Opinie Wielkie polowanie na kasztany

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 7 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Gratuluję wszystkim, którzy już ukończyli ewent :) . Mnie jeszcze brakują 24 kroki do pnącza, sieję tylko na 2 - ch łąkach. Powstrzymuje mnie brak kasztanów , ale rano powinny wylecieć;).

2. niebo016

niebo016 Generał forum

Pierwszy floren pobrany z Kasztanowego Grilla, ale tak jakoś bez emocji :p , porobiłam parę zup i zostało 210 kasztanów- przynajmniej ich nie zabraknie :music:

3. kacper02052003

kacper02052003 Zaawansowany

pnacze zdobyte, kasztanow na plus teraz sieje tylko eventowke zeby skonczyc event

4. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

witaj,,też tylko na dwóch sieję,,udało mi się do tego czasu zrobić 67:57,,,i sieję i sieję,ale nie zdemoluję,,zaczynam te ewenty traktować pobocznie,a farma jako całość realizuje inne zadania,,pozdrawiam

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Skończyłam polowanie na kasztany, trochę trudno było je upolować, sama ewentówka nie wystarczyła, trzeba było dwa razy cebulką podgonić. A teraz wreszcie nadeszła wiosna.;)xD

6. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Witam u mnie tak ostatnie 500 szt ewentówki rośnie a kasztanków mam 632szt .Siałam tylko ewentówkę bez żadnych bonusów i sn tylko na początku do rozsiania.Za 2 godz będzie koniec całego ewentu.

7. Mikasek-

Mikasek- Mistrz forum

75:51, pnącze zdobyte :D ale jeszcze puste :p

8. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Nie wiem po co obsiałam eventówką wszystkie polaxDxDxDxD. Jak wszystko zdobyte. Itemy siedzą w ogrodzie.

9. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

67:75 :)
    Powinnam dać radę skończyć całość :p

10. ewanta

ewanta Komandor forum

ja też na dwóch łąkach tylko sieję. obecnie stoję na 67 krokach po obu stronach. może jutro się uda a może nie.

11. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Zapewne zamykam stawkę, ale i tak składam obowiązkowy meldunek.;) Udało się zrobić całość przy popsutym kole fortuny ( bez bonusowo)xD[​IMG]

I już mnie nie ma. Pozdrawiam i gratuluję wszystkim uczestnikom eventu. Dobrej nocy.

12. aisunel

aisunel Generał forum

Byl ewent z najnowsza mechanika,strach sie bac przed nastepna:D.Musze czekac 9 dni,aby odpalic pnacze:p.Nakladki wielomiesieczne,itemy wielodniowe+wielomiesieczne i jak progres pojdzie w tym kierunku,to ogrody i zagajniki bedzie mus oproznic na dlugoterminowe nowe mechanikixD

13. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

O nie ma tak dobrze - stawkę czy może raczej ten peleton to zamknę chyba ja :p
    i to dopiero jutro w godzinach popołudniowych:oops: - jeszcze całe 4000 roślinki brakuje :cry:
    ale też tylko na 520 małych poletkach sieję i bez żadnych bonusów - nie jesteśmy z Fortuną w dobrej komitywie:mad:
    za to kasztanów już mam w nadmiarze na całość - z samej ewentówki - i wszystkie zupki ukręcone 8)
    na chwilę obecną licznik wskazuje 75;50
    tak że tej wiosny u mnie tylko patrzeć :DxD
    Miłego wieczoru wszystkim życzę
    no i każdemu nadejścia owej wiosny jeszcze przed zimą ;)

a nie mówiłam że tak będzie - mówiłam :DxD
    Gratuluję tej prędkości :)

