wiertarka

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika sylwiazl1976, 18 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. sylwiazl1976

sylwiazl1976 Zaawansowany

mam juz tyle czasu postawioną menażerię .od razu udalo mi się ją zrobić.zbieram zwierzaki a wiertarek nie ma.ja rozumiem losowo itd, ale ile mozna czekac.czy może coś robimy nie tak?

2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Na kontach wszystkich Graczy częstotliwość otrzymywania wiertarek jest niska. Niektórzy jednak pochwalili się już ich zdobyciem.

3. sylwiazl1976

sylwiazl1976 Zaawansowany

ale nie znikoma?jak u mnie.

4. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Ze względu na specjalny charakter szansa na to narzędzie jest na niskim poziomie. Należy uzbroić się w cierpliwość i na pewno się ich doczekasz ;)
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?

5. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

jojo212 Twój post został usunięty, gdyż kultura wypowiedzi pozostawiała wiele do życzenia. Można w inny sposób wyrazić swe niezadowolenie bez używania nieprzyzwoitego słownictwa. Tym razem upominam słownie.

6. ahara

ahara Okazjonalny autor

Witam, zapewne nie będę odosobniony jeśli zapytam jakie są procentowe szanse dla poszczególnych narzędzi, temat ten powraca właściwie co chwila, w momencie jak jest wprowadzane jakiekolwiek nowe "narzędzie" i właściwie oprócz mglistych zapowiedzi w tabelkach " uszlachetnień" dla poszczególnych roślin właściwie do dnia dzisiejszego nie ma info na temat procentowego wypadania narzędzi dla poszczególnych narzędzi.
    Taka procentowa tabelka która i tak jak wszyscy wiemy jest zaimplementowana w grze wiele by wyjaśniła oraz uspokoiła graczy, i co najważniejsze dała by nam "graczą" odrobinę jawności i klarowności w grze FARMERAMA.

Pozdrawiam.
    Nie jest to tekst mający na uwadze czyjąś krytykę lecz prośba o powyższe info jakiego do dnia dzisiejszego nie widziałem osobiście nigdzie a i zapewne i inni gracze też

nela118 i hlnrys lubią to.
  7. Mery54

Mery54 Młodszy ekspert

Nie sądzę aby takie info coś zmieniło,ponieważ wypadajność poszczególnych przedmiotów jest zależna od wielu czynników np,od tego jak kto ma uszlachetnione puchary

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

ahara takiej procentowej tabelki przy losowym wypadaniu przedmiotów w tym wypadku wiertarek - nie otrzymaliśmy i obawiam się, że takich informacji nie otrzymamy. Przekazujemy jednak opinie Graczy i twórcy gry na pewno zdają sobie sprawę z tego, że częstotliwość wypadania wiertarek jest bardzo niska. Być może taki jest właśnie plan, aby Gracze zbyt szybko nie mogli rozbudować Magazynów i znudzić się nimi. Jakieś choć małe wyzwania i cele w tej grze muszą być, np....dążenie do rozbudowy magazynów i oczekiwanie na wiertarki. Wszyscy musimy uzbroić się w cierpliwość, zbierać zwierzęta/produkty i drzewa z magazynów a wiertarki wypadną.

Czy Autorka tego tematu ma jeszcze jakieś pytanie?

9. wbgosia

wbgosia Mistrz forum

ale chyba po to są te menadżerie żeby z nich korzystać a jak nie ma wiertarek to po co to?ja tez juz mam kilka tygodni i ani jednej.tak nie powinno byc

nela118 lubi to.
  10. SMOD_Atena

wbgosia do korzystania z magazynów nie są potrzebne wiertarki, w Menażerii czy Manufakturze są cztery dostępne sloty po odblokowaniu runy lub zakupie w Galerii i z tych slotów można korzystać. Wiertarki potrzebne są do rozbudowy czyli powiększenia ilości slotów.

sylwiazl1976 czy masz jeszcze jakieś pytanie?

