Wsioki wszystkich farm - łączcie sie!!!

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika onkapinka, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

O, widzę, że nasze Wsiuczkowo odżyło :D
    Ciepło się zrobiło, to pora najwyższa przenieść życie towarzyskie za stodołę xD

onkapinka lubi to.
  2. gadek

gadek Fanatyk forum

Ale Wam zazdroszczę tej cudnej pogody,u mnie beznadzieja nie tak dawno gradem sypnęło,jak na czerwiec to masakra totalna.Niech no mi ktoś wspomni tylko o globalnym ociepleniu>:(

3. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

W centrum od jutra ma padać a ja nie mam kurtki bo niechcący zostawiłem w samochodzie cioci >:(

4. gadek

gadek Fanatyk forum

Dzień doberek:)
    To co idziemy za tę stodołe imprezkę robić:music: ,bo ja zaglądam,a tam nikogo nima,ani babci,ani dziadkaxD
    Zabrałam trunek,bo nie wiem czy maszyneria jeszcze działa
    przekąska się robi

Zła_Kobieta lubi to.
  5. Zła_Kobieta

Jutro przyjdę za stodołę z zaopatrzeniem mięsnym, a Wy skołujcie coś do picia.
    Rano jadę do rzeźni po większe zakupy, to wyżerka będzie xD

gadek lubi to.
  6. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

Hej wsioki...juz myslalam, ze wszyscy wybyli i nawet chcialam juz produkcje zakonczyc(za stodola) bo ilez mozna samemu pic...:wuerg:
    Na imprezke sie pisze , dobry grill nigdy nie jest zly, a i trunki widze juz sie chlodza w zimiance.
    ZK miesko na sygnie juz tez jak widac pokrojone i doprawione.:p

7. gadek

gadek Fanatyk forum

Ha ,ha smakowite te Wasze sygnaturkixD
    Jedną usmażymy a z drugiej będzie przepitkaxD

Zła_Kobieta i onkapinka lubią to.
  8. Zła_Kobieta

A bo wszyscy owocowe i owocowe. Jakby nie wiedzieli, że owoce tuczą.
    To ja tak konkretnie, ze stekiem.
    Zakupy w rzeźni udane. 40 kg mięsa i wędlin w zamrażarce siedzi :)

gadek i onkapinka lubią to.
  9. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

Coz to za okazja...impreze wieksza szykujesz czy zjazd Farmerow ?:)

Bry...wszystkim. Ide sie drzemnac bo wczoraj popoludniowka a dzis poranny dyzur i ledwo na oczy patrze...
    SKS(spac w nocy nie moglam)

Ostatnie edytowanie: 19 lipca 2015
    gadek lubi to.
  10. gadek

gadek Fanatyk forum

I bardzo dobrze,wyróżniać się trzeba,a w Twoim wypadku to bardzo oryginalnie,podoba mi się:)
    Odpoczynek się należy,jak roslinie woda:)

11. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

12. Zła_Kobieta

Ja tu wpadam, zaglądam z nadzieją, że Wsioczkę Mundurową wreszcie mamy i będzie miał kto aparatury za stodołą pilnować... a tu ZONK :(xDxDxD
    Wpadła, pogroziła paluszkiem i wypadła xD

Cały czas męczy mnie to uspokajanie kota za pomocą myszy :music:

gadek - gratulacje :D

Ostatnie edytowanie: 4 sierpnia 2015
    onkapinka lubi to.
  13. krasnoludek10

Wsiok Drobny z 1 liceum(aktualizacje będą) melduje się na służbie xD A stały to Wsiok Kiełbasiany (bo uwielbia kiełbasę i wszystko z nią oprócz leczo) ;) Także tytuł to WSIOK KIEŁBASIANY.

14. Zła_Kobieta

Widać, że wakacje, bo we Wsiuczkowie nic się nie dzieje.
    Ale już za dwa dni dzieciaczki idą do szkoły :D, to może i nasza wieś troszkę ożyje.
    Wprawdzie u mnie wakacje jeszcze miesiąc trwają, bo studenci mają trochę więcej wolnego (pod warunkiem, że wszystko w czerwcu zdali i zaliczyli) :)

Przewietrzyłam i uporządkowałam trochę stodołę :)

onkapinka lubi to.
  15. krasnoludek10

Zła - zazdroszczę Ci i wszystkim wsioczkowym studentom (mam nadzieję, że wszyscy wszystko zaliczyli xD) trzech miesięcy wakacji - a ja harówka od 2 września lub 3 już chyba (taki polski i matematyka pewnie 5 razy w tygodniu, więc niestety pełną parą od wtedy a na innych lekcjach od drugiej :() . Jeszcze jakieś testy poziomujące z angielskiego, przyroda na 4 przedmioty rozłożona - szkoła daleko ( spóźniłem się ze zmianami :( Ale Politechnika potem xD!) - połowa podręczników niepewna :cry::cry::cry: Albo brak i ćwiczeń :cry: A po co mi podręcznik od WDŻ i religii -.-?? Po nic. Rozumiem od EDB, ale od tego 8):sleepy::sleepy:

