Wypadanie nublońskich baterii

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Do-Do, 16 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Do-Do

Do-Do Forumowy żółtodziób

Na noc zasadziłam róże. Zawsze dawały mi dużo wypadajek, ale nie teraz. Tym razem z pola róż wypadło mi... 6 (słownie: SZEŚĆ) nublońskich baterii. Uważam, że nie można takiej sytuacji zaliczyć do losowości. Losowe wypadanie to niespodzianka (miła lub nie) od 18 do 28 wypadajek. Ale SZEŚĆ? To tyle samo co przed chwilą wyleciało mi z pola dyni.

Pytanie do powyższej sytuacji: czy ktoś z was miał taką sytuację? Jeśli tak, to na którym poziomie gry. Ja jestem na 94 poziomie.

Posty połączyłam, na przyszłość używaj opcji Edytuj
    MOD_Magiczna

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 sierpnia 2015
  2. Eliza_Boczek

Eliza_Boczek Okazjonalny autor

hejka mi z róż wypada ze 2-3 szt...... ciesz się że Ci tyle wypadło :))

magdalena lubi to.
  3. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Do-Do - na wypadanie przedmiotów ma wpływ wiele różnych czynników. Rzeczywiście róże często są bardzo obfite w wypadajki, ale może właśnie ich "moc opłacalności" się skończyła u Ciebie. Ja polecam lekturę tego poradnika: >>KLIK<<, który pomoże Ci trochę zrozumieć co ma wpływ na wypadanie przedmiotów ze zbiorów.
    Ponieważ nie jest to wątek dyskusyjny, więc rozmawiać z graczami o tym ile im wypada z różnych plonów możesz tutaj: https://board-pl.farmerama.com/inde...ty-temat-do-rozmów.10549/page-812#post-721868
    Polecam również zapoznanie się z różnymi poradami Graczy. Np. wielu doświadczonych Graczy radzi skorzystać ze Szklarni, dokonać w niej ulepszenia jakiejś roślinki, np. goździków czy cebuli, a potem sadzić z Super Nawozem. Ja tą radę usłyszałam w zeszłym roku, zapoznałam się z nią dokładnie i dzięki temu, przy odpowiedniej ilości SN, nie mam już problemu z wypadajkami
    Czy masz jeszcze jakieś pytania, na które tu można Ci odpowiedzieć?

4. Do-Do

Niezbyt rozumiem o co chodzi z tą "mocą opłacalności". Czy teraz będę mogła mieć więcej wypadajek np. z prosa niż z róż?
    A "odpowiednia ilość SN", o której piszesz, to zapewne ilość wynikająca z zainwestowania PLN - dobrze myślę?

5. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

SN dużo graczy ma z drzew nawozowych z Eventu zielony ekspres.
    Np. przy goździkach posianych na 25 super polach, z aktywnym uszlachetnieniem z szklarni "Miłość do SN', Krestsolem i Białą Niewinnością w slotach na produkty, odpalonym pnączem z Eventu Święto Kasztana goździki rosną w 1 sekundę i wypada z pól 25 wypadajek czyli jedna z jednego pola.

Ci, co nie mają kasztankowego pnącza mogą się z bez niego obyć, uszlachetniając, np różę "Miłość do SN" i "Podwójna Miłość do nawozu" oraz uszlachetnienia czasu, wody i zwykłego nawozu, zjadając Krestsol i Białą Niewinność, podlewając Super Nawozem Róże powinny rosnąć 9 minut i też dać prawie 100% wypadajek, czyli jedną wypadajkę z jednego dużego pola.

Polecam też ten post, dotyczy tego co napisałam wyżej:
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/nieoficjalny-poradnik-farmeramy.10622/#post-37710

Edit: Fakt, jak się nie ma sekwoi dających SN trzeba to SN kupić albo wygrywać w eventach i misjach w spółdzielni.

Ostatnie edytowanie: 16 sierpnia 2015
  6. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Do-Do chodziło mi o to, że może przy poprzednich eventach z róż ładnie leciały u Ciebie wypadajki, a teraz baterie dosyć kiepsko. Spróbuj z innymi roślinkami
    {Monia} - bardzo dziękuję Ci za tak rzeczową odp i moze właśnie takie porady pomogą :)

7. Do-Do

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi-podpowiedzi. :)
    Pozdrawiam!

8. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Rozumiem zatem, że już wszystko jasne. Pozwolę sobie zamknąć i zapraszam do Rozmów na temat tego eventu (link podałam wyżej)
    Życzę powodzenia :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.