11. irenakow

irenakow Forumowy żółtodziób

A ja nie wierzę, że ktokolwiek otrzymał wiertarkę. Zawsze Mod pisze, że ktoś tam niby otrzymał ale ja szukałam tych niby "wklejonych screenów" i nie znalazłam. Proszę o konkretny dowód, że wypadają - jakiś link może, albo zdjęcie :)

nela118 lubi to.
  12. nela118

nela118 Czeladnik forum

Nie rozumiem takiej dziecinady ...po co piszecie ,ze będą wypadały wiertarki , a trzeba było napisać " mogą wypadać , a nie muszą " i każdy by to zrozumiał ... wydaje mi się , że tu nastąpił poważny błąd , a z czyjej strony ???:D:oops:;)

Proszę podać kto otrzymał wiertarkę...jeżeli ten Ktoś otrzymał to niech tu się pochwali , albo podaj kto to taki ...nie można ot tak sobie napisać ,że niektórzy otrzymali , bo śledzę pytania i odpowiedzi i jak dotąd nikt się nie pochwalił :(

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 lipca 2016
  13. barbaraslusarczyk

barbaraslusarczyk Aktywny autor

ja też nie mam ani jednej wiertarki, to jakiś błąd bo wogóle nie wylatują

14. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Wiertarki wylatują, wczoraj jedna osoba się pochwaliła, że dostała. Parę dni po wprowadzeniu menażerii również pojawił się screen ze stodoły z pokazaną wiertarką. Także wypadać wypadają tylko z bardzo małym prawdopodobieństwem. Trzeba czekać.

15. SMOD_Atena

irenakow skoro piszemy, że Gracze informują o tym, że wiertarka im wypadła, to znaczy że tak jest. Na szybko znalazłam jeden wpis:

Inne wpisy znajdziecie w wątku dyskusyjnym, tam też zapraszam do rozmów: >>>klik<<<, bo dział Pomocy do dyskusji nie służy.

toDzasta dziękuję za pomoc.

Czy Autorka tego tematu ma jeszcze jakieś pytanie?

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Cierpliwości. Wychodzi jedna wiertarka na miesiąc (u Iskierki).
    Już w lutym będzie mogła rozbudować manufakturę o dwa sloty.

Korzystając z okazji:

Czy ilość slotów (4,6,8 ) ma wpływ na wiertarki, czy też magazyny są traktowane jednostkowo i ilość slotów nie ma wpływu na wypadanie wiertarek ?

Wiertarka w przykładzie wypadła z różowych królików. Ich czas wzrostu jest bardzo krótki.
    Od wprowadzenia manufaktury mam wrzucone fabryki kleju (kameleony - 44h) i żadnej wiertarki nie widzę.

W związku z tym:
    Czy czas wzrostu wrzuconych zagród, fabryk ma wpływ na wypadajki jak w przypadku zagród, fabryk, czy też ze względu na specyfikę magazynów nie ma to znaczenia ?

Ostatnie edytowanie: 19 lipca 2016
    toDzasta lubi to.
  17. SMOD_Atena

hlnrys tak jak napisała BA_Czerwona:

Nie otrzymaliśmy jednak informacji o tym jakie są szczegółowe założenia odnośnie wiertarek. Wiemy tyle, że są to narzędzia specjalne i mają wypadać podczas zbiorów z magazynów. Spróbujemy się czegoś dowiedzieć, ale nie wiem czy takie informacje uzyskamy.

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

W porządku.
    Nie chodzi mi o jakieś szczegółowe dane procentowe, tylko właśnie ze względu na specyfikę chciałbym wiedzieć (pewnie nie tylko ja), czy na wypadanie wiertarek ma wpływ ilość dostępnych slotów oraz czas produkcji wsadu.
    Czekam więc na jakieś rozjaśniające info.

PS.
    Są to informacje ważne (przynajmniej dla mnie). Jeżeli czas nie ma wpływu, to ładuję kury i zbieram co godzinę wypatrując wiertarek.
    Tak samo ze slotami.
    Jak ich ilość nie ma wpływu, to najpierw powiększę menażerię (kiedyś), w innym przypadku - manufakturę.

yvonnege_ i toDzasta lubią to.
  19. kevin

kevin Forum Pro

trzeba mieć niesamowicie dużo szczęścia ,mam od początku jak się tylko dało wystawić wszystkich magazynów po 1 szt (manufaktura ,menażeria i ogród ) wiertarki ? nie mam pojęcia jak wyglądają xD

olesyya lubi to.
  20. nela118

nela118 Czeladnik forum

Proszę nie łączyć moich postów ...mam ochotę pisać dwa to je piszę,a co zabronione ?? nie odpowiedziałaś mi na zadane pytanie , a zwracasz mi uwagę i odsyłasz jak mam pisać posty :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.