Wygrane w mini grze

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Ewusia51, 19 lipca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Ewusia51

Ewusia51 Naśladowca mistrzów

Wczoraj wygrałam nasiona wytrzeszczowiec i drzewa, ale nie otrzymałam niczego , wiem gdzie szukać, nie ma !

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nasiona możemy wysiewać tylko w Lesie tropikalnym na Bahamaramie a drzewa flaszowca na wszystkich łąkach wyspy.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?​

3. Lunari78

Lunari78 Książę forum

skrzynia

4. SMOD_Atena

Lunari78 w inwentarzu z towarami konsumpcyjnymi zapisywane są:

"Skrzynia bagiennych rarytasów:
    Otrzymacie z niej 1 z nagród:
    5 x Wytrzeszczowiec, 5 x Bagienne smokłącze, 4 x Flaszowiec, 1 x Kuka, 4 x Nasiona wytrzeszczowca, 4 x Nasiona bagiennego smokłącza, 4 x Drzewo flaszowca, 1 x Chatka Kuki.

Skrzynie, których nie otworzycie, zostaną po evencie wymienione na 200 PD za każdą."

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytania?

5. Ewusia51

Ewusia51 Naśladowca mistrzów

Ni pytałam gdzie można wysiewać , przeczytaj pytanie uważnie i proszę o odpowiedź

I znowu to samo, otrzymałam z minigry smakokłącze, ale nie ma !!!

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 lipca 2025
  6. SMOD_Atena

Ewusia51 przeczytałam uważnie i napisałam gdzie można wysiewać, czyli zrozumiałe jest, że na podanej łące powinny być na tablicy do siania, pod warunkiem, że wygrałaś nasiona a nie np. bonusy dla roślin. Jeśli wygrałaś bonusy to zapisywane są w inwentarzu - Towar konsumpcyjny.

• rośliny
    [​IMG] [​IMG]
    Uwaga! W wydarzeniu występuje rozróżnienie na nasiona i rośliny eventowe. Wysiewać można tylko nasiona. Po 5 szt. nasion otrzymacie na start, ich większą liczbę zdobędziecie w minigrze. Roślin wyrosłych z nasion nie można siać.

Ale te i wszystkie pozostałe informacje znajdują się przecież w poradniku, warto uważnie się z nim zapoznać: Kroniki Stritów Dużych.

Czy teraz dobrze zrozumiałam i odpowiedziałam, czy też masz jeszcze jakieś pytanie?

bogusiak80 lubi to.
  7. marcinek74

marcinek74 Hrabia forum

Prawdopodobnie chodzi graczowi o to że otrzymano rośliny a nie sakwy czyli nasiona do siania. Rośliny się nie pokazują w inwentarzu w lesie tropikalnym tylko sakwy umożliwiające sianie. Rośliny są automatycznie dodawane do tabeli wyświetlanej ile posiada się roślin.

bogusiania i ~czarodziejka lubią to.
  8. kasiamoja1

kasiamoja1 Forum Pro

Rozumiem, że te nasiona wygrywa się w minigrach po prawej stronie planszy?

9. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Stały bywalec

Dokładnie, rozgrywanie 20 minigier dziennie daje Ci rózne nagrody które są rozpisane po lewej (patrząc na ekran) stronie czyli nasiona, roślinki, drzewka czy tam zagrody. Po prawej masz postęp gry czyli to co zebrałaś bo w tym evencie nie oddajemy nic tylko same zebranie roślin owoców drzewa i zwierzaczka daje postęp w grze i widać to po prawej stronie ekranu
    Jeśli chcesz nasiona do wysiewu to rzuty kostką i kombinacje oczek 3 i 4 dają nasiona czyli trójki z 3c, trójki z 4oczek, ful na trójkach i czwórkach oraz po 4 kości z liczbą oczek 3 lub 4

bogusiania lubi to.
  10. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

11. SMOD_Atena

Pytań nie ma, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.