Wtyczka AFP

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 4 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Po ostatnich zawirowaniach z aktualizacją AFP wyłączyłem zapisywanie plików na dysku. Teraz chciałem to zmienić, aby grafika za każdym logowaniem nie ładowała się bezpośrednio z netu. Wyczyściłem magazyn AFP i nic. Powinno pojawić się zapytanie od BP o pozwolenie zapisu, potem od AFP, a tu lipa. Gra nie zapisuje danych. Czytałem o tych problemach, ale u mnie monit w ogóle się nie pojawia. Czy możliwość zapisu danych została całkowicie usunięta przez BP ? Czy ma to jakiś związek z tymczasowym zablokowaniem zapisu dzienniczka zdarzeń ?
    Czy jest to coś po mojej stronie, czy też może inny błąd ?

zagma, Sekme oraz -norbijas- lubią to.
  2. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry :)
    To nie jest nic po Twojej stronie. Wygląda na to, że tak zadecydowało BP.
    Pomiętasz to ogłoszenie z 23 lipca: Naprawa błędów

I następną Naprawę błędów z czwartku 30 lipca: Naprawa błędów
    W takim samym OO inne fora podają, że zapisywanie w dzienniku zostało przywrócone.
    Jednocześnie zaczął się problem z zapisywaniem danych przez AFP.
    Było tych danych bardzo dużo, pisałam o tym w wątku, do którego link podajesz. U mnie zapisało wtedy 123,7 MB.
    Userzy na różnych forach pisali, tak samo jak i u nas, że klikanie na "odmów" w wyskakującym okienku od AFP nie działa.
    Pisali, że nie godzą się na zapis takiej ilości danych.
    Aby to obejść MOD z es. podał sposób.
    Ale jednocześnie BP znów coś zmieniło, czyli znów zablokowało zapisywanie info w Dzienniczku Zdarzeń .... i od tej pory, po czyszczeniu AFP okienko z zapytaniem o zapis nie wyskakuje..... i jest ustawiony odgórnie zapis na 1KB.
    Obserwowałam te zmiany w czwartek, zawsze po aktualizacji czyszczę flashowe, a ponieważ nie przeszkadza mi tak duży zapis danych przez AFP chciałam w ustawieniach zaznaczyć "bez ograniczeń", ale niestety nic to nie daje.... zapisuje się tylko 1KB i okienko nie wyskakuje.
    Tak to wszystko wynika z mojej obserwacji.

3. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

hlnrys, szczerze mówiąc nie wiem, nie znam się na tym. Staram się dopytać, gdy uzyskam jakieś informacje zastaną one zamieszczone w tym wątku. Bardzo Cię proszę o odrobinkę cierpliwości. :)
    est-orka, dziękuję za Twoje spostrzeżenia. :)

4. hlnrys

@est-orka

Zgadzam się z Tobą i dlatego pytam na forum. Są to według mnie istotne zmiany, a wprowadzane są po cichu i dopiero gdy gracze się dopytują, to jest wielkie halo (czyszczenie ciasteczek, PT,itd.) Chciałbym wiedzieć jakie jest oficjalne stanowisko w tej sprawie. Czy zapis danych AFP faktycznie został zablokowany, a jeżeli tak, to czy na stałe, czy na jakiś czas (orientacyjnie chociaż). Wczytywanie grafik przy każdym logowaniu zaczyna być uciążliwe (sporo tego). Muszę logować się przed zbiorami, oblecieć wszystkie łąki i dopiero działać.

@SMOD_Wadera*

Dzięki i czekam na jakieś konkrety.

5. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Cześć :) Mam nadzieję, że będzie to w miarę konkretna odpowiedź :)
    Dopytaliśmy i otrzymaliśmy odpowiedź, że poszukiwane jest rozwiązanie wszystkich problemów związanych z flashem. Jeśli dostaniemy wiadomość o naprawie czy dodatkowych informacjach zamieścimy ją w wątku lub zamieścimy ogłoszenie :)

6. jakleci.bozena48

jakleci.bozena48 Forumowy żółtodziób

Witam mam pytanie jestem "szczesliwa posiadaczka " Windows 10 ale to jest KOSZMAR Gra działa jakby nie dzialala wolna ze glowa mala Żeby zebrac z pol to co sie zasialo trzeba minumum 10 min o zwierzętach nie wspomnę Mialam legalnego Windowsa 8.1 i nie było problemów A teraz az sie odniechciewa grac . Może ktoś mi podpowie co mam zrobić by gra dzialala tak jak przy Widows 8.1

7. hlnrys

Ale dyplomatycznie. To znaczy BP zablokowało zapis plików AFP, czy nie ? To, że walczą z problemami, to nic nowego.

Sekme lubi to.
  8. BA_Czerwona

Skoro z tym walczą to wątpię, by zrobili to specjalnie (wtedy wiedzieliby jak to cofnąć). Dostałam informację, że informacje powinny być szybko, ale dziś się już chyba nie doczekam. Chciałabym móc napisać Ci więcej, ale niestety nie jestem na miejscu, nie wiem co nabroili i nie mogę ich popędzić, żeby pracowali "w pocie czoła".

9. hlnrys

Zakładam, że jak dostaniesz informacje, to pojawią się one w formie OO. Jeżeli tak, to tutaj można zamknąć.

10. BA_Czerwona

Zależnie od decyzji w OO, albo zamieszczę je tutaj, nawet jak będzie zamknięte ;) Zakładam kłódkę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.