, być może uległa awarii bądź też jest blokowana. Sprawdź proszę w przeglądarce np... chrome czy nie ma takiej blokady:

AFP zablokowany.png

Możesz też to sprawdzić po lewej stronie paska z adresem klikając w literę "i".

Jeśli tutaj również jest w porządku a problem nadal występuje to zapraszam ze zgłoszeniem do PT, tutaj poradnik: >>Pomoc Techniczna.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 22 października 2017
  3. kasia_79

kasia_79 Młodszy ekspert

Jak ja chciałam zakupić przez SMS to pojawiło mi się okienko z kwotą i obok była słuchawka , kliknęłam w słuchawkę i pojawił się kod i numer , a teraz jak sprawdzałam to już normalnie działa

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

kasia_79 dziękuję za pomoc, ja u siebie sprawdzałam i okienko z kodem BIG otwiera się bez żadnego problemu.

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

5. Oponcja

Oponcja Okazjonalny autor

Adobe Flash Player jest zaktualizowany do najnowszej wersji i nie jest blokowany. W przypadku blokowania Flasha nie tylko okienko z płatnościami nie pojawiałoby się, ale i cała gra.
    Dziękuję za odpowiedź (która tak naprawdę nic nie wniosła). Do PT nie będę pisać, poczekam z zakupami aż pojawi się taka możliwość.

PS. w jednym z komputerów nie było nic zmieniane (ten sam system, ta sama przeglądarka), aktualizacja Flash Playera zrobiona była dopiero po zauważeniu błędu. Niestety nie pomogła. Nawet ściągnęłam i uruchomiłam (w MacOS zwykle nie instaluje się programów, tylko ściąga, rozpakowuje i uruchamia) zupełnie nową i nie używaną dotąd przeglądarkę. Jest tak samo źle.

6. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Niestety, bez zgłoszenia do PT nie możemy tej sprawy przekazać do sprawdzenia, gdyż nie jest to problem występujący na wszystkich kontach.
    Wątek zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.