edit; na 520 poletkach - źle wpisałam więc poprawiam :p
    a dokładnie 526

Ostatnie edytowanie: 12 listopada 2018
  14. 1rumcajs1

1rumcajs1 Czeladnik forum

Odpowiedź dla martajolka81,Kacper,zziziie,Anhodrea. DOTTCZY sposobu robienia zadana bez dużego albo bardzo dużego wsparcia realną gotówka prawie każdego zadania do wykonania i tego też. Milczałem myśląc że jestem durniem i nie potrafię grać. Gram już trochę czasu jestem na (LVL) lecz po polsku na poziomie 142. MOGĘ DALEJ myśleć że tylko ja nie umiem grać. Bardzo proszę przy 144 godzinach minus288 minut za zapewnienie ilości do obsiania .Proszę mi udowodnić matematycznie że to można zrobić odliczając czas na odpoczynek. Założenie przy normalnej grze!!!!!.
    Miłego grania i wygrywania tylko czego?

15. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Wszystko się da :)
    Poczytaj ten post https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/wielkie-polowanie-na-kasztany.63652/#post-1907674

Tam jest napisane na dwóch łakach a możesz siać na 3 łakach. Ja siałem na 3 łąkach na 500 małych polach w slocie diamentowym chutney. Wtedy na czysto miałem 1500 ze zbioru.

16. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Przypominam, że na forum nie piszemy dużymi literami (Caps Lock), ponieważ w internecie oznacza to krzyk.

W event nie włożyłam nawet złotówki. Sieję na dwóch polach. Jutro jeszcze dwa zbiory i koniec eventu. Da się. Żeby nie było. Pracuję, śpię i normalnie funkcjonuję :)

17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Chyba żartujesz.
    Oczekujesz, że komuś się będzie chciało matematycznie wyliczać sprawy oczywiste...?
    Tak jak napisał Bilonge powyżej - małe pola, możliwie jak najwięcej tych pól, żeby szybciej poszło, chutney w slocie, w miarę regularne zbieranie... ot i cała filozofia.
    Napisałam to już chyba wcześniej - trzeba być dziwakiem, żeby inwestować realną kasę w taki event jak ten - owszem nudny jak flaki z olejem, ale wyjątkowo lajtowy.

18. Mamcia493

Mamcia493 Wielki mistrz forum

Jestem na 114 lvl, przy każdym zadaniu używam tylko kropelek na rozsiew x2 a potem nawóz i woda. Kiedy event na farmie, u mnie cała Baha jest w zagrodach i na odwrót, mam swój nawóz chociaż czasami musze dokupić. Nie kupuję koszyków, bardzo rzadko dostaję coś z koła i ten event skończyłam 48h przed końcem. Nie wydaję realnej gotówki ale pilnie czytam forum doświadczonych graczy a tam jest kopalnia wiedzy jak grać. Siałam na 570 polach i regularnie zbierałam w dzień w nocy śpię i wypoczywam. Polecam i pozdrawiam:D:D:D:D:D

Ostatnie edytowanie: 12 listopada 2018
  19. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

zależy co rozumiesz przez pojęcie "normalna gra"? dla mnie normalna gra w czasie eventu jest taka, że rozsiewam roślinę i potem ją sieję na wszystkich łąkach (zostają tylko magazyny) czyli mam 548 małych pól i zawsze sieję z chutn. marchw.-jabłkowym i wodą, jak mam to podlewam nawozem (zwykłym), bardzo sporadycznie używam SN i nigdy go nie kupuję
    a matematyczne wyliczenia robiłam rano dla gracza, który się zastanawiał czy da się zrobić całość bez bonusów i koszyków

20. robins71

robins71 Stary wyjadacz

no muszę napisać jako wcześniejszy niedowiarek w to że da się wszystko zrobić w jakimś tam czasie,:pdopóki nie wchodziłam na rozmowy byłam zawiedziona ze nic mi nie idzie tak jak powinno, większość czytała moje posty jak mi było źle na poprzednich eventach:)jednak nie pięniążki a dobre rady i podpowiedzi tutaj spowodowały że ten event skończyłam w całości wczoraj rano:Di już każdy następny pewnie będzie mi szedł równie dobrze...chwała wam farmerzy

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.