zacina się gra

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika genetix25, 18 marca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. genetix25

genetix25 Stały bywalec

czytałem posty o spowolnieniu gry ,ale jak widać nic z tym nie zrobiono .Nie da się grać w miasteczku renzo

2. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

często wieczorami mogą występować minimalne zakłócenia, duża ilość graczy wtedy jest aktywna

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

cyfrzak, dziękuję za pomoc.

Faktycznie być może przy zwiększonej aktywności Graczy wieczorami serwer jest bardziej obciążony, a tym samym płynność gry spada.

genetix25, czy masz w swojej grze włączone dźwięki, animacje, odgłos otoczenia ? Jeśli tak, to proponuję wszystko wyłączyć, gra będzie działała o wiele lepiej. Zapraszam również do zapoznania się z zamieszczonym kilka dni temu Oficjalnym Ogłoszeniem : >>>klik<<<.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

4. fisiexxx

fisiexxx Zaawansowany

nieważne czy wieczór czy ranek, u mnie cały czas się zacina. Tak się nie da grać! Wcześniej zrobiłam wszelkie zalecenia Administratorów - bzdury! Od tygodnia nie potraficie poradzić sobie z tym problemem. Już ograniczyłam aktywność w grze... jak tak dalej będzie całkowicie przestanę, bo to nie na moje nerwy

anak19 i bazyl2211 lubią to.
  5. SMOD_Atena

fisiexxx bardzo mi przykro, że u Ciebie gra wciąż nie działa prawidłowo pomimo zastosowania się do wskazówek. Napisałaś może w tej sprawie zgłoszenie do Pomocy Technicznej ? Jeśli nie to zapraszam. Link do poradnika proszę : >>>POMOC TECHNICZNA<<<

6. daniel98c

daniel98c Czeladnik forum

to wcale nie jest wina ani ciasteczek ani komputera mam to samo rano działało dobrze a teraz cały czas muszę oświeżać a w renzo nie idzie grać bo się zacina

bazyl2211 lubi to.
  7. SMOD_Atena

daniel98c, oczywiście przyczyn może być wiele, ale czyszczenie co jakiś czas ciasteczek cookies, flashowych oraz pamięci przeglądarki to podstawa. Jeśli komputer, czyli pamięć systemu również jest oczyszczona z różnych śmieci, nie obciążają go inne aplikacje typu youtube, gg czy inne korzystające z wtyczki AFP, szybkość oraz jakość połączenia internetowego jest prawidłowa, to zapraszam w celu weryfikacji i sprawdzenia Twojego konta do Pomocy Technicznej.

genetix25, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

8. genetix25

genetix25 Stały bywalec

Trochę co niektórzy spekulują ? ale fakt faktem na 3 laptopach i 1 stacjonarny kom. i jest to samo ? Wczoraj jakoś tam szło grać ale dziś tragicznie .Na to pewno nie jest winą laptopów .O ile pamiętam jak jest miasteczko renzo to tak się dzieje

bazyl2211 lubi to.
  9. arabela123

arabela123 Forumowy żółtodziób

piszecie non stop o wtyczkach o zasmieconym komputerze wszystko zrobione tak jak kazaliscie a gra dalej sie tnie nie idzie nic robic to chyba sa zarty

anak19, fisiexxx oraz bazyl2211 lubią to.
  10. SMOD_Atena

Nie wiem, czy ja mam takie szczęście, czy to dlatego, że stosuję się do wskazówek z poradników, poza tym czyszczę co jakiś czas system programem Advanced SystemCare i nawet jak jest Renzo u mnie nic się nie zacina i gra działa prawidłowo.
    To, że serwer jest bardziej obciążony podczas zwiększonej aktywności Graczy to jasna sprawa, ale właśnie szczególnie kiedy wiemy, że być może tak jest, to musimy zadbać o nasze przeglądarki, pamięć i wtyczkę. Jeśli gra zacina się na jednej przeglądarce, np... na Chrome, to warto spróbować i sprawdzić jak się gra zachowuje np.. na Firefox czy Operze. Kilka dni temu weszła nowa wersja wtyczki AFP i z nią były problemy, dlatego też zalecany był powrót do poprzedniej wersji, jednak już wczoraj Gracze pisali, że z najnowszą wersją nie ma już żadnych problemów.

Jeśli wszystko jest już z Waszej strony zrobione i nadal nie ma poprawy, to tak jak napisałam wyżej, napiszcie proszę zgłoszenie do PT.

