Wypadajki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika fkamil, 24 listopada 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. fkamil

fkamil Komandor forum

Dzień dobry w to niedzielne popołudnie.

Na mojej farmie mam problem z wypadajkami (te które są potrzebne np do budowy zagród lub warsztatów w mieście). Konkretnie potrzebuję desek i drewnianego młota. Przejrzałem szklarnię i znalazłem kilka pozycji które mają bonus do tej wypadajki, ale pytanie mam inne.
    Zamieszczę niżej zrzut ekranu:
    Mamy tutaj przykład margerytki. Ostatni bonus to właśnie ten drewniany młot. Moje pytanie brzmi: czy jeżeli na liście tak, jak w powyższym przypadku, mamy bonus do drewnianego młota to czy ogólna szansa bez tego bonusu na ten drewniany młotek z margerytek jest większa niż w przypadku innych plonów w szklarni?

2. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Jeśli nie masz tego bonusa, to szansa na młot będzie taka sama jak w przypadku innej rośliny o podobnym czasie.

Ale jeśli masz bonus i go aktywujesz, to widać różnicę w młotach. Co prawda ciężko go zdobyć i nieraz się człowiek naczeka, ale z jednej łąki irysa wypada mi tak 3-4 młoty.

fkamil lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj fkamil.

Każde uszlachetnienie dla danej rośliny działa tylko na tę konkretną roślinę, jeśli zdobędziesz takie zwiększające wypadanie drewnianych młotów i umieścisz je w slocie Szklarni to będzie działało tylko podczas zbioru tej jednej rośliny, w tym przypadku margerytki.

Bonusy dla drewnianego młota (o 1000% większa szansa na uzyskanie 1 x drewniany młot) można zdobyć uszlachetniając, np. Biała lilia, Gryka, Irys czy Kalafior.

W tej tabeli znajdziesz opisy wszystkich bonusów: =>[​IMG].

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

ania1713 dziękuję za pomoc.

4. fkamil

fkamil Komandor forum

Myślałem, że może skoro uwzględniają taką wypadajkę akurat z tej rośliny to może jest deczko większa szansa niż w przypadku innych roślin, trudno :). Może kiedyś trafię taki bonus i dozbieram :).
    @SMOD_Atena Nie mam już więcej pytań. Dziękuję za tabelkę i wyjaśnienie, koleżanka @ania1713 także już rozjaśniła sytuację.
    Życzę Wam miłej niedzieli i dziękuję za pomoc :).

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę, również miłego dnia życzę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

fkamil lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.