Wika7022

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by Wika7022, Dec 28, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Wika7022

Wika7022 Chodząca legenda forum

Cześć Rafał. :)

A, bardzo dobrze. Na plaży byłam co prawda chyba tylko 5 razy, bo większość czasu padał deszcz i na plaży by się mokło. Ale znalazłam malutkiego bursztynka na jednej z muszelek! ♥ Jest wielkości ziarenka gorczycy, nie, nawet mniejszy. :)

A ja życzę miłego dnia. :)
    Cześć, dziękuję i nawzajem. :)

2. Rafał

Rafał Komisarz forum

Tak bywa z pogodą ;)

Robisz obecny event? :p

Miłego dnia :)

3. Wika7022

No tak, a teraz afrykańskie upały. Nie wiem, czy się cieszyć, czy smucić... bo w sobotę i w niedzielę było słonecznie, właśnie wtedy tylko pływałam i opalałam się. A w niedzielę to latały jakieś latające muchy, co na szczęście nie gryzą, ale przyklejają się do skóry i łaskoczą. A teraz w upały w morzu jest jakaś groźna bakteria czy coś... ;/

Tak, mam dopiero 10 kotków zaliczonych. xD

Dziękuję i nawzajem. :)

4. Rafał

Rafał Komisarz forum

xD
    Ja miałem ochotę na coś więcej :p ale patrząc na miejsce 1000o_O, nie ma szansxD:cry:xD:cry:

5. Wika7022

Zbytnio nie angażuję się w ten event, bo zaczęłam go z opóźnieniem, bo jeszcze wtedy nie wróciłam z wakacji, mam nowego kota w realu i muszę się nim opiekować 12/h na 3,5 dni w tygodniu. xD

6. Rafał

Rafał Komisarz forum

No ale chyba zamierzasz uzbierać 100 zabawek dla kotów :p

Last edited: Aug 6, 2015
  7. Wika7022

Nie wiem, czy zdążę. :p

8. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

a kto się nim opiekuje przez pozostały czas?

co to za kocio? ile ma miesięcy/lat? jakie imię dostał?

9. Wika7022

Od rana do wieczora jest na dworze, obok domu, a później śpi w domu. :)

Nie wiem, jakiej jest rasy, bo dostałam go od kolegi z żadną informacją, ale raczej dachowiec, kolor czarny. Miesięcy ma około 2,5. A imię to Mruczek. :D

10. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

dachowiec ma w książeczkę zdrowia zawsze wpisane: rasa europejska ;) brzmi dostojniej, co nie? ;)
    wbrew obiegowej opinii, przyjaźń kocia potrafi być bardzo bliska i trwała :) więc dbaj o niego, a na pewno będzie przynosił Tobie wiele radości :) jak mawiają moi znajomi, odkąd mają drugiego kota w domu, telewizor jest zbędny ;)

11. Rafał

Rafał Komisarz forum

Czarny kot przyniesie ci pecha xD

12. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

phi... pecha przynoszą źli ludzie, nie koty dowolnej maści... :p

13. Wika7022

A właśnie mój kot nie ma książeczki... ;/ Kolega wyjechał za granicę do końca wakacji, a on ma tę książeczkę. ;/ I masz rację: ładniej i dostojniej. :) A tak ogólnie nie znam rasy kota innej niż dachowiec. Chyba ta najczęstsza, prawda?

Właśnie zaczynam lektury o kotach. Jak lekko karać kota. Na jednej stronie piszą, że lekko trzeba dotknąć nosek kota i powiedzieć zdecydowane: "NIE", a na drugiej, że trzeba go pociągnąć lekko za skórę i lekko położyć na ziemi... a przy tym drugim piszczy okropnie, a lekko mu robię, a pierwszy patent w ogóle nie działa. ;/

Mam dwa koty, drugi to Miałczuś, ma 6 lat i się nie lubią. xD Dzisiaj chcieli się zapoznać, ale ten starszy nie daje się. xD
    Ananke, masz całkowitą rację. ;)

14. Rafał

Rafał Komisarz forum

Tak tylko żartowałem ;)
    Czarne koty są fajne :)
    A swoją drogą to dlaczego przeważnie czarny kot to Mruczek:p

15. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

wiesz...to maluch, swoje musi nabroić ;) mój wet zaleca trzymanie za skórę na karku (tak jak mama przenosi kociaki) w celu uspokojenia kota w sytuacji stresującej, a z tym karceniem, to też słyszałam że dotknięcie noska powinno pomóc, bo tak mama karci swoje kocięta... ale i tak przy kociaku trzeba się uzbroić w cierpliwość :) jeżeli ma rozsądnych właścicieli, to szybko wyrośnie na rozsądnego kotka :)
    a o książeczkę musisz się po wakacjach szybko postarać, bo tam weterynarz zapisał wszystkie zalecenia zapewne, no i na pewno odnotował to, co kotek już przeszedł - odrobaczania, szczepienia itp.
    to częste imię dla kotka :)

16. Wika7022

Miał do oddania jeszcze biało-rudego. :cry: A ja dostałam czarnego. :cry:
    Jedyną krzywdę, jaką robi, to zdziera drewno z małego drzewka w ogródku i to, że przewraca się na plecki i jak chcę go po brzuchu pogłaskać, to drapie i gryzie. :music:

No oczywiście. :)

Tak, tak, ja imienia nie wybierałam dla niego, to on je wybrał. ;)

PS: Ananke, jesteś fanką kotów? :) Masz doświadczenie? :) To może byś się ze mną nim podzieliła? :)

17. Rafał

Rafał Komisarz forum

A ja mam kotkę biało-buro-czarno-rudą :)

18. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

wiesz, on tak drapie i gryzie, bo tak by się z rodzeństwem bawił :) na szczeniaki podobno działa posmarowanie rąk masłem, ale nie wiem, jak to z kotami jest.. maluchy sobie po prostu nie zdają sprawy, że my bez sierści to trochę bardziej odczuwamy ;) na drzewko można kupić takie drewniane osłonki i po sprawie :) większym drzewkom nie zaszkodzi :)

różne znajdy się u mnie przez jakiś czas przechowują ;) mój kot zaś sam, a raczej sama sobie mnie i Męża mojego adoptowała i przychodzi do nas codziennie jeść, natomiast do środka wejść nie chce.. ale wygłaskać się daje niemożliwie ;)

i pewnie z niej dama :D jak to z kotkami bywa ;)

19. Wika7022

O, to właśnie u mojego sąsiada umarła taka kotka... w ciąży była, pies zagryzł. :cry:
    Czyli go za drapanie i gryzienie nie karać? Bo nie chcę, żeby wyrósł na takiego, co będzie mnie gryzł... ;/

A mój Miałczuś to dosyć często odchodzi na tydzień. Pewnie na jakieś kotki. xD

No tak, a dżentelmeni to nie chcą się ze sobą poznać. xD

PS: A jakieś rady, co z Mruczkiem robić? Uczyć go sztuczek? Jaką karmę polecasz? Jakie zabawki mu kupić?

20. Rafał

Rafał Komisarz forum

Jak ja miałem kiedyś czarnego kota to wychodził i nie przychodził do domu przez miesiąc :D