wypadajki - co posadzić ??

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kamirruRM, 30 października 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kamirruRM

kamirruRM Forumowy żółtodziób

Witam

25h do zakończenie eventu a ja mam jedyne 61% bo tradycyjnie problem z cukierkami...
    Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co sadzić i w jaki sposób skrócić czas wzrostu rośliny ??

np posadziłem cebulę ze szklarni mam 3 bonusy:
    - skrócony czas dojrzewania o 9%
    - zwiększona efektywność wody o 7.2%
    - zwiększona efektywność wody o 8% i nawozu o 10%

co z 15h dało mi jakieś 10h i 20 minut - to nadal za dużo...
    (super nawóz nie wchodzi w grę)

Pytanie co jeszcze mógłbym zrobić ? czego użyć ze spiżarni ?
    może inna roślina (jakie bonusy ze szklarni) ? super pola ?

Doradźcie coś proszę aby na przyszłość łatwiej mógł robić eventy.

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Skoro nie chcesz użyć super nawozu,to nic już nie osiągniesz.Skoro już zacząłeś uszlachetnienie cebuli,to zdobądź miłość do sn i jeśli masz pnącze kasztnakowe,krestol,białą niewinność i super nawóz i już nie będziesz miał problemu z wypadajkami.
    Inną radą,jest dobry start,np z goździkami i długorosnące na noc,a chociaż róże.

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Oprócz siania uszlachetnionych roślin, warto mieć odblokowaną na Drzewie mądrości runę Żywa legenda i na niej zdeponowane puchary. Poza tym jest item John cytryna, który zwiększa o 5% szanse na większą ilość wypadających przedmiotów na łące, na której jest ustawiony. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj:
    Zapraszam również do wątku dyskusyjnego, w którym Gracze na bieżąco wymieniają się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniem: >>Przerażająca noc - Halloween 2016<<. Tam możesz poczytać lub też zapytać Graczy o ich strategie podczas eventu.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

foczunia84 dziękuję za pomoc.

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dla każdego rodzaju rośliny (warzywa, kwiaty, zboża, inne) masz u alchemika zestaw dwóch eliksirów (4% + 6%).
    Używaj ich odpowiednio do rośliny i kolejne 10% czasu skrócisz. Wchodzą w srebrne sloty, więc opcja jest bardzo dobra.

kamirruRM lubi to.
  5. Mr.Rafik

Mr.Rafik Stały bywalec

sadzenie na malych polach czyli 1x1 przed i w czasie eventow (przed sadzisz np. gozdziki i na start masz 200-300 wypadajek) inni preferuja jeszcze sadzenie na s.polach ja robie na malych i koncze jakies 2 dni przed
    najlepiej jak masz pootwierana cala bahame + wszystkie 3 zwykle wowczas najszybciej idzie
    sadzenie roslin najdluzej rosnacych
    ewentualnie zagrody/warsztaty ale ona zabieraja 4 pola
    ewentualnie drzewa one rosna 20h tez sporo poleci
    pnacze sa jakies co skracaja czas dojrzewania kwiatow wowczas sadzisz kwiaty, ktore najdluzej rosna i maja najwyzsza rownowartosc
    jest jeszcze alchemia ale nie wiem czy masz otwarta z drzewa tam tez skracac mozna eliksirami albo kupic na targu
    ale przy twoim czasie to bez pnacza na s.nawoz+s.nawoz+gozdziki z s.nawozem to nie wyrobisz sie do jutra

kamirruRM lubi to.
  6. kamirruRM

Mam dopiero 82 lvl czyli goździki jeszcze niedostępne. Pnącz do skracania czasu dojrzewania kwiatów też nie posiadam...
    Czyli generalnie bez super nawozu nie zdziałam za wiele więcej..

Tak sadzę na małych polach. Bahama i las tropikalny mam otwarty.
    Fakt nie użyłem tych eliksirów 4% i 6% dzięki :D

Pozostaje mi sadzenie cebuli albo róży i wydaje mi się, że to właśnie ta druga opcja będzie lepsza :)

7. SMOD_Atena

Graczom dziękuję za pomoc.

kamirruRM największy wpływ na zwiększenie liczby "wypadajek" ma podstawowy czas wzrostu roślin/drzew czy też hodowli w zagrodach/fabrykach i im jest dłuższy tym większe szanse na większą ilość przedmiotów. Tak że najkorzystniej jest siać rośliny czy sadzić drzewa/zagrody/fabryki, których czas dojrzewania jest najdłuższy. Jeśli dysponujesz produktami skracającymi czas to oczywiście warto ich użyć. Tutaj znajdziesz więcej informacji o zastosowaniu bonusów:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

8. kamirruRM

Dzięki możesz zamknąć :)

9. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro mogę to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.