woda i nawóz

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika paatusiia89piter8706, 29 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. paatusiia89piter8706

paatusiia89piter8706 Forumowy żółtodziób

mam taki problem od jakiegoś czasu zauważyłam że jak zbieram wode a w zbiorniku mam pełno to mi tego nie dopisuje a zawsze tak było tak samo mam z nawozem na chwile wskakuje mi np. 112 a zaraz 110 jak kupowałam na targu 100 a miałam 46 to dobiło mi tylko do 110 więc reszte sianogroszy straciłam nie mając tego nawozu za to i dodatkowo przy zbieraniu często mi się zawiesza próbuje zebrać a nie da się ani kombajnem ani ręcznie

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jeśli pojemność Twojego zbiornika na wodę wynosi 110 jednostek i jest pełny,to po zebraniu wody np...ze studni czy małego zbiornika,wyświetli się nadwyżka tylko na moment i po chwili automatycznie zostaje odejmowana i stan jest 110,dlatego że więcej się po prostu nie mieści.To samo jest ze zbiornikiem na nawóz,jeśli masz pojemność 110,to więcej jednostek nie możesz mieć,nawet jak zakupisz więcej na targu,to do zbiornika doliczy Ci tylko do 110,resztę zakupionego nawozu tracisz.
    Jednak jest możliwość powiększenia pojemności zbiornika na wodę i nawóz poprzez odkrycie odpowiedniej runy za gwiazdki na drzewie mądrości.
    Poradnik na temat drzewa mądrości : https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/leśna-polana-i-drzewo-mądrości.10427/
    Ewentualnie można zakupić Pakiet Premium : https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/konto-premium.10392/

Na zawieszającą się grę,itp...polecam poradnik : https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/gdy-gra-nie-działa-poradnik.10529/

3. paatusiia89piter8706

dobrze ja to rozumiem ale wcześniej to wody miałam nawet 180 i ponad 200 i mi doliczało i nie tylko na moment z nawozem też tak było dlatego teraz mnie zdziwiło że nie dolicza

4. SMOD_Atena

A jaką masz pojemność zbiorników 110 czy 200 czy może 300 ?

5. paatusiia89piter8706

110 w obydwóch

i np na bahamaramie mam wode 132/110

Posty na forum łączymy poprzez opcję "Edytuj"
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

MOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 listopada 2014
  6. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

Bo kiedyś na kole fortuny była i woda i nawóz. I wtedy jak się wygrało na kole to niezależnie od pojemności zbiorników wody i nawozu, zawsze dopisywało i mogło wtedy być i po 500 sztuk na przykład:)

7. SMOD_Atena

Yaris_123 dziękuję za pomoc.

Tak jak wspomniała Yaris_123 kiedyś jak woda i nawóz była do wygrania na kole,to można mieć było nadwyżkę nawet i 500 jednostek,bo z koła były dopisywane nawet jak zbiornik był pełen.
    Jednak teraz już nie ma wody ani nawozu na kole i jeśli masz zbiornik na 110,to tak jak wcześniej wspomniałam,nie zmieści się więcej ani wody,ani nawozu.

8. paatusiia89piter8706

ale mi ze studni i tych zbiorników na wode też dopisywało ale skoro teraz tak jest to ok tylko chciałam wiedzieć czy to normalne w takim razie dziękuje za informacje i pozdrawiam :)

9. SMOD_Atena

Nie wiem dlaczego wcześniej dopisywało Ci ponad pojemność zbiorników,może to był tylko błąd wyświetlania.W każdym bądź razie jest tak jak napisałam.A skoro już wszystko jasne,to dziękuję,pozdrawiam wzajemnie i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.