Opinie Wypełnianie skarpet

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Ghost, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

no w wigilię pod choinkę :D
    może to jednak wykorzystać a nóż dadzą coś ekstra xD
    prześpię się i pomyślę
    do startu eventu mam czas potem go już nie mam xD

tigre i zzizzie lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Jak nie masz jednego, możesz dodać coś, co masz i zrobić inną wersję prezentu.
    Albo kupić brakujące owoce/rośliny/zwierzaki na targu.
    Florków to ja bym na to nie wydawała, nie warto ;)
    Ale co kto woli oczywiście.

***kacper*** lubi to.
  3. emisia33

emisia33 Okazjonalny autor

czyli komponowanie prezentu z pudełek i "miśków" można na bieżąco korygowac? tzn czy zanim będę komponować prezent mogę wybrać z jakich roślin chcę go zrobić? Bo czytając poradnik wywnioskowałem, że składniki będą losowo wypadać

4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Można dowolnie komponować - w każdym razie tak mi się wydaje na podstawie tego przykładu w poradniku.
    Czyli jeśli czegoś nie masz, to robisz coś innego... ale nagrodę dostaniesz przypisaną do zestawu, jaki w końcu wybierzesz.

5. emisia33

emisia33 Okazjonalny autor

aha ok. Bo mi sie to wydało niejednoznaczne. Nie do końca wyjaśnili co i jak. nie wiem czy kupować zwierzaki, czy czekać bo ceny pójdą napewno w górę.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Składniki prezentów nie będą wypadać losowo, w tabelach jest przedstawione z jakich składników możesz przygotować prezent, 2 składniki są obowiązkowe czyli dla każdego prezentu 1600 x tulipan ze wstążki oraz 135 x pudełka z prezentami, pozostałe składniki możesz dowolnie wybrać ale tylko z tych które są wymienione przy każdym z prezentów, na przykładzie:

wyp.png

Zawartość tabeli wyjaśniamy na podstawie przykładu. Wybierając niespodziankę dla Pingwinki Pelagii gracz wybrał czerwone pudło na prezenty oraz konika na biegunach. Wymagania dla tej niespodzianki wyniosą: 1600 szt. tulipana ze wstążki, 135 szt. pudełka z prezentami, 350 szt. kukurydzy oraz 350 szt. zboża słodowego. Za tak zbudowaną niespodziankę nagrodą będzie: 5 farmarek, kupon na pomocników (1h), 2 gwiazdki, 550 PD * poziom Farmy oraz imprezowa wejściówka.

Tutaj możesz pudło na prezenty i zabawki zmienić np... tak: kukurydzę na rozmaryn czy groch albo zboże słodowe na chmiel (wtedy też odpowiednio zmienią się nagrody) ale nie możesz oddać dowolnych roślin ze swojej Stodoły.

olgs3 lubi to.
  7. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

A możesz zdradzić czy warto różnicować niespodzianki czy nie ma to znaczenia?

olgs3 i 0olimpia0 lubią to.
  8. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

dotikampo niestety nie mogę nic więcej Wam napisać. Część faktów musi pozostać tajemnicą do kolejnego wydarzenia.

olgs3 i dotikampo lubią to.
  9. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

No to teraz wiem że nic nie wiem.. -.- Po przeczytaniu poradnika uznałam że te prezenty to taki bajer my je zrobimy zwierzaki rozpakują i tyle... Zresztą potwierdziła to władza gdzieś w pierwszych postach... rano wchodzę na forum i wszyscy się ekscytują tymi prezentami że nie wiadomo co w nich będzie itp... no to zgłupiałam... władza ponownie zabiera głos i wychodzi że faktyczne jest coś na rzeczy... Event tak czy siak robię ale nurtuje mnie pytanie takie jak dotikampo... czy warto różnicować prezenty... planowałam pójść w imprezowe, tym dobrem nawet królowa nie rzuca... 12 dodatkowych sztuk piechotą nie chodzi, poza tym każda z nich zmieni się w dodatkowy prezent a pewnie niektóre w całkiem fajną niespodziankę... kupon, pasza, bonus do stodoły, item specjalny, jakiś róż, wysoki kolorowaniec... cokolwiek z tego się trafi będzie fajną nagrodą... i teraz nie wiem co robić... Skoro władza nie może uchylić rąbka tajemnicy to może nasi wróżbici... i Ci aktywni i Ci z chorobą "foch" niech przemówią...:sleepy::sleepy::sleepy:;)

10. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Ja bede roznicowac cos mi mowi bedzie to najlepszy efekt upewnilam sie ze jak wladza nia chce nic zdradzic to cos w tym jest

