Opinie Wielkie BUM

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 4 marca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A z drugiej strony, Norbi (bo zawsze jest ta druga strona, czasem nawet trzecia)...
    ... tak się składa, że przeczytałam poradnik (nie tylko fragment dotyczący tego, co gdzie wypada).
    I jeśli dobrze rozumiem ten poradnik, to wypadajki potrzebne są wyłącznie do produkcji detonatorów.
    Zanim farmer dotrze do miejsca, gdzie będzie mógł użyć detonatora, trochę czasu upłynie.
    A w tym czasie można sobie nawet z dobowym opóźnieniem (spowodowanym tą niefortunną pomyłką) spokojnie dorobić wypadajki już na właściwych obszarach, które przecież i tak udziału w evencie nie biorą.

Moim zdaniem oburzenie jest niewspółmierne do realiów...
    ... no ale po pierwsze tu tak jest zawsze...
    ... a po drugie oczywiście co ja tam wiem 8)xD

2. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Albo inaczej, nie czytają w ogóle poradników. Ale co ja tam wiem

3. zzizzie

No popatrz, to jest nas już dwoje xD
    Co my tam wiemy 8)

Pomyłka owszem niefortunna, ale naprawdę jakichś szczególnych powodów do wściekłości/rozpaczy to ja tu nie widzę.
    Nawet nie doba opóźnienia w zbieraniu wypadajek potrzebnych dopiero pod koniec eventu.
    No skandal, nie...? xD
    Fakt, chyba jednak mało kto tak naprawdę przeczytał ten nieszczęsny poradnik, przed zmianą czy po 8)xD

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

jak sie ma menazerie i manufaktury w maxie to nie bedzie z tym problemu..ale gdy tylko 44 pola i zbior raz na dobe to juz to inaczej wyglada.....

5. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Oj tam , czyta się, ale po łepkach , albo bez zrozumienia , bo na szybko . ,xD

6. zzizzie

Widzę, że awansowałeś na nadwornego obrońcę oburzonych.
    Zacne stanowisko, nie powiem xD

Ale tak serio: a niby dlaczego zbiór tylko raz na dobę...?
    Dobra, wiem, bo praca, obowiązki domowe i takie tam.
    Ale z sianiem jakoś sobie ludzie poradzą mimo tego gotowania obiadu i innych takich...
    ... więc dlaczego nie można postawić jednak zagród krótszych i zbierać je częściej, nie raz na dobę...?
    Moim zdaniem taki zbiór raz na dobę w tej sytuacji naprawdę nie ma sensu, już wolałabym pójść w tę wieprzowinkę.

Bo ja wiem... na ogół czytam co najmniej akapitami jeśli nie stronami... i rozumiem wszystko.
    Dziwna jestem 8)

7. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Może już nie będę na ten temat nic pisał.
    Z 71 zagród żółtych myszy i 8 manufaktur 5 godzinny dla rysia wypadło 78 akumulatorów. Jutro wieczorem powinien być komplet. Zobaczymy jak polecą z plumerii?

8. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Ty jesteś wyjątkowa .
    Ja to różnie , czasami zrozumiem , czasami nie , no tak mam .
    Rośliny rozsiałam , żeby w temacie było .

9. zbyniek12370

zbyniek12370 Wyjątkowy talent

event jak event trza zrobić ale za to na kole cuda iławianki 27 kręceń imprezowych i ani razu nie było widoczne 100 czy 200 procent oczywiście nie te pd czy tpd :wuerg::wuerg::wuerg:

magdusia668 i tereska1108 lubią to.
  10. -norbijas-

bo dla wielu graczy wypadajki to w dalszym ciagu jeden z upiorow farmy...dlatego tez nastawienie na cos dlugiego a nie kombinacja z czasem i iloscia zbiorow..
    a czemu obronca? czasem ludzie przesadzaja z tym dopiekaniem.....

11. zzizzie

OK, rozumiem.
    No, prawie rozumiem.
    Ale ja to tak głównie zauważam masowe dopiekanie Ekipie za wszelkie pomyłki...
    ... i uczciwie powiem, że to się już robi nudne.
    I to jak nudne -.-

Owszem, pomyłka - jak napisałam wyżej - niefortunna.
    Szkoda, że się przytrafiła.

Ale...
    ... akurat tym razem wystarczy przeczytać ten nieszczęsny poradnik, przeczytać ze zrozumieniem (czyli zadać sobie choć trochę trudu), żeby się zorientować, że nic aż tak tragicznego się nie stało.

