Opinie Złote Królestwo

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 17 kwietnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Duże pola to duże pola ;)

kerststol, biała niewinność ,SN ,nawóz
    kolczasty grzyb 1,26 h
    dolina róży 1 h
    czapetka 0,43 h
    Czyli skąd tyle dużych pól :pxD

chyba mi rozjaśniło ;)

Ostatnie edytowanie: 17 kwietnia 2024
  2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Na raz nie wejdzie (max 88), chyba że butem dopchnę.:p;)
    Nie wiem jeszcze jak to rozegrać.
    Najpierw wysieję na wyspie.
    Do tej pory już wielu skończy i będzie coś jaśniej pod kopułą.

3. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

Nie robię. "Dejta" spokój 8)

4. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Możę siać na małych ? Popróbować z kołem, dołożyć jakieś dyniowe.?
    Wtedy w czasie się wyrobi.
    Bardziej martwią mnie wylotki na wyspie.

5. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

takim wartosciom nie brakuje juz duzo na cala prawa strone....

6. AnteKako

AnteKako Czeladnik forum

Siostry i Bracia w tym nieszczęściu z którego nie możemy się wyrwać. Bardzo się cieszę, że znów BP nie miało nic do zaoferowania poza coraz większymi wymaganiami i słabszymi nagrodami. Nareszcie nie żal mi pomijać kolejny ewent, będący nieudaną wersją tych które robiliśmy już kilka razy. Kiedyś BP musiało trochę popracować a teraz proponują nam kolejną wersję (która to już, piąta, dziewiąta?) tego co już było grane, tyle że nagrody już beznadziejne. Pamiętacie chociażby pierwszą Królową Karnawału? Znudziło mi się już. A może to wszystko robią w trosce o nasze zdrowie psychiczne? Zatem DZIĘKUJĘ bardzo. Z nałogami trzeba walczyć. Pozdrawiam wszystkich grających...

7. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

Kolejny event, w którym można naprawdę ładnie zarobić. xD Poprzednim razem jak dobrze pamiętam ugrałem pnącze z itemami, a cała reszta szła na targ na sprzedaż. I tym razem chyba też tak zrobię. Ogarniałem wszystko na pieszo i trochę mało czasu zostało mi na handel, ale i tak zarobiłem wtedy 600 mln sg. Widziałem, że niektórzy mieli o wieeele większe wyniki, ale patrząc na to, że event zaczynałem z 200 mln na koncie i udało mi się zwiększyć budżet 4-krotnie to całkiem nieźle. ;)
    Oby tylko wylotki na wyspie nie stanowiły problemu jak to zwykle bywa. Muszę przemyśleć użycie bonusów własnych, jak i dobrze rozplanować te eventowe, może warto skończyć jak najszybciej i zająć się targiem... wyjdzie w trakcie... xD

8. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

W sumie mógłbym zrobić ten event dla zarobku mimo, że mam już miliardy SG... Ale po pierwsze - nie chce mi się. A po drugie - i tak nie wydaję ich nie wiadomo ile:p;)

9. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Moza zagrodami zrobić wypadajki bo też nich lecą a przy okazji nastukać trochę wyspowych zwierząt jeśli ktoś ma opryskiwacze. Na plantacji siać a w lesie zagrody

10. ania12355

Można i tak, ale ostatnio miałam akcję z opryskiwaczami i paszy mało.
    I tak najwcześniej w niedzielę będę mieć czas czyli do niedzieli do 9-ej sieję i zobaczę co z wylotkami będzie.
    Paszy na wylotki starczy. Dzięki.

11. Yabolek

Yabolek Baron forum

Przypominam o użyciu bonusu na wyspowe wylotki.

Z tym ciastkiem na targu jest dziwna sprawa.
    Gdy wejdę na targ z miasta to u piekarza nic nie ma. A gdy wejdę z piekarni to już jest.
    Wpisałem w targowa wyszukiwarkę i znalazło, ale jest poza wszelkimi kategoriami.

Jest w kategorii rzemiosło/wszystkie

12. PoloMit

PoloMit Komandor forum

I to jest myśl, super:D:D:D

13. Angel

Angel Książę forum

Dzięki za odp. Tak podejrzewałam, ale wolałam mieć pewność. ;)

Ciekawe tylko jaka będzie wypadalność z tych zagród...:music:

14. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

Kurcze, nawet o tym nie pomyślałam, a to super pomysł. Zaoszczędzone SN i wyhodowane mnóstwo zwierząt na Wyspie, właściwie ten plan nie ma żadnych wad. Bonusy w pasku mam zachomikowane (L-ki niestety mnie omijają...), dyniowe też na polu stoją, to z roślinami powinno pójść całkiem szybko.
    Może skuszę się na zrobienie całości, a przy okazji jeszcze da się podreperować farmerowy budżet. Oby koło się spisało, to uda się jeszcze bardziej ograniczyć wydatki :) Robię.

15. ania12355

Ten bonus zużyć jak siejesz na SP. Jeżeli siejesz na małych to lepiej CMJ.
    Napisz do mnie sówkę.

16. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Ano zobaczymy :) Zawsze te 1620 na całość lub 1080 do pnącza wypadnie. To tylko 40 kliknięć w 41 zagród;) Oczywiście Jaśki też mile widziane

17. Yabolek

Yabolek Baron forum

Akcja z opryskiwaczami miala sens w poprzednich edycjach "ziółek" gdzie potrzebne były tylko wylotki.
    Teraz trzeba najpierw sprawdzić ile tego wyleci np. z iksory, a później porachować czy warto odpalać opryskiwacze.

Żeby użycie opryskiwaczy miało sens, to wypada odpalić max bonusów (dla zagród, stodoły, kosiarzy, bonusy z kola) i mieć sporo paszy by był z tego jak największy urobek.
    Przypominam ze opryskiwacze działają również na głównej farmie i pełni.

18. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

na razie posiałam karnegie a jutro się zobaczy ;)

19. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

Tak, ten bonus na małych da mi tyle samo co CMJ. Raczej planuję go użyć jeśli koło dopisze, bo wtedy przerzucę się na super pola i w złoty slot dam bonus do upraw. W innej sytuacji po prostu mi się nie będzie to opłacało, a chciałabym zaoszczędzić tyle SN ile się da, bo dopiero co odrobiłam zapasy po Łowach.
    Lecę na zakupy, jak wrócę to puszczę sówkę na płot ;)

20. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

No dobra
    trzymając się rozpiski Halnego :inlove: dzięki Ci bardzo

wersja skrócona

tak to wygląda
    kerststol, biała niewinność ,SN ,nawóz
    kolczasty grzyb 90 nasion
    dolina róży 104 nasion
    czapetka 102 nasion

kolczasty grzyb - 88 dużych pól + 2male = 1254 szt grzyba / 1250
    zbór po ok 1.26
    dolina róży - 104 dużych pól = 1456 szt doliny /1450
    czyli dwie łąki 88 pól po 1 h zbiór
    i jeszcze raz 16 dużych pól

na pozostałych wolnych 72 polach czapetka = 1078
    resztę czapetki po zbiorze ok 0,43 h na 25 dużych polach = 350 łącznie 1078 + 350= 1428 / 1418

uff [​IMG]

za pomocną oszczędzającą Wam wszystko rozpiskę , poproszę item jaskiniowa panika :pxD

jak mi ktoś napisze że jest byk to się pochlastam szarym mydłem :sleepy:xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.