Opinie Wielkie zaćmienie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 5 września 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Ja bym kolczocha siała.
    Ale pamiętaj, że ja gram po swojemu ;)
    Może ktoś mądrzejszy się wypowie :)

2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Na Twoim miejscu posialbym na noc eventowke,,,

3. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Norbi, u mnie taniej:p
    te dwa produkty razem "tylko" 305 SG

A tak nawiasem mówiąc, to siejąc na noc, po co tyle skracać - z tiki, qpą i wodą wystarczy skrócić o 40 %.
    A o ile taniej;)

Już raz proponowałam maski - mam 2 wolne prezenty
    I nie widzę sowy na płocie.

4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Masz już zapas eventówki na więcej niż kolejne 3 dni eventu. Jak myślisz, co teraz jest pilniejsze czyli ważniejsze? Eventówka czy wypadajki?

5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Mi osobiście po misji zostało trochę ponad 700 berylu, więc posiałbym coś na noc na wypadajki:p Też tak zrobiłem, ale już od dłuższego czasu nie muszę się martwić o misję "Wielkie zaćmienie I";)

6. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Jak dla mnie to i tak drogo;)
    A mozna zrobic dwa zasiewy bez nich,,noc+ praca;)
    Na super polach tez leca dobrze wypadajki,,u mnie na 110 pol bylo 95 sztuk...wiec dwa zbiory i mam juz na jutro,,,,
    Bonus trzeba wykorzystac na eventowke,,,,szybciej ma ja z glowy

7. zielonygroszek83

zielonygroszek83 Baron forum

poszalałam i zrobiłam całą I misję, zostało mi 130 szmaragdów i 1056 eventówki, ale jestem dobrej myśli :D za 1,5h zbiorę badyla i posieję go jeszcze raz, najwyżej pójdę trochę później spać, qpy u mnie na targu już brak, więc trzeba szybko skończyć warzywny by powystawiać kurniki ;) podoba mi się ta zabawa na Baśce :D tylko ubolewam nad brakiem jakże popularnej dziś maski tiki, no gdzie ja wtedy byłam :cry: empatyczna bardzo dziękuję :inlove: powodzenia wszystkim robiącym :)

8. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

9. niebo016

niebo016 Generał forum

8)8)8)Na 376 kratkach na noc wysiałam eventówkę, jutro na noc wysiewam na wypadajki karnegię, sobotę mam wolną bo będę dopiero wieczorem i wtedy wysieję eventówkę jak tę karnegię zbiorę. Tak jak wcześniej pisałam: srebrne zadanie nr 1 zrobione i całe 2 udało mi się zrobić, no :p

10. tigre

tigre Fanatyk forum

Ja bym chyba eventówkę na super pola wstawiła ;) albo i kolczocha ale....na super polach :) a jak się bonus skończy to kolczoch w dzień i noc na wypadaje bo zapas badyla by był .....
    Chce ktoś tiki? mam sporo a sasiedzi chyba nie zabija jak prezentu dziś nie podeślę? czy zabija? ;)
    a..... ja jutro wpakuję te nieszczęsne wężyska na pola.....mam 2 sztuki ;) trochę mało a na targu po 75 tysi....no masakra - 158 kupować po tej cenie?! to już kury na pasze odżałuję

11. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Mam zrobione dokładnie to samo :)

krasnoludek10, miwi45 oraz niebo016 lubią to.
  12. MOD_Zła

Jeszcze raz Was pięknie proszę. Oferty masek tiki zamieszczajcie w odpowiednim do tego miejscu: Prezenty codzienne. Tak samo i prośby o nie.
    Tutaj będą takie wpisy usuwane.

krasnoludek10 lubi to.
  13. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

A tą maskę tiki użyć przed czy po sianiu warzywa?Bo się już pogubiłem.

krasnoludek10 lubi to.
  14. MOD_Zła

Ponieważ maska tiki skraca czas, to trzeba użyć przed wysianiem warzyw.

olgs3, bogusiania oraz krasnoludek10 lubią to.
  15. miwi45

miwi45 Weteran forum

Dobry wieczór :) Brakuje mi bananów. Czy ktoś mi podpowie, jak użyć (kiedy?) fiolki wzrostu przy włączonym automatycznym zbiorze z drzew? Jest to obojętne i czas się skróci od bieżących czasów pozostałych do dojrzenia? Czy włączyć ją rano, przed wejściem na wodospady? Zgłupiałam i nie wiem. Będę wdzięczna za pomoc.
    Z 2 pól karnegii wyleciało mi ok. 210 kamyków. Mężowi z 2 pól kaktusowego kapelusza ok. 140 szt. Zrobiłam srebrną pierwszą misję i całe drugie zadanie. Powalczę o kompletny item, ale czy się uda...?
    Dziękuję za oświecenie w kwestii maski tiki. Gdzieś o niej czytałam i byłam pełna oburzenia, że moje drzewa tiki dają jakieś totemy bez bonusów a inni mają maski z bonusami ;) Teraz przynajmniej wiem skąd się to bierze :)
    Życzę powodzenia wszystkim walczącym o szmaragdy :)

Anhedrea, krasnoludek10 oraz tigre lubią to.
  16. MOD_Zła

Fiolkę włącz rano przed zbiorem drzew. Tu akurat moment zbioru jest jednocześnie początkiem nowego wzrostu ( nie potrafię tego lepiej opisać).
    Jeżeli uaktywnisz fiolkę już w czasie wzrostu z drzew, to bonus nie zadziała.

olgs3, krasnoludek10 oraz miwi45 lubią to.
  17. fanka1

fanka1 Czeladnik forum

a jak można wysłać sąsiadce maske tiki , bo nie wiem

krasnoludek10 lubi to.
  18. miwi45

miwi45 Weteran forum

Rozumiem. Właśnie o taką informację mi chodziło. Dziękuję ślicznie :)

olgs3 i krasnoludek10 lubią to.
  19. MOD_Zła

Musisz wejść do stodoły i tam na półce w spiżarni poszukać. Potem wybierasz, klikasz na ikonkę z prezentem i wysyłasz wybranej osobie.
    Na przyszłość z takimi pytaniami zapraszam do działu Pomoc.

krasnoludek10 lubi to.
  20. ponderoza70

ponderoza70 Stary wyjadacz

Witam :) misja zrobiona.Kto zaglądał do zgaduli ? Wyrocznia wrzuciła zdjęcia :D żabki super,przewijam, przewijam i przez moment chwila zwątpienia czy za chwile nie skoczy :D:D:D

krasnoludek10 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.