Wika7022

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by Wika7022, Dec 28, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Wika7022

Wika7022 Chodząca legenda forum

xD

I jak Miałczusia nie było, to przychodził grubszy o połowę. :D

2. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

kotki biednej szkoda :(
    małe kociaki jak się bawią, to ja na to patrzeć nie mogę..wygląda, jakby się mordowały ;) także chyba wyrośnie.. gdyby był jakiś problem, to odstraszająco działa na pewno posmarowanie rąk sokiem z cytryny :D wypróbowane - co w cytrynie, to kot nie rusza ;)
    z karmą to jest tak, że dobrze się weta poradzić, ale zaufanego.. z doświadczenia zaś wiem, że lepiej w sklepach internetowych kupować większe worki - w ekonomicznego punktu widzenia ;) zwłaszcza, jeśli chce się w dobrej jakości karmę inwestować.. a warto, zwłaszcza w przypadku malucha - prawidłowy rozwój zapewnia mu życie bez wielu chorób, które później bywają kosztowne i nieprzyjemne.. zresztą, dobrej karmy kot je mniej, bo ją przyswaja w większości, a kiepska karma w dużej mierze jest nie do przetrawienia dla układu pokarmowego kotów.. nie mogę tu reklam zamieszczać, ale ponoć warto obejrzeć skład - koty lubią mięsne karmy, nie zbożowe ;)
    jeżu kolczasty, jak kot moich Rodziców nie wróci na noc, to trwają poszukiwania aż łaskawie się objawi ;) moja przybłęda nie przegapi wieczornego karmienia ;) a jak wychodzę, to czeka w środku nocy, mimo że karma leży, to musi sprawdzić, czy ze mną wszystko ok :)

3. Rafał

Rafał Komisarz forum

Ogólnie u nas koty to piecuchy, nigdzie się nie ruszają ;):)
    Pamiętam jak ten sam kot przy piecu się grzał i nagle wyskoczył, futro przypaliłxD

4. Wika7022

No tak... a jeden kotek miał być mój. :(

Do dobrze... znaczy nie wiem. Wtedy może lepiej myszy by polował i w ogóle, a pomysł dodaję do spisu porad dla kociarki, cytując moderatorów. xD

Ja kupiłam w pobliskim sklepie worek 2 kg karmy dla dorosłych kotów, 'płatki' zbożowe z min. 4 % drobiu z 4 witaminami. Podawane na sucho z odpowiednią ilością wody do picia. Zalecane tam jest dla kotnych kotków 120 g karmy, a mój zjada ok. 60 g dziennie. Na sucho, ale w drugiej misce zimne mleko. Bardzo mu smakują. ;)

Czasem daję mu chleb namoczony w mleku, jakąś kiełbasę, szynkę, rosół, pasztet... to, co znajdę w lodówce.

Moja mama miała tak z psem. Czekał na mamę, aż wróci ze szkoły, kiedyś się nie doczekał, bo zapalenie opon mózgowych miała i pies zdechł. :cry::cry::cry:

PS: A uczysz/uczyłaś kotów sztuczek?

Ahahah. xD Ja miałam podobnie dzisiaj, basen jest, ja pisałam na Forum, a kot przez ciekawość wpadł do wody i tak pisnął, że wyleciałam z domu normalnie. xD

5. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

juniory niby potrzebują troszkę innej - bardziej kalorycznej, tej dla dorosłych będzie zjadał po prostu więcej :) Twój dojada smakołykami ;) jak dorośnie, to musisz zaobserwować, czy po mleku nie ma biegunek (na razie raczej powinien się z mleka cieszyć :D ) chlebek z tego co się orientuję kotkom nie służy, bo to zboża, a ich układ trawienny tego nie akceptuje, z kiełbaski się cieszą, bo to inny smak, przyprawy, ale też sól, więc nie należy przesadzać :) podobnie z szynką... rosołki, zwłaszcza niesolone, to świetny pomysł, bo uzupełniają płyny, a koty generalne mają tendencję do picia mniej, niż potrzebują.. najlepiej będzie, jeśli na następną wizytę do weterynarza wybierzesz się razem z kociakiem i wypytasz o wszystko :) na pewno z radością udzieli informacji i rad :)

sztuczek nie uczyłam tak psa, jak i kotów ;)

6. Wika7022

Aha, dzięki za informacje. :)

A jak wabi się Twój kot? :)

7. Rafał

Rafał Komisarz forum

xD
    U nas koty nie lubią odkurzaczyxD. Jak tylko się włączy(a nawt nie trzeba włączać) to uciekają jak najdalej, nawet z domu:)

8. Wika7022

Przypomniałeś mi o mojej cioci, której koty same sobie otwierają drzwi. xD

9. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

kicia ma na imię Łatka, bo ma taka łatkę na białej łapce :) ale nie ja jej imię nadałam, z takim przyszła ;)

10. Wika7022

Na obroży? :)

11. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

nie, sąsiedzi takie imię jej nadali, a ona sobie upatrzyła mnie i Męża :)

12. Rafał

Rafał Komisarz forum

Przypomniał mi się kot, który do lustra skakałxD

13. Wika7022

Aha, rozumiem. :)
    Ja coś takiego oglądałam w Internecie. xD

14. Rafał

Rafał Komisarz forum

Ja też oglądałem w internecie śmieszne filmy z kotami:D

15. Wika7022

Co do Neta, to nie ma co robić. :p

16. Rafał

Rafał Komisarz forum

No nie -.-

17. Wika7022

Eh...

jaki masz login na Farmie? :)

18. Rafał

Rafał Komisarz forum

Nie wiem czy mogę podawać:p, no dobra:p maniek91424

Last edited: Aug 7, 2015
  19. Wika7022

A dlaczego byś nie mógł? :p

20. Rafał

Rafał Komisarz forum

No nie wiem:p, może napadniesz na moją farmę i co będzie xD:)

Miłego dnia :)