Opinie Wypieki otchłani

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 3 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Pomieszanie z poplątaniem mnie ogarnęło po przeczytaniu FAQ , 3 ewenty na raz o_O , no ale dobrze postaram się spróbować je zrobić :).

bogusiania, magdusia668 oraz niebo016 lubią to.
  2. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

:)xD:D - taki stan umysłu mam w tej chwili.
    Dzień dobry :)
    Zrobiłam wyliczenia dla poszczególnych stolików - oczywiście wybieramy dla każdej "sceny" tylko dwa dowolne.

Stolik czekoladowy:
    - berberys 9.400
    - pusta fiolka 440
    - pusty flakonik 380

Stolik truskawkowy:

- berberys 8.930
    - pusta fiolka 440
    - pusty flakonik 342

Stolik waniliowy:
    - berberys 9.870
    - pusta fiolka 440
    - pusty flakonik 418

Ja wybieram stoliki czekoladowy i waniliowy (oddaję ze stodoły rośliny i owoce) i muszę wysiać 19.270 rośliny i uzbierać - 880 pustej fiolki i 798 pustych flakoników.
    Chcę zrobić 24 zadania, bo item "Twierdza nocnej mary" daje +20% PD/TPD - to tyle co "smok" z misji "Niezapominajka", a ile tam trzeba się nasiać.:)

3. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Czekoladową galaretkę trzeba będzie ukręcić w młynie ze składników eventowych

miwi45 i magdusia668 lubią to.
  4. rysio

rysio Półbóstwo forum

Jak rozumiec:
    "Na każdej "scenie" należy wybrać dwa różne stoliki. Np. nie można wybrać na jednej "scenie" dwóch truskawkowych stolików.
    Wybór stolików na pierwszej "scenie" nie determinuje, że te same stoliki trzeba wybrać na następnej "scenie".
    Stoliki są podzielone na trzy rodzaje. Przy czekoladowym poza oddawaniem przedmiotów eventowych należy oddawać rośliny, przy truskawkowym zwierzęta i produkty z warsztatów, a przy waniliowym owoce z drzew."

Czy moge wybrac opcje wylacznie czekoladowa+ waniliowa z calkowtym pominieciem trskawki (czyli bez zwierzat)?

PS. U Niemcow tez nie ma zadnaj informacji ze trzeba zmieniac smaki lub ze mozna ciagnac tylko 2 od 1 do 12 zadaniamozna

Ostatnie edytowanie: 3 października 2018
    magdusia668 lubi to.
  5. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

@Bacowa70
    Czy nie jest tak, ze zeby zdobyc nocna mare musisz tez truskawkowe stoliki zrobic? W poradniku wyraznie stoi, ze musza byc zrobione wszystki stoliki aby ten item zdobyc. Tez bym go chetnie zgarnela..ale to za duze wymagania jak dla mnie.

bogusiania lubi to.
  6. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

Postęp 24 - ja to rozumiem jako dwa stoliki na maxa bo mają po 12 scen czyli razem 24

2. na planszy masz 2 plusiki więc nie ma opcji by zrobić więcej niż 2.

A te 3 stoliki to taka jakby ściema. Masz po prostu 3 opcje do wyboru. Jeden woli zwierza inny woli rośliny. Więc do wyboru. A max w ty evencie to te 12 scen na każdy plusik.

7. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Jagodko to za stoliki, a nie za kroki. Jest osiem stolikow kazdego rodzaju- jak zrobisz wszystkie waniliowe i czekoladowe to masz razem 16 czyli pnacze. Jak do tego zrobisz 8 stolikow truskawkowych dodatkowo- dostaniesz jajko. Niestety.

magdusia668, -norbijas- oraz fruzia79 lubią to.
  8. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

źle to nazwałam nie kroki tylko sceny(tak to nazwali w tabelce). Przecież każdy stolik ma 12 scen, a nie 8 więc 2x12=24

edytowałam poprzedni post i powstawiałam wszędzie słowa: scena aby nie mylić innych

9. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Już jagódka133 odpowiedziała cytatem z poradnika.:)
    W pierwszej chwili też myślałam, że trzeba wszystkie zadania zrobić ale z tabelki wynika, że za 24 (czyli 12 scen) dostajemy "Jajko nocnej mary".
    Gdybyśmy zrobili wszystkie zadania to mielibyśmy 36, a wszystkich zrobić się nie da, bo możemy wybrać do każdej sceny tylko 2.

