Wyspa - błędne naliczanie TPD z automatycznego zbioru drzew

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika juliuszka, 5 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juliuszka

juliuszka Generał forum

Witam !

Nieustający błąd zliczania TPD przy automatycznym zbiorze owoców na wyspie.
    Mam odpalone sowy (6 szt.):

Razem powinno być 1464 TPD.

U mnie podliczyło:

I tak jest od dłuższego czasu.
    Teraz na wyspie króluje roślinka eventowa ale w przypadku całej wyspy w drzewach jestem baaardzo w plecy z punktami.

Jest na to jakieś rozwiązanie ?

2. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Spisz proszę wartość TPD z paska na górze przed zbiorem, zbierz roślinki, a następnie odśwież Farmę przechodząc np. na Wsypę Skarbów i ponownie sprawdź wynik na pasku postępu.

3. juliuszka

juliuszka Generał forum

Tak też zrobię ale nieco to potrwa.
    Dam znać jutro - OK ?

MOD_Cookie* lubi to.
  4. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Oczywiście :) Wątek zostawiam otwarty :)

juliuszka lubi to.
  5. juliuszka

juliuszka Generał forum

Dziękuję za cierpliwość.

Efekt zbioru drzewek jest następujący:

Punkty przed

Punkty po

Różnica wynosi 1464 TPD, czyli prawidłowo.

Czy jest to tylko błąd wyświetlania ?
    Czy pozostałe łąki też tak będą miały ?

Ja ze swojej strony pięknie dziękuję i po uzyskaniu odpowiedzi na powyższe pytania poproszę o kłódeczkę.

6. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Cześć, zanim założymy kłódeczkę chciałabym zapytać, czy PD wyświetlają się źle jedynie na Bahamaramie? Widzę, że zbiór ręczny/kombajnem działa prawidłowo, niestety wyświetlanie PD w okienku pod paskiem postępu często obarczone jest jakimiś błędami, niedawno naprawiany był problem z itemem, który po aktywacji bonusu też działa niewłaściwie.
    Jeśli nie masz takich informacji oczywiście to sprawdzę, ale dziś mi się już nie uda.

7. juliuszka

juliuszka Generał forum

Chętnie sprawdzę ale po zakończeniu obecnego wyścigu TOP.
    Na razie wszędzie mam SuperPola i małe pola. Ambitnie walczę o pozostanie na liście i zdobycie naklejki.
    Jak tylko mi się uda, to wystawię po kilka drzewek na każdej łące (tylko kilka, żeby łatwiej podliczyć punkty).
    Mam nadzieję, że gracze, którzy poświęcają leśną polanę na wielomiesięczne sadownictwo nie będą pokrzywdzeni.

8. BA_Czerwona

Myślę, że zdołam zatem sprawdzić to sama i po potwierdzeniu przekażemy sprawę Działowi Technicznemu. Jak widzisz jest to błąd wyświetlania, nie naliczania PD, więc nie ma powodów do obaw :)

Ostatnie edytowanie: 6 sierpnia 2015
  9. juliuszka

juliuszka Generał forum

Jak dla mnie można jakąś gustowną [​IMG] , żeby tak głupio nie wisiałlo w zapomnieniu ;)

MOD_Cookie* lubi to.
  10. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Zakładam więc gustowną kłódeczkę i życzę dobrej nocy :)

juliuszka lubi to.
  11. BA_Czerwona

Wcisnę się nad progiem, żeby kłódki nie niszczyć ;)
    To nie tak, że zapomniany, problem został zgłoszony, ale sprawdzenie nieco trwało. Z tego co przetestowałam problem występuje kiedy aktywne jest jakiekolwiek jajo dające bonus PD/TEP, na Farmie i Bahamaramie. Jeśli aktywny jest bonus tylko z rzędu Cudownego Pnącza u mnie nie występuje żadna różnica w wartości pod paskiem postępu czy dzienniczku zdarzeń, a tą dopisywaną, czyli właściwą. Problem z wyświetlaniem jest dziwny, bo raz nie zawiera bonusu, a innym razem wyświetlana jest właściwa wartość, ale tylko dla jednego z kilku drzew.
    Czekamy zatem na naprawę :)
    I teraz się muszę jakoś prześlizgnąć z powrotem... ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.