Zagadkowe tropikalne drzewo "Tortuga"

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kotusia1990, 26 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kotusia1990

kotusia1990 Czeladnik forum

Dzień dobry :)

Mam takie pytanko odnośnie nagród w kończącym się już evencie czterech świateł. Do wygrania jest nagroda: 5 sadzonek zagadkowego tropikalnego drzewa "Tortuga".
    Mam zapalone wszystkie lampiony. Drzewa mekong już stoją posadzone a gdzie szukać tej tortugi bo mi się nie wyświetla. Chyba że nie wiem nic o tym że sadzi się je poza bahamaramą i farmeramą.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.
    Tajemnicze sadzonki o nazwie " Mekong" to sadzonki na farmę, natomiast " Tortuga" na wyspę, wiec jeśli zapalone masz wszystkie lampiony to sadzonki na wyspę powinnaś mieć w inwentarzu na wyspie. Sprawdź proszę będąc na wyspie dokładnie zakładkę z drzewami. Najłatwiej znaleźć szukany przedmiot wpisując jego nazwę w wyszukiwarkę inwentarza ( małe okienko w prawym, górnym rogu ). Może trzeba wylogować się i zalogować ponownie do gry.

Napisz proszę czy odnalazłaś sadzonki czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

Peonia lubi to.
  3. kotusia1990

Tak się właśnie domyślałam ale nie byłam pewna! :)
    Nie mam jeszcze dostępu do wyspy, mam tylko powiększoną plantację a zakładka była pusta. Czyli jak zyskam dostęp do wyspy to będą one widoczne?

4. SMOD_Atena

Tak, po po odblokowaniu dostępu i wejściu na wyspę znajdziesz sadzonki w zakładce z drzewami.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

5. kotusia1990

Wszystko gra! Wystarczyło się przelogować. A poza tym źle zrozumiałam - bo do tych tortug wystarczy mieć dostęp do zwykłej bahamaramy, a nie jak zrozumiałam do dodatkowej wyspy obok bahamy. A te drzewka po prostu nie wyświetlały mi się. Po przelogowaniu wszystko jest.
    Dzięki SMOD_Atena i sorki za zagmatwanie :)

Peonia lubi to.
  6. SMOD_Atena

Bardzo proszę, cieszę się, że wszystko się już wyjaśniło, miłego dnia życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.