"Wypadajki" a skrócony czas w szklarni

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika peterek_w, 13 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Witam!
    Wiadomym jest, że rośliny od ok. 15 godzin wzrostu na superpolach mają prawie 100% szansę na wypadajkę.
    Jednak jeżeli użyję bonusu ze szklarni dot. krótszego czasu wzrostu, np. dla cebuli, to czy szansa na wypadajkę się zmniejszy? Korci mnie to od kilku dni i się zastanawiam, proszę o odpowiedź, jeżeli ktoś wie :D

2. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

peterek_w szansa nie powinna się zmniejszyć :)

Zauważ proszę że gracze używający pnącza "kasztankowego" w połączeniu z kerststolem i białą niewinnością, ulepszeniem "miłość do super nawozu (+25%)" oraz podlewający super pola super nawozem - skracają czas wzrostu rośliny do 1s i otrzymują 100 lub prawie sto procent wypadajek.
    Zatem analogicznie rzecz biorąc powinno być na super polu z wykorzystaniem bonusu skracającego czas wzrostu rośliny.

Nadmieniam, iż powyższe jest wynikiem moich przypuszczeń i domysłów - nie sprawdzałem czy rzeczywiście ma to potwierdzenie w grze.

Czy chciałbyś jeszcze o coś spytać?

ma-ter lubi to.
  3. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

To wiem, ale chciałem się upewnić, czy ten bonus ma bezpośredni wpływ - bo wiem, że wypadajki zależą od bazowego czasu, więc po prostu mnie zastanawia, czy jeśli zostanie zmniejszony, to szansa będzie mniejsza :D
    Ale dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie, a temat można zamknąć ;)

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja również dziękuję i skoro można to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.