Opinie Zadanie hodowlane "Niańka "

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 6 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juliuszka

juliuszka Generał forum

Pamiętajcie jednakże farmerzy, że produktów trzeba następujące ilości:
    pióra - 62 (8 do oddania i 54 do młyna)
    owcza wełna - 113 (5 do oddania i 108 do młyna)

W poradniku nie jest to doprecyzowane, ale można się walnąć o kilka sztuk.

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Chyba też o tym pomysleli....

0olimpia0 i juliuszka lubią to.
  3. kgospoda

kgospoda Forum Pro

juliuszka, dzięki - nie zauważyłam...
    dobrze że dokupiłam parę sztuk wełny ;)

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Sookie, zamieść proszę tłumaczenie do obcojęzycznego podpisu.

Dziękuję :)

juliuszka lubi to.
  5. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Proszę bardzo i przepraszam,że o tym zapomniałam:)

6. iwonanana

iwonanana Baron forum

Trochu mi sie zarobilo na piorach, za duzo wczesniej kupilam. A kur mam dopiero kolo 100, niepotrzebnie je klonowalam.

Sookie lubi to.
  7. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka,
    To taki pomysł ostatnio, na zmuszenie takich leni jak ja, do latania po tabeli...
    bo ostatnio, to gracze liczą
    Nadchodzi....a dokładniej pojawia się i znika.. przynajmniej u mnie / to do zimy/

....i znowu będzie się kręcić i kręcić....a ja będę czekać... i czekać... SP też poczeka.

gosiagosia60, gretag oraz juliuszka lubią to.
  8. fanfarm93

fanfarm93 Zaawansowany

Cwiczenie szrych komórek :D :D

zgłupiec można od ciągłego siania i siania
    BP dba o nas ;)

gosiagosia60 lubi to.
  9. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

ja tylko na farmie sieję... ostatnio pszenicę i marchewkę...chlebek zjadłam, równo siałam...i marchewki mam więcej... jak???

gretag lubi to.
  10. .stokrotka1951.

.stokrotka1951. Chodząca legenda forum

masz rację ,chyba za duży mętlik mam w głowie ,miałam mimo wolnego dnia ciężki dzień w pracy ,sama tego nie rozumiem jak ja to napisałam , ot wypadek przy pracy , sorki , pamiętam o Tobie

chrumcia91, gosiagosia60 oraz gretag lubią to.
  11. azadrubalja

azadrubalja Weteran forum

Samo kręcenie kocyków zajmie RAPTEM 108 h!!! Trzeba od razu włączyć całość, jeśli ma się zamiar zrobić wszystko i na spokojnie zdążyć.

Małych kurczątek i kaczątek łącznie potrzeba 98 sztuk (36+62), czyli tyle kompletów zwierzaków do oaz trzeba wstawić (144 kury i 248 kaczek). Jeśli faktycznie z każdej wyfrunie dodatkowe maleństwo, to do zrobienia eventu potrzeba minimum 196 SP (98*2).
    Zastanawia mnie jeszcze,czy z kaczych oaz będą wyfruwać tylko kaczątka, a z kurzych - kurczątka? Czy to losowa sprawa? Bo jeśli to drugie - to 196 SP może być za mało!

Owczej wełny mam 99, piór 54 szt. Na leśnej działają 4 strzygalnie i 12 punktów zbioru piór. Na głównej łące pasą się owce, a na dzikiej pływają kaczki. Rano kurniki do godz. 14, potem zmiana na owce i kaczki.

Z klonowaniem wstrzymam się do piątku (może będzie BB).

Będzie się działo :D

Ostatnie edytowanie: 7 stycznia 2015
    Sookie i -Maud- lubią to.
  12. agbiko

agbiko Półbóstwo forum

No i pękło 10 tysi :) Wczoraj nie miałam wełny wcale, kupiłam po 2700 i teraz sprzedaję po 10700. Szkoda, że mam tylko 100 ponad wymaganą do eventu ilość.

BlackBolt lubi to.
  13. zbyniek12370

zbyniek12370 Wyjątkowy talent

szkoda mi sp bo nazbierałem 345 ale jak kto ma więcej to teraz dorobić się może kolorowe kury kaczki bardzo w cenie tylko nie wiem po co kupują jak i tak trzeba kolorować aby event zaliczyć

aknik i gretag lubią to.
  14. Majowe

Majowe Baron forum

Z ranka pióra po 12,500sg, a wełną po 9300sg o_O

BlackBolt lubi to.
  15. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Pierwszy raz od wielu lat wystawiłam pióra,wełnę i kaczki,bo mi prawie całe zapasy zejdą ( były wyjątkowo skromne :( ),potem odkupię,jak cena spadnie.Paszy mam ponad 1200,więc spokojnie starczy.Mam nadzieję,że szybko pójdzie.Nie potrzebnie nakupowałam wcześniej kolorowe,bo przecież przy okazji klonowania by się zrobiły,ale to się kiedyś na pewno przyda.Ogólnie event średni,mający na celu wyciągnięcie sp.

16. BlackBolt

BlackBolt Czeladnik forum

u mnie wełna pomiędzy 8000 a 8800 (jeszcze trzymam)

byłoby wyżej ale ktoś wczoraj blokował cenę puszczając kilka tysięcy szt. wełny w pakietach po 100 (to zniżało cenę)

17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Doberek wszystkim:)
    i chyba cena juz nie podskoczy u mnie jeszcze pol godz temu welna byla pond 10 tys teraz cena 7.8 tys a ofert ponad 120
    Edit...
    jesli komus zalezy tylko na zagrodach kameleonow a nie ma duzej ilosci sp by zrobic caly event to wystarczy zrobic cale 1 zadanie
    wsrod nagrod 12 zagrod oraz 24 sp czyli mamy wzro sp za wyprodukowanie 12 kur brazowych;):)
    czyli koszt 12 zagrod= 5 welnyx 7500 sg + 48 kur x 350 sg =52,5 tys sg+16,8 tys sg=69 ,3 tys sg
    czyli jedna zagroda kosztuje ok 5,8 tys sg czyli pomiedzy cena zagrod dla oslow i bobrow odpowiednio... 5,3 tys sg..6,2 tys sg

18. wojxtaszek

wojxtaszek Forumowy żółtodziób

Zawsze się zaczyna, ja idę do pracy! >:(

19. misiołajka

misiołajka Aktywny autor

wg mnie zwierzaki spadną z ceną jak tylko ludzie zaczną klonować :) ale pióra i wełna to inna sprawa... nie wszyscy mieli zapasy a czasu w sumie mało żeby wyprodukować samemu ponad 100 wełny i ponad 50 piór... SP szkoda na przyśpieszanie wzrostu mając w perspektywie klonowanie kameleonów

20. tytan77

tytan77 Czeladnik forum

Evencik całkiem spoko do zrobienia, ale z kolorowymi poczekam do weekendu i wtedy zacznę je produkować bo najpewniej wtedy będzie BB :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.