10. zielonygroszek83

zielonygroszek83 Baron forum

ale jest wyraźnie napisane, że można wybrać tylko dwa stoliki, więc raczej jagódka ma rację, bo nie da rady zrobić wszystkich trzech stolików, ja to tak rozumiem :)

11. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Wyglada na to, ze Wy macie racje Dziewczyny. I bardzo mnie to cieszy :D

12. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

to jest ta sama mechanika co robiliśmy te totemy na baha (o ile się nie mylę) totemy były dwa tak samo jak mamy dwa plusiki.

i to jest właśnie nadzieja na finisz :D na 36 scen bym się nie porywała :eek:

13. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Tak, pamietam tamten event. Jak zwykle szukalam jakiejsc dziury w calym ;)
    No czyli nie ma zle, jajko sie przyda, pnacze dobre..to sie pobawimy- jesli eventu nie wylacza w trakcie xD

14. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

nie strasz mnie :oops: nie interesuje mnie przedłużenie eventu bo we wtorek wyjeżdżam z rodzinką nad morze... więc mój plan na ten event dzień i noc eventówka a na końcu wypadajki.

magdusia668 i marciaaa84 lubią to.
  15. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Możesz wybrać bez truskawkowych

bogusiania lubi to.
  16. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Wybrałam sobie pasująca mi ścieżkę i wyszło mi, że na zrobienie całości (czyli 12 scen) potrzebuję:
    - 19.740 berberysu,
    - 924 fiolek (z upraw),
    - 798 flakoników (z drzew, zagród, warsztatów).
    Można wybrać tańszą drogę, ale kierowałam się nagrodami.

Jak na moje oko, jeśli chodzi o ilość eventówki i wypadajek, to dość przeciętny event, poziom nagród - ponadprzeciętny.
    Będę siać na 504 poletkach, czyli jakieś 13 zbiorów z CMJ. Może czasem uda mi się zrobić 4 zbiory dziennie, ale raczej nastawiam się na 3. W poniedziałek skończę z eventówką i jeśli będzie mi brakować flakoników - wystawię zagrody.

Na start te 504 poletka siewne zamienię na drzewa 20h. Stałej części farmy tj zagrodowo-drzewnej połowy leśnej jak zwykle nie tykam:)

Koszt roślin/zwierząt/owoców zależy od wybranej ścieżki. Z takich większych ilości roślin (ponad 1 tys.) mam oddać 1480 fiołka, 5300 lawendy, 1720 owsa, 1410 rzodkiewki, 2370 szałwi. W zwierzakach najwięcej wyszło mi kur - 420, królików - 240, myszy - 130, kóz - 120, pozostałe poniżej 100. Owoce - w porywach 500-600 szt. Najwięcej migdałów - 700 szt.

Nad sensem oddawania tych kur jeszcze się zastanawiam... Może w tej scenie zamiast zadania ze zwierzakami zrobię zadanie z roślinami...

A - nie robimy wszystkich zadań, jakie są w poradniku. Na każdym etapie wybieramy sobie do zrobienia 2 smaki z 3 dostępnych - czyli w pierwszej scenie wybieram np. czekoladowy i waniliowy bo mi pasują nagrody i/lub koszty wykonania. Robię po 5 zadań dla każdego z tych smaków i pierwszą scenę czyli pierwsze dwa stoliki mam zaliczone. W kolejnej scenie znowu wybieram itd. W sumie można zrobić 12 scen, w każdej po dwa stoliki - razem 24, co da jajo mary.

17. BlueAnnie

BlueAnnie Czeladnik forum

mi wyszło tak samo, duuużo tego...

bogusiania lubi to.
  18. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

głowę przewietrzyłam;) plan zrobiłam:)
    do wysiania mam 18330 berberysu i muszę zebrać 792 fiolki i 798 flakony
    czyli drzewka na polany za kilka godzin wędrują
    powodzenia:)
    ps. dziękuję za tabelkę

magdusia668 i dotikampo lubią to.
  19. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

Przeanalizowałam nagrody i kilka zadań z truskawki muszę zrobić :) patrząc na twoje wyliczenia to chyba obrałyśmy tą samą drogę bo wyszło mi tyle samo badyla i wypadajek (na 24 sceny)

MaDzo, magdusia668 oraz dotikampo lubią to.
  20. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Z truskawki wybrałam 2, 5, 6, 7, 8 i 9:)
    2, 6 i 8 to zadania z gatunku "musisz to mieć" - dają ulepszenia fabryki albo chatki wiedźmy. Ta reszta to już mniej ważna, a 9 wręcz dyskusyjna i pewnie zmieni się na 9 czekoladową. Wtedy wyjdzie mniej o 470 berberysu i 44 fiolek:music:

olgs3, MaDzo, Anhedrea i dalsza osoba lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.