Wiem, jak jest z wypadajkami u wielu ludzi, mogę sobie coś tam myśleć na temat powodów (nieważne) - ale naprawdę w tym konkretnym evencie to opóźnienie spowodowane pomyłką raczej nie zaszkodzi nikomu, kto choć chwilkę pomyśli nad rozwiązaniem.

No, chyba że się ktoś na ślepo zastosuje do twojej (wyrażonej nie wprost, ale jednak) rady, że trzeba stawiać zagrody ze zbiorem raz na dobę.
    Więc broniąc oburzonych może jednak zastanawiaj się, co piszesz... bo takimi radami to bardziej szkodzisz, niż pomagasz.
    Ech, Gigancie - kto jak kto, ale akurat ty nie powinieneś ;)

12. Cardamon

Cardamon Analityk forum

Po pierwszym zbiorze 20 h drzew usunąłem je z Tropikalnego Lasu.
    Wstawiłem 5 pełnych dendroogrodów i wstawiłem wszędzie 7 godzinne drzewa XXL
    Z bonusami Statek pirackiej papugi + fiolka wzrostu + Jeżowy domek z lotniskiem VI
    podlane NZ+TNZ skróciło czas 2:35 h. Z 208 drzew wypadły 52 koszyki.

Z 144 koszykami z pierwszego zbioru jeszcze tylko 5 zbiorów i Tropikalny wróci do planowej gospodarki leśnej ;).
    Pozdrawiam :).

13. -norbijas-

Zuzka to nie byla porada,,tylko proba wcielenia sie w hipotetycznego gracza;)

14. zzizzie

Ja to rozumiem.
    Ale co do innych, to pewności nie mam.
    I ciekawa jestem, ile osób za trzy dni podniesie lament, że z tych 24h zagród za mało wypadajek leci 8)

A zresztą... mnie tam za równo, ja się na obrońcę nie godziłam 8)xD

bona53, kalinamala oraz olgs3 lubią to.
  15. -norbijas-

zaklad o chomika ,ze beda takie posty...:p

16. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

to, że część osób nie czyta poradników, ani nawet wątków eventowych to wszyscy wiemy, ale to, że nie każdy ma czas i ochotę "mieszkać" przy kompie to drugie - odnośnie błędów :)

17. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

witam,nie wiem,czy powinnam się wypowiadać,ale z 2 zagród różowych gęsi 2 wypadajki,,a te zagrody 4h z hakiem,,może będzie dobrze,,powodzenia Farmerzy(czytający poradniki)

18. zzizzie

A pewnie że będą.
    Nie zakładam się, wszystkie chomiki mam już zagospodarowane i nie mogę ryzykować utraty nawet jednego xD

Ale widzisz: ciebie się czyta.
    A ponieważ czyta się... hmm... no, bez zrozumienia, to się widzi zbiór raz na dobę i już się ustawia te jakieś tartaki czy co tam dłuuugo rośnie.

Tymczasem Bilonge napisał tam wyżej o żółtych myszkach... może jednorazowy urobek z tych myszek nie jest jakiś szczególnie spektakularny, ale za to ile razy można je zebrać.

I w takiej sytuacji, jeśli już się stało (czyli jeśli w poradniku trafiła się ta pomyłka), to moim zdaniem warto ludziom podsuwać takie pomysły, jak ten z myszkami na przykład.
    Bo tutaj naprawdę wszystko jest do uratowania... no, chyba że ktoś wybierze tartaki 8)

Wiadomo.
    No źle się stało, że poradnik był z błędem... ale patrz wyżej, to nie przesądza o niepowodzeniu w evencie ;)

19. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Myślę, że nie. Z pewnością nie dla tych co często zaglądają na farmę. Dla innych to szczerze mówiąc nie wiem. Jak u nich z wypadalnością itp. Może być to odczuwalne. Specem nie jestem, więc nie wyrokuję.

magdusia668 i zzizzie lubią to.
  20. zzizzie

Te tajemnicze różnice w wypadalności od zawsze mnie ciekawią... szkoda, że zazwyczaj nie można zobaczyć, co tam naprawdę na polu stało, że tak mało wypadajek z tego wyszło.
    Ale tu jest mnóstwo czasu na uzbieranie nie tak znowu wielkiej ilości wypadajek z zupełnie wolnych pól, czyli takich, gdzie nie ma eventu.
    Powinno być łatwiej ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.