Wypadajki, a np. Wieniec wiosenny

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Arek77, 27 października 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Arek77

Arek77 Czeladnik forum

Czy użycie produktu np. Wieniec wiosenny (+30% PD) zwiększy moje szanse na "wypadajki"?

PS. Sorry, jeśli było to już wałkowane, ale wciąż mam wątpliwości, ponieważ zawsze mi się wydawało, że po to są bonusy PD, aby zwiększyć szanse na wypadajki, tymczasem z oficjalnego ogłoszenia to nie wynika.

PS 2. Jak jest z wypadajkami z drzew XXL, które daje wyższe PD niż drzewo zwykłe, ale rośnie krócej. Czy z XXL będzie taka sama szansa na wypadajki co ze zwykłego, mniejsza, czy większa?

2. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Z tego, co mi wiadomo nie ma jakiejś oficjalnej informacji jakie jest prawdopodobieństwo wypadania z jakich drzew i nigdy nie ma 100% "wypadalności wypadajek", ale ogólnie im więcej PD ma dana roślina/drzewo tym szansa jest większa, więc wieniec może zwiększyć szanse, tak samo jak drzewo xxl, ale gwarancji nie ma

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

=kalina= tym razem się mylisz.

Bonusy zwiększające PD nie mają żadnego wpływu na zwiększenie ilości wypadajek. Znaczenie ma tutaj czas wzrostu i im dłuższy jest tym większe szanse na więcej wypadajek.

Arek77 zapraszam do zapoznania się z poradnikiem:

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Peonia lubi to.
  4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

W takim razie dziękuję za korektę :)
    Nie byłam pewna, więc napisałam "może zwiększyć" :)
    I właśnie też grzebałam w poradniku, żeby znaleźć odp ;)

5. Arek77

Arek77 Czeladnik forum

Oczywiście ten poradnik czytałem już kilka razy, ale mimo to miałem wątpliwości co do tych bonusów z PD...
    Nadal jednak nie jestem pewny jak jest z drzewami XXL.. Czas zwykłego to np. 20 h., XXL 12 h. Które da więcej wypadajek?

6. SMOD_Atena

Z moich obserwacji i z tego co piszą Gracze, więcej wypadajek jest z drzew zwykłych, ale licząc czas wzrostu XXL i zbieralibyśmy je 2 x na dobę, to może się okazać, że ilość wypadajek może być podobna, choć tak naprawdę to wypadanie jest losowe i raz z tej samej ilości pól czy drzew wypadnie 50 przedmiotów a innym razem 20, nie ma na to żadnej reguły.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

Peonia lubi to.
  7. Arek77

Arek77 Czeladnik forum

Tak, oczywiście losowość sprawia, że nie da się dokładnie zmierzyć, ale szukam zasad, które pozwolą zwiększyć szansę.. Oczywiście dziękuje za wyjaśnienia, ale w ogłoszeniu jest mowa o podstawowym czasie wzrostu/hodowli. Czy to nie oznacza, że drzewo XXL skróci mi co prawda czas wzrostu, ale szansa na przedmioty będzie liczona od podstawy czyli 20h?

8. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Jedyny pewny sposób na wypadajki,to pnącze kasztankowe i uszlachetnione rośliny na super polach.Co do reszty,to jedni preferują drzewa,inni rośliny,czym dłużej rosnące tym lepiej.Na moje farmie ani drzewa,ani zagrody się nie sprawdzają.Eventy robię na goździkach,ewentualnie cebuli i różach ( uszlachetnionych).Ale to każdy musi znaleźć swój sposób.

Peonia lubi to.
  9. SMOD_Atena

foczunia84 dziękuję za pomoc, ja osobiście również wolę długorosnące rośliny, wydaje mi się, że jest z nich tych przedmiotów więcej.

Arek77 drzewa XXL mają podstawowy czas wzrostu 12h a zwykłe 20h, tak więc teoretycznie więcej przedmiotów powinno wypaść z tych zwykłych drzew.

Zapraszam do wątku dyskusyjnego gdzie Gracze na bieżąco dzielą się swoim doświadczeniem i spostrzeżeniami: Przerażająca noc - Halloween 2016.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Peonia lubi to.
  10. Arek77

Arek77 Czeladnik forum

Dziękuje bardzo, więcej nie mam pytań.

11. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

W takim razie i my dziękujemy :)
    Temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.