Wypadajki

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika FarmaBeatki37, 28 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. FarmaBeatki37

FarmaBeatki37 Książę forum

Mam pytanie do wszystkich graczy Farmeramy: Czy u Was tez tak mało flamastrów wypada z pól? Malo czyli z Laki Głównej i Dzikiej Laki po 5 sztuk z 202 pól, z Leśnej polany 4 ze 184 pol i z Bahamy 5, tez ze 188 pol. Dodam ze mam zdeponowane puchary: z roślin max. ze zwierząt 27/30, w dodatku działa u mnie dżem wielkanocny, jabłecznik z cukinia i udomowiony smok. Z jednego małego pola wychodzi 26,4 PD. Czy ktoś tez zauważył tak małą ilość wypadajek? Zawsze wypadało wszystkiego mało, ale uważam ze tym razem to lekka przesada. Z 202 pól 5 sztuk wypadajek?

kotwbutach. lubi to.
  2. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Witam. Bonusy, które otrzymujemy po aktywowaniu np. dżemu, jabłecznika nie mają wpływu na ilość wypadek. Ilość PD z pola nie ma tutaj znaczenia. Puchary owszem. Z doświadczenia wiem, że ilość wypadajek jest większa, jeśli na polach były posadzone roślinki, które mają długi czas wzrostu np. goździki. Spróbuj na noc posiać jakąś długorosnąca roślinkę. Zapewne zwiększy się ilość flamastrów.
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?
    Dodam, że ten dział nie służy do dyskusji. Porozmawiać z graczami możesz tutaj: KLIK

kotwbutach. lubi to.
  3. FarmaBeatki37

Ale dlugorosnace rośliny maja zazwyczaj więcej PD, niż eventowe, wiec i ilość wypadajek jest większa. Nie rozumiem wiec dlaczego piszesz ze ilość PD nie ma znaczenia. W takim razie co decyduje: długość (w czasie) dojrzewania rośliny? Mi chodziło o wypadajki z pól z roślin eventowych. Czy ktoś tez zauważył u siebie tak znikoma ilość ich występowania: czyli 5 flamastrów z 202 pól, wraz z różnymi ulepszeniami? Ps. Nie chce z nikim dyskutować, tylko otrzymać odpowiedz na swoje pytanie.

kotwbutach. lubi to.
  4. maslane04

maslane04 Książę forum

Niestety tak jak wyżej masz napisane. W "wypadajkach" liczy się czas dojrzewania rośliny a nie ilość PD. Jedyny sposób to na noc posiać długorosnące. Ilość "wypadajek " zwiększa również item John Cytryna.

kotwbutach. i Mariolka7214 lubią to.
  5. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

No u mnie z roślinki eventowej wypada z jednej łąki średnio 5-7 flamastrów.
    A pisząc o PD miałam na myśli to, że zwiększenie ilości PD z jakiejś roślinki przez bonusy, które dają np. produkty rzemieślnicze nie zwiększy ilości wypadajek.

Edit: teraz mi wypadły 2 flamastry :)

kotwbutach. lubi to.
  6. FarmaBeatki37

To widzę ze jakaś nowa filozofia powstała. Bo jak do tej pory słyszałam żeby "faszerować" rośliny dopalaczami typu: dżem wielkanocny i jabłecznik z cukinia. A teraz okazuje się ze to nie ma żadnego wpływu na wypadajki. Ok. Nie mam więcej pytań.

kotwbutach. lubi to.
  7. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Nigdy zwiększanie PD nie wiązała się z większą ilością wypadek, więc to żadna nowość ;)
    Skoro nie masz więcej pytań, zamykam.

kotwbutach. lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.