Opinie Wielkie łowy XIV

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika -mala159-, 29 sierpnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. TheiaBloom

TheiaBloom Stały bywalec

Miał robić wielkie zbiory w poniedziałek, ale jednak coś mnie podkusiło żeby dziś zacząć kręcić kołem przed kumulacją i jeszcze nigdy nie było dla mnie takie łaskawe, bowiem wykręciłam +200%, dwa +100% i chyba trzy +1, więc dodałam moje +300%, pięć dyniowych i jedziemy z sianiem :inlove::inlove::inlove: szkoda, że nie mam żadnego pnącza, które skraca działanie SN, ale jakoś dam radę. Z tego co liczyłam, przy moich beznadziejnych wynikach w okolicy 100 punktów, przydałoby się z 90tys mimozy :cry::oops: ale z 7 zbiorów i będzie po robocie! Zazwyczaj staram się robić eventy na piechotę, ale już zrozumiem jaka jest frajda z tak ekspresowego wysiania całości :music:

2. d_anulka

d_anulka Analityk forum

Ja dzisiaj kręciłam kołem z premedytacją, licząc na jakiś cud. I na 70 wejściówek dostałam jedno +100 % do stodoły na 24 h i jedno +1 roślinka na 6 godzin. Za to kuponów na kombajn tyle, że odpuszczę kupowanie pomocników na miesiąc chyba o_O
    Ale i takiego bonusu zmarnować nie można, to dołożyłam do slota +100 %, czterech dyniowych i już dzisiaj sieję i zbieram intensywnie :p. I mimozy już mam tyle, że do pnącza wystarczy. Czyli jest dobrze. :inlove:

3. Pryku

Pryku Baron forum

Taka to pozyje i jeszcze ten weekendowy event.. u mnie niestety nic, ale zasoby sa i na spokojnie sie nie przejmuje

4. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

jeśli koło niełaskawe, to zapas SN i pnącza skracające jego działanie są dobrą alternatywą....
    krótki czas, to efektywnie wykorzystane przyśpieszacze SN i dyniowe

Ostatnie edytowanie: 30 sierpnia 2024
  5. Milo58#

Milo58# Czeladnik forum

I to wszystko na małych czy dużych polach? Czy na super polach??

hiacynta i mysza199710 lubią to.
  6. AladdinSane

na małych....
    na super polach taki czas nieosiągalny

7. zefirek55

zefirek55 Zaawansowany

Witam wytrwałych farmerów:) Dla mnie koło fortuny nie było niestety łaskawe. Musiałam użyć + 200% na diamentowym, na złotym +100% do roślin i odpaliłam 2 dyniowe tylko. Miałam tylko 2tys SN więc nie było sensu siać na małych polach. Z powodzeniem duże ilości wychodzą z superpola. Pnącze odpalone a na noc posieje szrłat pod wypajdki.
    Życzę miłego weekendu i powodzenia w grze:)

8. PoloMit

PoloMit Komandor forum

No to u mnie tak jakby po łowach...

Zrobiłam 178 narzędzi i przestrzeliłam jak widać;)
    60 gierek robiłam w trybie znajdź jak najwięcej, a pozostałe znajdź 10.

Życzę wszystkim powodzenia i wytrwałości w rozgrywkach oraz pogodnego weekendu:)

9. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

Jestem pod wrażeniem. :)
    Jak Wy to robicie, że tak dużo wypadajek jesteście w stanie uzbierać?

178 narzędzi x 34 sadza na jedno narzędzie to razem ... 6052 sztuki sadzy. o_O
    Rozumiem, że część wypadajek to 'efekt uboczny' wysiewania rośliny eventowej. Ale z rośliny eventowej nie ma chyba szans by za jeden SN dostać 1 wypadajkę? To ile łącznie SN trzeba było zużyć, by móc skończyć taki wymagający event? 7000 SN?
    ---
    Ja event robię, ale tylko 62 gry, by skończyć lewą stronę. Prawa nie na moje możliwości... ;)

.

10. Pryku

Pryku Baron forum

Sa Asy i nic to nie poradzimy, nie mam pojecia jak to robia ale odkad pamietam... ja robilem 2 siew a tu pisali ze juz koniec

bogusiania, hiacynta oraz tereska1108 lubią to.
  11. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Sekundowa roślina ze szklarni i sn. To cała tajemnica;)

12. zefirek55

zefirek55 Zaawansowany

wielkie gratki, brawo:)

bogusiania, hiacynta oraz PoloMit lubią to.
  13. PoloMit

PoloMit Komandor forum

1 sekundowy szarłat + ogrom SN - na wszystko wyszło około 7000;)
    tzn. na szarłat i eventówkę :)

14. matthero

matthero Hrabia forum

15. d_anulka

d_anulka Analityk forum

Teraz muszę tylko znaleźć jakieś tajne źródło zdobywania SN, bo moje super wielkie drzewa SN nie dają tyle produkcji, żeby między eventami uzbierać 7 koła SN. 8)
    Ta, moja, kilkuletnia dziura w graniu daje się wciąż we znaki, eh :oops:

16. PoloMit

PoloMit Komandor forum

Przejrzyj misje w spółdzielni bodajże - Miłośnicy Zupy, tam można sporo SN znaleźć i wykorzystać, poza tym przetrząśnij skrzyneczki z wszelkimi dobrami tam też można co nieco pozbierać ;)

17. AladdinSane

a ile miałeś szt. eventowej rośliny z jednego pola?

hiacynta i PoloMit lubią to.
  18. PoloMit

PoloMit Komandor forum

34 sztuki, oczywiście z małego

hiacynta, Montwa oraz d_anulka lubią to.
  19. d_anulka

d_anulka Analityk forum

Skrzynki otwieram co dwa, trzy dni, wiem, że tam można cuda znaleźć. I to ratuje moje deficyty w SP, SN, SNZ, kolorowych zwierzętach. I misje staram się robić regularnie, jak uzbieram czy 'uhoduję' coś, co jest potrzebne. I na kole też zdarza się wykręcić coś fajnego. Moje prawie 2,5 k SN też dało dobry wynik przy bonusie z koła i 5 dyniowych. W młynie 50 k mimozy po dzisiejszym dniu. (Jestem trochę w szoku, bo tyle to jeszcze nie zebrałam w ciągu doby) Teraz nocno-poranne zbieranie sadzy, czyli długorosnące :).
    PS
    Przy kilku fajnych zasobach typu dyniowy plus bonusy to może być naprawdę fajna zabawa... :music:
    PS1
    Miłośnicy zupy rządzą 8). Że też ja wcześniej na tę misję nie trafiłam... dzięki za podpowiedź :inlove:

hiacynta i PoloMit lubią to.
  20. AladdinSane

no to nie mam więcej pytań....

:p:p

u mnie zeszło ponad 10.000 SN - tylko 18 szt. zielska z pola
    wolę przyoszczędzić na dyniowych
    SN to w końcu dobro odnawialne
    a imprezowe czekają na Dożynki

ale jest z czego brać....