Zagadkowiec Konkursowiec

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika krasnoludek10, 19 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

1. Prosto od nas.
    2. Zagadki.
    3. Konkursy.
    4.Kawały.
    5.Pozdrowienia i podziękowania.

Prosto od nas
    Dzisiejszym tematem są bardzo trudne działania na potęgach i pierwiastkach.
    Sugestie dotyczące gazetki mile widziane :) Możecie tutaj również dyskutować i zamieszczać swoje prace ;) No to zaczynamy :)

ZAGADKI
    Na początek kilka przykładów i malutkie wyjaśnienie jak to się robi :);)

Przykład
    pierwiastek z (5 do potęgi 6 + 5 do potęgi 7 + 5 do potęgi 8) = 5 do 5(5+5 do 2+ 5 do 3) =
    = 5 do 5 * 155 ( chyba dobrze)

Przykłady dla was :
    1. pierwiastek z 5+6+7 do potęgi 3 do potęgi 4 do potęgi 5
    2. pierwiastek z 3 do 6 + 3 do 7 + 3 do 8

Zadanie dodatkowe (dla tych, którzy chcą być o wydanie lub dwa do przodu)

1. Tomek przeczytał książkę liczącą 1200 stron w ciągu x dni. Gdyby czytał tę książkę o 7 dni krócej, to czytałby dziennie o 100 stron więcej. Ile stron książki Tomek czytał dziennie? Przyjmij,że czytał taką samą liczbę stron codziennie. Wykonaj sprawdzenie i napisz odpowiedź.

2. Tomek przeczytał książkę liczącą 800 stron w ciągu x dni, czytając taką samą liczbę stron dziennie. Gdyby czytał tę książkę o 5 dni krócej, to czytałby dziennie o y stron więcej. Ile stron książki Tomek czytał dziennie ? Sprawdź i napisz odpowiedź. (dla liceum i dorosłych tu się kończy). Żeby dowiedzieć się o ile stron więcej Tomek by czytał pomnóż liczbę stron przez o ile dni krócej i dodaj to tego wynik działania 5 do potęgi 2 + 6 do potęgi 2 + 7 do potęgi 2 :)
    KONKURSY
    1. Konkurs na pocztówkę z wakacji z własnoręcznie wykonanym zdjęciem, rysunkiem albo inną metodą graficzną. Uwaga ! Podpis musi być własnoręcznie napisany albo na komputerze ! Jeśli wybrałeś pierwszą opcję, nie skanuj pocztówki tylko zrób jej zdjęcie i wstaw na forum ;)

Nagrody :
    1 miejsce : dżem z dyni
    2 miejsce : delikatna galaretka
    3 miejsce : upiorny bukiet

2. Konkurs na grafika - nagroda - zostajesz grafikiem gazetki ;)
    3. Konkurs na redaktora - zostajesz drugim redaktorem :)

Zapisy i czas na wysyłanie prac do wszystkich 3 konkursów jak na razie trwają do kolejnego wydania.

4. Konkurs na własny konkurs :D - ta osoba, która wymyśli taki konkurs, który mi się spodoba (rzecz jasna rodzina nie może ;)) - jej konkurs zostanie opublikowany w gazetce (z terminami wymyśli) i wszystkim co podała :)
    ŚMIECH TO ZDROWIE
    Pewnego wieczoru rodzice zostawili swego syna samego w domu.
    - Bawiłem się w listonosza - chwali się mały po powrocie rodziców.
    - I co robiłeś?
    - Wszystkim sąsiadom wrzucałem listy do skrzynek.
    - Aż tyle ich napisałeś? - dziwi się ojciec.
    - Nie, tato. One leżały w twojej szafie pod koszulami.

- Dlaczego pana pies szczeka na moją żonę, gdy tylko założy kupione przeze mnie futro z norek?
    - Bo, drogi sąsiedzie, mój pies nie znosi królików.

Co powstaje w wyniku skrzyżowania owcy i centralnego ogrzewania?
    Beeeloryfer

U wspólnych znajomych Kowalski poznał miłą panią.
    - Ilekroć pan się uśmiecha, mam ochotę zaprosić pana do siebie.
    - Pani mi pochlebia.
    - Och, pan mnie źle zrozumiał. Po prostu jestem dentystką.

POZDROWIENIA I PODZIĘKOWANIA

Dziękuję Kamilowi (kamil10826) za wykonanie logo :)

Redaktor Tomek

Ostatnie edytowanie: 19 września 2014
  2. BA_Chris

BA_Chris Guest

Autorze czy ten wątek ma mieć formę gazetki czy otwartego wątku z konkursami? Bo jeśli to drugie to miejsce tego wątku powinno być na kurzej grzędzie. ;)

3. krasnoludek10

W sumie Krzysiu to jest połączenie dwóch rodzajów ;) To ma być gazetka, gdzie w tym wątku można dyskutować i wszystko z nią związanie robić ;)

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

No to trochę nie za bardzo, bo albo chcesz stworzyć gazetkę i co jakiś czas zamieszczać jakieś artykuły, albo też ma to być konkurs gdzie normalnie można pisać - jak np. na kurzej. ;)

5. krasnoludek10

No to gazetka ;) Pomińmy fakt że są aż 4 konkursy i tu ludki mają się zapisywać i umieszczać prace >:(>:(>:(

6. BA_Chris

BA_Chris Guest

To może zedytuj swój post i usuń to co niepotrzebne, a zostaw, że poszukujesz jeszcze graczy do konkursu, a samą zabawę zamieść proszę na kurzej grzędzie. ;)

7. krasnoludek10

no dobra :p Wolę już stworzyć oddzielnie dyskusje gdzie będą dyskutować i zamieszczać prace(to jest też jako zapisy) :) To mamy kompromis, Krzysiu :D ?

8. krasnoludek10

Od 08.09.2014 nie udzielasz się w wątku który założyłeś więc chciałam Cię zapytać czy widzisz sens jego istnienia ????:)

9. krasnoludek10

Już nie widzę :) Zakładamy mu kajdanki :D

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

No to zakładamy kajdanki,czyli zamykamy i w odmęty archiwum wysyłamy ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.