Czy Autor tematu ma jeszcze jakieś pytanie ?

11. arabela123

arabela123 Forumowy żółtodziób

dziekuje bardzo

12. genetix25

genetix25 Stały bywalec

Modko no i jak zainstalowany masz ten program i co dalej robić trzeba
    A nie przeszkadzaćbędzie z Awastem free

13. natasza_intro

natasza_intro Czeladnik forum

Ciągle zacina się gra. Nie da się w ogóle grać. Zrobiłam wszystko kilkukrotnie o czym pisaliście, ale nic nie pomogło.

bazyl2211 lubi to.
  14. poleRafała

poleRafała Czeladnik forum

U mnie też tak jest

bazyl2211 lubi to.
  15. SMOD_Atena

Tak mam zainstalowany ten program. Wpisz proszę w wyszukiwarkę nazwę programu to znajdziesz informacje i plik do pobrania. W skrócie :
    Advanced SystemCare Free to darmowe, bardzo rozbudowane narzędzie, przeznaczone do kompleksowej optymalizacji systemu Windows. Dzięki intuicyjnemu interfejsowi i możliwości szybkiego czyszczenia, z jego obsługą poradzą sobie nawet początkujący użytkownicy.
    Za pomocą jednego kliknięcia użytkownik może skorzystać z automatycznej diagnozy, podczas której program wyszukuje oprogramowanie szpiegujące, naprawia rejestr, usuwa z komputera ślady naruszające prywatność, usuwa niepotrzebne pliki tymczasowe i błędne skróty, a także naprawia popularne problemy z Internetem.

Nie jest to program antywirusowy a więc nie będzie przeszkadzał w działaniu Avastowi.

Dodam, że program ten ma też opcje niszczenia niechcianych plików, tak że przy jakiejkolwiek czynności należy dokładnie czytać wszystkie podpowiedzi i wybierać odpowiednie opcje, żeby nie zniszczyć potrzebnych plików.

Z jakiej przeglądarki korzystacie ?

16. genetix25

genetix25 Stały bywalec

Czyli mam rozumieć jak ten program zainstaluję i w tym momencie jak czyszczę historię przeglądania to ma takie działanie? jak opisujesz?

17. -Donatka-

-Donatka- Forumowy żółtodziób

u mnie tez nie dziala nadal sie zacina nerwy mi puszczaja !!!!

18. vivanka

vivanka Okazjonalny autor

a tak zapytam, ma ktoś sprawdzony link skąd można pobrać jeszcze starszą wersję AFP niż 20, bo niestety czyszczenie kompa i reinstalacja u mnie nic nie wnoszą i gra jak miała permanentną czkawkę tak ma nadal -.-

19. LIDEMAN

LIDEMAN Ekspert forum

vivanka daj zapytanie wujkowi o treści: "Flash old version" i kliknij pierwszy link i tam poszukaj :) To Adobe więc bez obaw.

Na stronie z dobrymi programami znajdują się recenzje i na temat tego proponowanego programu są następujące:

Kolejne opinie można zobaczyć po kliku na przycisk zobacz więcej recenzji.

Z własnego doświadczenia podam, że programy typu "odkurzacz" należy używać bardzo rozważnie i mieć choć wiedzę na temat sprzętu i systemu na poziome średnim, bez tego gwarantuję uszkodzenie systemu i szybką reinstalację o utracie danych nie wypominam.

Oczywiście nie neguję tego typu programów, bo jest to narzędzie jak wszystkie, niestety prosty i intuicyjny interfejs nie idzie w parze z wiedzą i tu jest problem. Samo klikanie na oślep na przyciski typu "optymalizuj" lub "wyczyść teraz" może za sobą pociągnąć negatywne konsekwencje.

Dlatego tego typu narzędzia powinny być polecane doświadczonym użytkownikom a nie wszystkim z marszu, to takie moje osobiste zdanie.

Po za tym program do pełnej funkcjonalności wymaga zakupu wersji pro.

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2016
    vivanka i hlnrys lubią to.
  20. vivanka

vivanka Okazjonalny autor

Dziękuję pięknie :inlove:
    Najprostsze rozwiązanie, żeby szukać u źródła nie wpadło mi oczywiście do głowy:oops:
    Teraz gra i buczy wreszcie...
    pewnikiem do następnej jakiejś wsypy ... -.-

LIDEMAN lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.