Opinie Wieniec Zosi

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 29 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Nede

Nede Czeladnik forum

Też kierowałam się tym,że było pisane iż wszystkie roślinki eventowe można siać na wyspach. Na głównej łące mam zagrody--czyli mam je teraz zlikwidować? Wydaje mi się,że niepotrzebne jest to zamieszanie--dlaczego teraz okazuje się że ostrokrzew na głównej łące--a nie np. na obojętnie jakich polach farmy ? Następny jakiś event będzie trzeba zrobić np.na innych polach farmy i stale będziemy uciekać z zagrodami ? jest to nie tak--stracę wszystkie zwierzaki >:(

Mikasek- lubi to.
  2. Jarolnikk

Jarolnikk Aktywny autor

Oświećcie mnie proszę...... Kolejny raz analizuję poradnik i jakoś porywających nagród nie widzę!

3. nawiedzonyrolnik

nawiedzonyrolnik Zaawansowany

No może nie ma tam super wypasionego itemu czy pnącza, ale jest sporo gwiazdek, które przynajmniej dla mnie będą bardzo przydatne.
    Jest też co nieco SN ...

No i tak jak dla wielu nie liczył się przedmiot w dożynkach, tak dla mnie liczy się klimat związany z eventami o tematyce świątecznej (lub zbliżonej) czyli w tym również. :D

Zauważ też, że poziom trudności jest taki, że nawet nie zauważysz kiedy pykniesz kolejny etap.

4. miwi45

miwi45 Weteran forum

Może te nagrody nie są porywające, ale wkład też taki sobie, średnio na jeża.
    Zastanawiałam się nad itemem. I, o ile, spjrzałam na to:
    85 PD x 99 (poziom na farmie)=8 415 PD raz na dobę/ na 4 polach czyli 2 103,75 PD/na 1 pole - nie powala, mam sporo o niebo lepszych itemów, o tyle, patrząc na to:
    85 PD x 314 (poziom na wyspie)=26 690 PD, co daje 6 672,50 PD/na 1 małe pole raz na dobę - fajnie!
    Robię dla itemu z ulepszeniami, który postawię na wyspie :)
    Ale, to kwestia priorytetów ;)

5. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Nie rozumiem dlaczego masz stracić wszystkie zwierzaki? Na ten jeden weekend możesz przestawić zagrody albo nie robić eventu. Przecież po usunięciu zagród nie stracisz ich tylko będziesz mieć je pasku.

6. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

posiane . z pięciu skrzynek dostałam 27 szt ostrokrzewu

7. matthero

matthero Hrabia forum

Ja kupiłem tylko 1 skrzynkę ostrokrzewu i dostałem 6 szt.. Więcej nie kupuje, bo tych skrzynek się nie opłaca kupować.

anna0089 i Mikasek- lubią to.
  8. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

kupiłam z ciekawości ... w sumie dostałam 77 szt bo 50 za zakup +27 zawartość skrzynek .nie jest żle :)

9. Treper

Treper Okazjonalny autor

i gdzie te roślinki??
    W magazynie są ale wysiać ich się nie da.
    Macie też ten problem??

miwi45, Mikasek- oraz magdusia668 lubią to.
  10. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

u mnie bez problemu już rośnie na polach

11. matthero

matthero Hrabia forum

Na pierwszy rozsiew warto kupić 1 skrzynkę. Z 15 roślin początkowych da radę maks. zrobić 150 z zośką, a na całą farmę małych poletek potrzeba później ok. 200 sztuk.

12. Treper

Treper Okazjonalny autor

ok, spróbuje odpalić przeglądarkę od nowa i usunąć ciasteczka

anna0089, miwi45 oraz magdusia668 lubią to.
  13. gosiekd

gosiekd Młodszy ekspert

Nawet dopisuje kolejne 5 sztuk zaraz po wysianiu pierwszego rzutu! Tym sposobem na polu rozsiane już 15 sztuk! xD ... więc po co płacić po 10 florenów za drobnicę?
    Powodzenia wszystkim, oby tak dalej!

Edit 1: ... i kolejne 5 sztuk. Jak dają, to biorę. I rozsiewam.
    Edit 2: ... i kolejne 5 sztuk. Czuję, że zaraz nam ten nadmiar zabiorą!
    Edit 3: ... i kolejne 5 sztuk. o_O
    Edit 4: ... i kolejne 5 sztuk. o_Oo_Oo_O
    Edit 5: ... i kolejne 5 sztuk. o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
    Edit 6: ... i kolejne 5 sztuk. o_O Może jednak włączymy do gry inne łąki, bo na głównej już nie ma gdzie stawiać dużych pól, przy obecnej tendencji zaraz przejdę na małe...
    Edit 7: ... i kolejne 5 sztuk. Odśwież ... i kolejne 5 sztuk.
    ... obsiałam całą łąkę, nim pierwsze pola dojrzały.

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2018
  14. Treper

Treper Okazjonalny autor

Referesh ani czyszczenie ciasteczek nic nie dało...
    Ale skoro dopisuje zaraz po wysianiu 5 sztuk to pewnie jakieś błędy...

Najciekawszy jest opis Ostrokrzewu w stodole: "Wysiej na Bahamaramie..."
    A nie da się ani na wyspach ani na głównej łące..

anna0089 i magdusia668 lubią to.
  15. marocco

marocco Stały bywalec

A gdzie próbujesz wysiać? Można tylko na głównej łące na farmie. Na baha dopiero w następny weekend ;)

16. Rock

Rock Koneser forum

Traper, opis ostrokrzewu jest błędny. Nawet w jakimś poradniku jaki czytałam, była uwaga, że taki będzie i nie zostanie to naprawione przed startem eventu, ale ja pewnie jak zwykle za dużo tych poradników czytam ;).
    Prawdopodobnie twórcy gry chcieli wszystkie części eventu zrobić na plantacji, ale potem się okazało, że jest kolizja i część pierwszą z przenieśli z Baśki na główną farmę.
    Także, ostrokrzew tylko i wyłącznie na głównej łące, głównej farmy. Sprawdź jeszcze raz czy na pewno go tam nie ma.

17. ewanta

ewanta Komandor forum

roślinki wysiane - całe 15 sztuk, szybko uzupełniło o kolejne 5 sztuk jak wspomniała gosiekd
    skrzynek nie kupuję bo i po co... posiałam na dużych polach - podlałam wodą i qpą oraz na pierwszy raz zośką. z 1 pola 10 sztuk czyli razem 150. posieję na małych za 3:24 h i na noc też. rano będę miała już 1800 sztuk, a potrzeba 1950 - jeden poranny rozsiew i pozamiatane

Treper może próbujesz wysiać na dzikiej?

18. Treper

Treper Okazjonalny autor

Już działa...
    Po n-tym refreshu i restarcie przeglądarki

19. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

Okrągłe 5 roślin w skrzynce dostałam. Totalna beznadzieja -.-

Odświeżanie działa :Do_OxD

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2018
  20. Treper

Treper Okazjonalny autor

U mnie podobnie, jak wcześniej już pisałem to chyba jakiś błąd...

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.