Woda i nawóz

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika nowicjusz, 9 czerwca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nowicjusz

nowicjusz Naśladowca mistrzów

Witam. Czy woda i nawóz działa na wszystkie rośliny?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.
    Tak działa na wszystkie rośliny bez wyjątku: woda skraca czas wzrostu o 20%, nawóz o 10%.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. nowicjusz

To dlaczego nie skraca czasu rzeżuchy? Sprawdziłem wielokrotnie. Po zastosowaniu cały czas wyśietla sie czas 1 minuta tak jak bez wody i nawożenia i trwa to tyle samo co z ulepszeniem. Wiec kłamstwo? niedopatrzenie?

4. SMOD_Atena

nowicjusz podstawowy czas wzrostu rzeżuchy to 1 minuta czyli 60 sekund, a przy użyciu wody i nawozu (z odkrytą runą "Szybsze dojrzewanie) powinien wynieść: 43 sekundy. Na pasku postępu wzrostu może to być niewidoczne, może włącz stoper i sprawdź.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. nowicjusz

haha wydaje ci sie ze to śmieszne? nie sadze. skoro na pasku jest minuta to chyba jest minuta> sprwdzałąs ze stoperem bo ja nie mam ani takiego zamiaru ani obowiazku a skoro polowe mam obsiane normalnie a polowe z woda i nawozem to te 17 sekund chyba byłoby widoczne a nie jest bo wszystko zbiera sie razem. Poza tym chyba powinna byc jakas informac ja ze czas zbioru nie musu zgadzac sie ze stanem faktycznym?

6. SMOD_Atena

A czy ja się śmieję? nie, więc nie wiem o co Ci tak naprawdę chodzi? Szukasz dziury w całym czy dla zasady?
    Z tego co wiem to jesteś doświadczonym Graczem i zapewne niejednokrotnie zauważyłeś czy to przy itemach czy przy zagrodach czas pozostały np. 1 minuta a za sekundę już gotowe do zbioru. Przynajmniej ja taką sytuację widzę bardzo często.
    Była też kiedyś o ile dobrze pamiętam informacja (teraz jej nie znajdę), że wyświetla się czas pełnej minuty nawet jeśli jest 15 sekund do końca.

Jeśli jednak masz jakieś zastrzeżenia i wątpliwości to zapraszam ze zgłoszeniem do PT, zgodnie z poradnikiem: Pomoc Techniczna.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

7. nowicjusz

to prosze znajdż ta informacje... albo napisz gdzie szukać albo czy ktos kompetnty moze to wiedzieć Nie patrze na czas zakonczenia itemó i nie wiem jaki czas pokazuje na koncu ale to jest poczatek siewu nie koniec.

8. SMOD_Atena

Tak jak napisałam, ja nie znajdę teraz tej informacji, możliwe też, że źle coś pamiętam, a jeśli masz zastrzeżenia co do działania wody i nawozu to zgłoś to proszę do PT. Z pozycji forum nikt tego nie zweryfikuje i tutaj temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.