Opinie Wielkie BUM

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 4 marca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Wg poradnika dają akumulatory. Akumulatory można otrzymać także od sąsiadów

2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Jak -norbijas- wcześniej napisał - nie ma znaczenia gdzie je postawisz. Drzewo magiczne to item i jeśli ma w trakcie eventu dawać jakąś wypadajkę, to ją da bez względu na to gdzie stoi. Ja swoje postawiłam na Wyspie skarbów, bo tak mi pasuje:)

Ostatnie edytowanie: 4 marca 2020
  3. Soleczka

Soleczka Forumowy żółtodziób

Rozumiem że jako w miarę świeży gracz, zostałam automatycznie wyautowana z eventu, bo nie mam odkrytego jeszcze lasu tropikalnego?

Frytka2012 lubi to.
  4. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Możesz zrobić zadania z farmy , zawsze coś z nagród wpadnie .xD

5. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Soleczka, wypadajka z lasu tropikalnego jest wykorzystywana tylko do produkcji detonatorów - potrzebnych w czterech ostatnich zadaniach (w tym niestety w zadaniu z pnączem). Pozostałe zadania możesz jednak zrobić bez Lasu, zawsze jakieś nagrody wpadną, w tym Basen dla koster, czy Biom patyczaków... Myślę, że warto:)

6. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Oj tam od razu wyautowana, masz po prostu przed sobą jedno więcej zadanie więcej, odblokowanie lasu tropikalnego.;):)

7. kasik778

kasik778 Ekspert forum

Weszłam na poradnik dopiero teraz i szczęśliwie będę przestawiać na farmie tylko raz:music:

Widzę, że czas koster nastał, nie było ich i nie było a teraz i w sezonie są i tutaj, no i dobrze

Biomy się przydadzą, choć już je mam; no to do roboty - drzewa sadzić (20h oczywiście dla wypadajek), jakieś zwierzaczki na dziką i jutro zaczynamy;)

8. Eva-500

Eva-500 Forumowy żółtodziób

A skąd ten klej Bio ?

9. RWM41

RWM41 Ambasador forum

z warsztatu kameleonów. Albo z targu

magdusia668 lubi to.
  10. Pryku

Pryku Weteran forum

Coraz cieplej to wedkarze zacieraja rece sezon coraz blizej. Bedzie co lowic bo rowniez ich jeszcze nie mam, a moze i z czasem dolacza do oazy a nie jak do tej pory tylko zwykle ryby ( nie licze ostatniego hodowlanego z rekinkami ).

ziutek7770 lubi to.
  11. kacperek50

kacperek50 Mieszkaniec forum

całej tej ekipie tej gry stan się pogorszył po zarażeniu koronowirusem dlatego wymyślają ewenty po jednej łące na wyspie i głównej farmie powinni być hospitalizowani

12. Jameelka

Jameelka Czeladnik forum

czy zwierzęta też dawać najdłużej trwające tak jak drzewa?

13. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Dokładnie tak , wtedy masz pewność , że z każdej zagrody dostaniesz wypadajkę .

14. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A to ja może tak tylko sprostuję: "pewności" nie ma się nigdy.
    Oczywiście gracz z dostępem do wszystkich zagród/warsztatów, z tymi najdłuższymi włącznie, ma większe szanse na wypadajkę z każdej zagrody, jeśli sobie te długie poustawia.
    Ale sytuacja nie wygląda aż tak różowiutko w przypadku graczy, u których najdłużej rośnie jakaś wieprzowinka.
    Nie ma lekko ;)

15. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Pozamieniano z czego lecą 'wypadajki" i co????? kto mi za paszę odda????? no nie powiem co mi się na usta ciśnie!!!!!! jeszcze żeby to zamienianie jakoś dać na widoku ale nieeeee po co jakby co przecież nic się nie stało najwyżej wypadajek nie będzie-.--.--.->:(

Jakbym tu nie wlazła to o zmianie dowiedziałabym się dopiero jutro po zbiorze.

magdalena, oset53 oraz ***kacper*** lubią to.
  16. Mcgregoro

Mcgregoro Książę forum

Bry.Tropik obsadzony Monsterą dziurawą .Po dzikiej łące biegają kiwi czemu biegają bo nie latają;)i popiskują wesoło:)do żółwi ,które puszczają oczko do ropuchy która daje susa w wodę bo idzie na niepogodę.Tylko zbrojnik nie narzeka bo to morze a nie rzeka.

17. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Mi się podoba, że nie na wszystkich łąkach siejemy eventówkę. Zawsze tutaj można przeczytać narzekania, że kiedy siać do misji w spółdzielni czy do stodoły jak event goni event, a teraz na dwóch polanach mamy badyla, a reszta do naszej dyspozycji :).

18. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Wzruszająca troska, choć nie bardzo na miejscu trochę.

Ja chyba z tą ekipą powinnam pewnie się hospitalizować, bo mnie taka forma eventu idealnie odpowiada, mogę robić swoje bez większej demolki nie rezygnując z eventu.

19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Faktycznie pewności nie ma, ale akurat chlewiki powinny być niezłe na początek, a w trakcie ewentu to myślę, że dużo krótsze dadzą radę.:)
    Na początek wystawiłam kiwi i żółwie.:)

20. RWM41

RWM41 Ambasador forum

a ja sobie na dzikiej ustawiłam baobaby, podlałam zośką i skarpetą.....manufaktury natomiast bo to długo rośnie postawiłam w lesie (wycinając papugowce). Obu nam się ciśnie. Cóż, wcześniej zauważyłam i już ochłonęłam

A pomysły z sianiem na jednej łące bardzo mi pasują.Uzupełniam stodołę i pomalutku realizuję misje stałe

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.