16. Zła_Kobieta

Tomek... a pamiętasz, jak Ci na wiosnę pisałam, żebyś dobrze przemyślał kwestię dojazdów?
    Jeśli chodzi o politechnikę, to musisz od samego początku przyłożyć się do matematyki i fizyki, bo tych przedmiotów jest tam bardzo dużo. I na starcie od razu nastaw się na rozszerzoną maturę z tych przedmiotów, ponieważ z podstawą nie masz szans. No i matura zdana musi być na 90% lub więcej.
    Jeśli chodzi o Warszawę w tym roku na informatykę byli przyjmowani jedynie laureaci olimpiad z matematyki, fizyki lub informatyki.
    Możesz też zdawać maturę rozszerzoną z informatyki, ale to musisz być naprawdę dobry w programowaniu.
    Tutaj polecam dwa podręczniki:
    Cormen - Wprowadzenie do algorytmów
    "Thinking in C++" (myślenie w C++) - edycja polska
    Nie są to podręczniki obowiązkowe, chyba, że chcesz być na tej politechnice.
    Niestety z informatyką jest tak, że musisz bardzo dużo w domu się sam uczyć.
    Na studiach podobnie. NA te trzy miesiące wakacji moja córka ciężko pracowała przez cały rok. Zaliczyła wszystko w pierwszym terminie, ale zawdzięcza to tylko swojej pracy i godzinom nauki.

A jeśli o mnie chodzi, to ja wakacji nie mam. Pracuję na własny rachunek, więc za dni wolne nikt mi nie zapłaci.

onkapinka lubi to.
  17. krasnoludek10

Dzięki za uprzedzenie Wsioczko Wiedźmo :) A córa kim z zawodu jest :) ??

18. onkapinka

onkapinka Nadzorca forum

Witojcie Wsioki i wsiocki. widze, ze watek nie zginal. Ludkowie sie schodza po wakacjach.
    Ja tez sie wywczasowalam i od jutra dopadnie mnie codziennosc...ale nie narzekam bo zawsze moze byc gorzej...bez pracy , bez zdrowia. wiec niech jest jak jest i dobrze mi z tym.
    ZK- mozesz byc dumna z corki. Bo widac ze nie tylko zdolna ale i ze jej sie CHCE , a to bardzo wazne.
    Tomku, co to WDŻ i EDB(ja nie w temacie bo nie z Polski i dzieci juz nie w wieku szkolnym....)

Ps. Kupowaliscie drzewka?
    U mnie 2 nektarynki na Bahamie wyrosly (na 20 sadzonek) a na farmie NIC z pierwszych 10-ciu, teraz rosnie nastepnych 10 ...zobaczymy czy bedzie cos z nowosci.

19. Zła_Kobieta

Jeszcze warto, żebyś wystartował sobie w potyczkach algorytmicznych. Rozgrywka indywidualna startuje we wrześniu. Jest też opcja rozgrywek grupowych.

Córka jest studentką. Studiuje informatykę, specjalność "programowanie gier i aplikacji mobilnych".
    Stąd wiem, jak to wszystko wygląda :)

Dużo pracy Cię czeka, skoro w ciągu tygodnia GIMPa nie rozgryzłeś...
    Z obserwacji na roku u córki wychodzi na to, że na informatykę, na programowanie najlepiej iść potrafiąc pisać kody. Inaczej albo tzrzeba być super zdolnym, albo przestać sypiać, żeby się utrzymać.

Onka, dziękuję w imieniu córki :)
    Zdolna trochę jest, ale głównie masa pracy włożona w naukę. Bardzo dużo uczy się w domu sama. Bo studia dają tylko pojęcie, a szlify i umiejętności trzeba sobie wypracować programując.
    Poza tym ma cel w życiu i żeby go zrealizować musi mieć dobrą pracę :)

Drzewka kupowałam. Na głównej farmie poza jarzębami domowymi, które już miała, dwa klony XXL się trafiły, a reszta nic nie warta.
    Na Bahamie jedna nektarynka się trafiła i kokkoloba gronowa XXL :)

onkapinka lubi to.
  20. krasnoludek10

Są jeszcze inne zawody :p Nauczyciel np. albo motorniczy w metrze xD Potrzebuję coś z kredytem hipotecznym :pxDxD

1. WDŻ (WDŻWR) - wychowanie do życia w rodzinie, EDB - Edukacja dla Bezpieczeństwa (kiedyś PO).
    2. Nie, ja nie kupujus* :pxDxD
    3. Klawiatura Ci szwankuje ? Współczuję :(

*kupowałem