Opinie Wielkie łowy IX

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 23 marca 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jeśli grasz na przeglądarce to spróbuj wyczyścić pamięć (od początku) lub sprawdź na innej. Zwróć też uwagę żeby nie mieć otwartej gry w kilku oknach lub na różnych przeglądarkach jednocześnie.

2. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Ewent łatwy nie jest, wręcz przeciwnie, moim zdaniem jeden z trudniejszych.
    Od początku było wiadomo, że bez dopalaczy nie da się go zrobić w całości.
    Sieję cały czas na wszystkich trzech łąkach z dopalaczami takimi jakie mam, koło mało łaskawe, 200% i 2xplus1, ale z paska wyciągnęłam 200 i 100%, dyniowe poszły w ruch, a i sadzy na początku dostukałam szarłatem i ....
    No i tak mam teraz:

Na 27 godzin przed końcem jestem na ostatniej prostej.:)
    Mam nadzieję, że dzisiaj skończę bez używania dodatkowych zielonych kropelek.:)

3. marnyfarmer

marnyfarmer Okazjonalny autor

Wszystko ładnie pięknie tylko wylotek brakuje, było to do przewidzenia.

4. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

witajcie :)

niby ostatnia prosta, ale ja właśnie wróciłam z Polski i nie mam rozegranej ani jednej gierki :oops::p
    także mam kilka pracowitych godzin dziś i jutro, bo oczywiście ( chociaż nie wiem czemu....;)) do pracy trzeba chodzić ......:cry:xD:cry:

5. andrzejmila

andrzejmila Czeladnik forum

Nie pamiętam gdzie można prosić o wylotki? Wiem, że był taki dział ale nie mogę go znaleźć. Pozdrawiam

6. tabeh

tabeh Zaawansowany

wszystko to robie ale nie pomaga :( macie inne pomysły?

7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W dziale Giełda - ogłoszenia graczy jest co miesiąc otwierany temat, w którym można prosić o przedmioty eventowe >>klik<<:)

8. andrzejmila

andrzejmila Czeladnik forum

Dziękuje bardzo :)

9. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Zapomniałam, że to już jutro koniec -.- narazie sieję i produkuję narzędzia... mam 52 szt.
    Najwyższy czas zabrać się za szukanie ;)

10. [andy74]

[andy74] Aktywny autor

Witam
    Mam pytanie: Jeśli JC zwiększa szansę o 5% na wypadajki a miałbym ich powiedzmy 20 sztuk, to sadząc przed eventem najdłużej rosnące roślinki przed zbiorem powinienem wystawiać JC na każdym polu żeby sobie zwiększyć ilość wypadajek? Jeśli tak robicie to napiszcie o ile więcej potencjalnie Wam wylatuje wypadajek?

11. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Szczęściara z Ciebie :) , w mojej wersji BP pozwala siać eventówkę tylko na dwóch łąkach. Ehhh i gdzie tu sprawiedliwość? ;)xD

12. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

[andy74], 20 itemów John Cytryna zwiększy o 100% szansę na otrzymanie wszystkich przedmiotów (czyli też wypadajek eventowych) z danego pola. Itemy te działają tylko na polu, na którym się znajdują. Gdy je przestawisz na inną łąkę, trzeba odświeżyć grę przed zbiorem:)

13. [andy74]

[andy74] Aktywny autor

BA_Marion bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

14. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Jak znam życie, to Ty też siejesz na trzech łąkach, na dwóch ewentówkę, na trzeciej długorosnące.:pxD

15. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Coraz bliżej koniec:D, jeszcze 10 gier, myślałem, że obejdzie się bez przyswajania kuchni, no ale trzeba będzie ją sobie przypomnieć:sleepy:

16. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Iluzjonista złapany.Średnia 131,6.
    Trzymam kciuki za wylotki i życzę powodzenia walczącym:)

Aha piccolo dało kijek ,kwiatek i dwóch kosiarzy:)

Ostatnie edytowanie: 29 marca 2022
  17. -troll-

-troll- Chodząca legenda forum

To nie czarodzieje, po prostu sięgają głębiej do kieszeni, dopalacze i takie tam i oczywiście dobra organizacja z zegarkiem w ręku:)

18. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Pozostałe dwie skrzynki Piccolo dały kwieciste melodie oraz tańczącego z liśćmi. Czyli podsumowując tańczący, dyniowy, kwieciste i uczeń Ingrid. W sumie oddałbym jednego dyniowego za opryskiwacz

Nie trzeba sięgać do kieszeni. Wystarczy dobrze gospodarować dobrami, które daje BP

Ostatnie edytowanie: 29 marca 2022
  19. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

No to melduję, że zrobiłam dziś 32 gierki....mam ambitny plan zrobić 90 , bo te 2 piccolo mnie kuszą, ale to już jutro, bo trzeba do pracy iść . Myślę, że jutro szybciej mi pójdzie, bo do nauki będzie tylko jedna plansza - czyli świąteczna kuchnia.
    Powodzenia wypatrującym przedmiotów i gratki dla tych, co zrobili tyle ile chcieli :)

20. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

175 gier, jeszcze 30:[​IMG]
    Doliczając zbiór posianego (2 dyniowe), to jeszcze mi brak 3.348 - akurat na 3 zbiory.
    Na rano będzie finito, ale wylotek jeszcze 840.
    Trzeba będzie rano dorabiać, tylko ile?
    Gdybym przez ponad dobę nie siał na super polach, tylko leciał na małych z dyniowymi, to pewnie by wystarczyło.
    No i te puste nocne godziny.
    Dobrze ze łowy nie są za często.
    Mam dosyć.
    205 gier to stanowczo za dużo.
    Szukanie stało się męczące i zwyczajnie nudne.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.