Wisnia alpejska

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Magdam.1__, 14 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Dlaczego nie moge produkowac wisni/ odblokowana/ pospolitej jak wszystko mam lacznie z odznaka? I drugie pytanie co to znaczy uzywaj czesciej drzewa kielkujacego +1?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Magdam.1__ odblokowana - czy to znaczy, że oddałaś 1 odznakę Arborysty na odpowiedniej ścieżce?

Do drugiego drzewa czyli Wiśni musi być odblokowana możliwość produkcji na Ścieżce mądrości.
    Z poradnika Dolina Szarotek od A do Z:

Produkcja danego drzewa jest możliwa o ile:
    1 - osiągnięto wymagany alpejski poziom doświadczenia, jeśli nie - na grafice drzewa znajduje się kłódka,
    2 - odblokowano możliwość produkcji danego drzewa na Ścieżce Mądrości, w przeciwnym wypadku przy grafice drzewa znajduje się mała ikonka:

Granatowy kolor ikonki oznacza, że spełnione są warunki odblokowania drzewa na Ścieżce (odkryto dostęp do runy oraz posiadacie wymagane odznaki do odblokowania drzewa). Kliknięcie ikonki przekieruje was do właściwej runy na Ścieżce Mądrości.

3 -posiadacie właściwą liczbę wymaganych składników do produkcji, jeśli nie - przycisk z "+" przekieruje was do właściwego okna produkcyjnego w tartaku,.

Ad. 2.
    • Kiełkujące drzewo - skraca pozostały czas wzrostu drzewa o 20%. Można go zastosować do 5 razy w danym etapie wzrostu drzewa i tylko wtedy gdy biegnie licznik czasu. Większość drzew pozwala na 3 krotne zastosowanie tego nawozu na dany etap, lecz liczbę tę można zwiększyć ulepszając drzewo (odkrywając właściwą runę na Ścieżce Mądrości).
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Dokladnie tak.

Wszystko mam zrobione jak w poradniku i niestety nie moge wisni produkowac a mam ja odblokowana, kłodka zdjeta. . I skladniki tez mam, na sciezce madrosci tez mam odblokowana mozliwosc produkcji.

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 14 grudnia 2022
  4. SMOD_Atena

Masz odblokowaną możliwość produkcji drzewa Wiśnia pospolita, czyli oddałaś na właściwej ścieżce 1 odznakę tak? A czy możesz wrzucić w poście zrzut ekranu z widoczną ścieżką tego drzewa i odblokowaną runą?

5. SMOD_Atena

Po odblokowaniu możliwości produkcji wiśni tak to powinno wyglądać na ścieżce wiśni:

wiś.png

Czy u Ciebie jest jak powyżej, czy może odblokowałaś kolejną runę na ścieżce moreli?

6. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Nie umiem robic zrzutu a mam dwie odblokowane runy, to zle? Dlatego pytam o ta +1. Bo na tej drugiej pisze- uzywaj czesciej kilkujacego drzewa +1. Teraz z kolei nie moge sciac drzewka ktore juz zakonczylo produkcje na 3 etapie, ta gra to jedno wielkie nieporozumienie.

Ostatnie edytowanie: 14 grudnia 2022
  7. SMOD_Atena

Czy patrzysz na te runy na właściwej ścieżce, czyli ścieżce Wiśni na poniższym zrzucie w czerwonej ramce?

w11.png

I kółka w dolnej części zrzutu u Ciebie też tak wyglądają?

8. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Tak. Napisze do pomocy, bo same bledy mam. Drzew sciac sie nie da, owocow nie dolicza. Mozna zamknac. Dzieki za pomoc.

Ostatnie edytowanie: 14 grudnia 2022
  9. SMOD_Atena

Jeśli na kółku (runie) nie ma kłódki to znaczy, że jest dostępna do odblokowania a odblokowana jest dopiero wtedy kiedy kółko jest wypełnione, tak jak wyżej na obrazku (1 odblokowana, 2 gotowa do odblokowania):

wiś12.png

wiś13.png

Jeszcze raz zapytam - czy oddałaś na tej ścieżce Drzewa wiśni 1 odznakę Arborysty?

10. SMOD_Atena

Jeśli masz tak jak na tym pierwszym zrzucie a nie możesz uruchomić produkcji wiśni to może masz pełny/e slot/y i najpierw musisz kliknąć Odbierz i odebrać wyprodukowane drzewa:

odb.png

Czy to również nie o to chodzi?

11. SMOD_Atena

Magdam.1__ jeśli chodzi o zebranie owoców i ścięcie drzew to zanim napiszesz do PT to sprawdź proszę czy nie masz już wyczerpanego limitu magazynowania w magazynie dla owoców i pni.

Czy tę kwestię udało się wyjaśnić?

12. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Tak oddalam, tak mam jak na obu zrzutach. Dziekuje.

13. SMOD_Atena

W takim razie napisz proszę w celu sprawdzenia konta do PT bo widzę, że tutaj tego nie rozwiążemy. Temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.