Wypadajki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika jola8264, 26 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jola8264

jola8264 Koneser forum

Witam, gram dość długo ale zawsze wypadajki są znikome, tak jak teraz gdy potrzebuję "krzemień". Jeszcze nigdy nie miałam tak jak niektórzy opisują ,że mają ich dużo, u mnie jak mam 10-16 to wielkie zbiory . Jak w takim razie cokolwiek skończyć?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj jola8264.

Ilość wypadających ze zbiorów przedmiotów jest losowa a największy wpływ na większą ich ilość ma podstawowy czas produkcji, hodowli czy wzrostu roślin i im czas jest dłuższy, tym większe szanse na zwiększenie ilości "wypadajek". Taki czas dla różnych zwierząt czy roślin możemy w różny sposób skrócić (bonusy ze Szklarni, dzielnicy rzemieślniczej czy rzędy chmur) a co za tym idzie mieć więcej zbiorów i tym samym "wypadajek" w krótszym czasie. Warto też mieć na Drzewie mądrości zdeponowane puchary i Johna Cytrynę w runach Żywa legenda, runy te również zwiększają szansę na większą ilość przedmiotów.

Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem:

Warto też śledzić wątki z rozmowami na temat eventów, tam Gracze zawsze dzielą się swoim doświadczeniem czy strategią wykonywania eventu: >klik<.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. jola8264

jola8264 Koneser forum

Przykre ale prawdziwe nic z tego nie kumam. Dzięki

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę, dodam tak w skrócie jeszcze: Siejemy długorosnące rośliny (skracamy ich czas wzrostu dostępnymi sposobami - podałam wyżej), mamy więcej zbiorów w krótszym czasie a w efekcie więcej "wypadajek".

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.