.Robaczek., gosiagosia60 oraz ewanta lubią to.
  11. ewanta

ewanta Komandor forum

a może potem dostaniemy po raz drugi to samo przy otwarciu prezentu przez zwierzaczki co jest jako nagroda dodatkowa za wybranie opakowania i prezentu? ;)

olgs3 lubi to.
  12. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Hm czyli to wygląda mniej więcej tak...Misje mają wpływ na te dwa eventy a do tego ilość prezentów ale i zapewne jakoś tychże
    będą mieć wpływ na event wigilijny...wynika z tego jasno i dobitnie iż chcąc robić wigilijny to muszę wpierw porządnie i dokładnie zrobić event skarpetkowy.. Do tego nie które prezenty będą dopiero dostępne w evencie wigilijnym,czy dobrze to zrozumiałam nie wiem..Jeśli tak to co się stanie jak ktoś z przyczyn od niego zupełnie nie zależnych nie będzie mógł go zacząć a co dopiero w stanie go ukończyć..? Co z tymi ewentualnymi prezentami?
    Witam przed eventowo

6elka4, olgs3 oraz gosiagosia60 lubią to.
  13. ewanta

ewanta Komandor forum

myślę, że te dodatkowe prezenty mogą mieć tylko jakiś bonus w nowym evencie ale nie wydaje mi się że nie zrobienie jednego uniemożliwi zrobienie drugiego. pewnie będzie tylko łatwiej go ukończyć. ale co ja tam wiem...

olgs3 i empatyczna lubią to.
  14. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Moi kochani wyjścia są dwa : albo robię albo nie. Druga sprawa - skoro ma to być prezent to niech będzie niespodzianka. Najlepiej przyjęty prezent w realu to taki kiedy nie wiem co dostanę. Fakt jeden może być trafiony drugi mniej. Tak samo będzie tutaj - można pewno trafić na żółty kurnik xDxDxD albo "ruszowe" pawie. Jak będzie okaże się w praktyce.

Ostatnie edytowanie: 14 grudnia 2017
  15. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Zapewne tak będzie...pożyjemy zobaczymy..czas szybko upływa.. :D:D:D:D

6elka4 i olgs3 lubią to.
  16. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

A ja muszę przyznać, że połknęłam haczyk.. w sensie nie tylko nie przeszkadza mi, że nie wiem o co chodzi, ale właśnie podoba mi się idea, że jeden event wynika z drugiego i są tam zależności, które na razie pozostaną tajemnicą. To daje wrażenie, że event świąteczny wyróżnia się na tle innych. Przypominam, że "event" to z ang. "wydarzenie", a na farmeramie eventy są raczej codziennością. Z tym jest inaczej, tutaj się czuje, że to coś wyjątkowego, z większą pompą, jak i cała atmosfera okołoświąteczna :) Robię i chętnie zobaczę co z tego wyniknie.

17. Ranczo52

Ranczo52 Młodszy ekspert

Event wspomagający 1-3 , da nam rośliny do zasiewu prawie na wszystkie pola, czy źle to kombinuj ?

18. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Dobrze kombinujesz, nie będzie trzeba rozsiewać :)

19. niki1990

niki1990 Komandor forum

melony i melisa turecka czekają na zbiory. Stanowczo za późno się ten event zaczyna i stanowczo za wcześnie się kończy. Machnie się pół zaczarowanej zimy na początek i będzie można z kopyta ruszyć z sianiem. Nie trzeba będzie sn marnować do rozsiewu

20. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

dokładnie zgadzam się z Tobą :) nawet jak nagrody marne to po prostu lubię BN i wszystko co z tym związane więc event i tak bym robiła :)

co do moich wyborów to: we wszystkich 3 prezentach dla 4 zwierzaków biorę imprezowe wejściówki tylko będę brać różne opakowania. Co ma być to będzie.... po co mi 5szt SN... bez sensu jak by było po 20szt to ok uzbierała by się ładna sumka... a tak wolę wejściówki :) powodzenia kochani! Nie zbierajcie punkt 14:00 bo mają dać rekompensatę więc możne znowu będą jakieś błędy itd. Więc cierpliwości.... najpierw sprawdźcie czy jest zegar eventowy! Bo potem znowu będzie lament.

Tak poza tym ładne PD wpadną... mam SP obsiane od Franka 50%, 40% z mopsa plus 15% z jajek i do tego przetwory :D tak to ja lubię :D

Ostatnie edytowanie: 14 grudnia 2017
    TrissMerigold. i 6elka4 lubią to.