Opinie Wielkie Łowy

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 14 listopada 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Popieram roznorodnosc i trudnosc eventow..zreszta takich rzeczy ludzie sie bardzo domagali....byl ten temat przed ankieta walkowany...
    a co do dozynek...masz calkowita racje,,,akurat ten event ma w sobie haczyk.....

2. Jaśminiak

Jaśminiak Naśladowca mistrzów

Moim zdaniem to co za dużo to niezdrowo, widzę ze 3 trzy eventy naraz wchodzą już na stałe do gry.... Farmerama zaczyna być więzieniem dla graczy

3. ewanta

ewanta Komandor forum

czyli wystawiamy do jutra zagrody i warsztaty - zbieramy po 14-tej i siejemy
    ja tylko na dwóch polach. leśna polana zostanie w zagrodach i warsztatach. mam nadzieję że się uda

4. niebo016

niebo016 Generał forum

Bardziej przekonuje mnie neonowy event i Jajo Motyla. Wielkie łowy też zrobię do 20 zadań i tam będą nakładki na fabryczkę i kupony na kombajn i chyba trochę super paszy :music: No tak, 400 lampek potrzeba.....

5. modlischka78

modlischka78 Koneser forum

Teraz neonowe serca beda tez wypadaly na Bahamie. Moze odblokuja sianie mimozy na tych polach :p

6. robins71

robins71 Stary wyjadacz

no no no rzucono nam farmerom rękawice;) ja ją podniosę choćby po to by sie sprawdzić:)na ile poszerzona i umiejętnie wykorzystana zostanie moja nauka u was o eventach:)a nagrody według mnie warte są powalczenia

7. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Wielkie łowy [​IMG] .

Nie będę pisał o itemach /12.30h/, kucach/plucie w twarz kupującym TS-y/ FLorkach /nie warto/, mini-grze /cenny czas/, bo wiadomo …….

Takie koszmarki/potworki eventowe utwierdzają mnie w przekonaniu, że spadek farmy /obecnie już praktycznie na samo dno/ w ranku moich prywatnych rozrywek nie dokonał się bez przyczyny.
    Wspomnienia : dawno, dawno temu …………….. no lubił doktorek pofarmerować z przytupem.

Tutaj większość pomarudzi, a i tak zrobi, no i będzie się jeszcze jakiś czas kręcić ta oszalała spirala siania w koło Macieju.
    Ile potrzeba, żeby stwierdzić, że może warto lekko przystopować ?
    3 eventy równocześnie po 100-120 tysia każdy do wysiania ?

Oczywiście jak kogoś cały czas to bawi i odstresowuje od reala /najważniejsze/ to zazdraszczam.
    Natomiast jak ktoś zaczyna mieć coraz więcej wątpliwości dokąd zmierza gra, zachęcam do poszukania zamienników, da się [​IMG] .

Może wpadnę na dożynki jak będzie choć minimalny sens, bo TOP akurat jeszcze w miarę lubię.

Bry złowione.

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Na pytania nr 1 i 3 nie jestem w stanie odpowiedzieć... Co do pytania nr 2 - w przypadku postawienia itemów w strefie tropików, będą one dawać TPD x poziom Wyspy. Poradnik zostanie w tym zakresie poprawiony :)

Edit: Widzieliście >>TO<< ogłoszenie? Będzie można zepchnąć serca na Bahamę, a na farmie skupić się na sianiu, sianiu, sianiu, sia.. :D:cry:

9. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

masz racje .ktoś powie ; nie musisz robić wszystkich eventów - tak , to prawda , jednak powinna być możliwość aby każdy farmer jednak mógł to zrobić . ja nie robię i nie będę marudzić , jednak nie dam się zniewolić farmie na 2 tygodnie siania .

10. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Dziękuję za odp ;)
    W tym momencie itemy trochę straciły u mnie na atrakcyjności, żeby tak były co 12h to ok, ale to 12,5 bez sensu zupełnie, pewnie jednak zawisną na pnączu (jeśli się do niego dobiorę).
    Po przeanalizowaniu najnowszych wieści, wyspy obstawiam zagrodami, a na farmę pójdzie roślinka, zobaczymy co z tego wyjdzie, no i te dożynki za tydzień, mam nadzieję, że nie będę musiała wybierać8).

11. 6elka4

6elka4 Baron forum

Witam. Kucyki w nagrodach,wspaniała wiadomość dla tych,którzy tydzień temu zakupili TS-y. Ja po tych jajach z pełniowymi sadzonkami,które dokładnie jak w tym przypadku,tydzień później były w nagrodach,napisałam,że nigdy więcej nie kupię żadnej nowości i tego się trzymam. Pewnie dlatego nie mam ani kawii,ani kuca. Event bardzo wymagający pod względem wysiania olbrzymiej ilości rośliny,nie wiem czy chce mi się robić. Mam nadzieję,że BP nie chce zepsuć najfajniejszej imprezy jaką niewątpliwie są Dożynki,ponieważ obydwa eventy w pewnym momencie się zazębiają. Ech ciężkie jest życie farmera.....

12. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Dz. Dobry :) rzeczywiście wymagający ewent mnóstwo siania , ale kucyki i kawie kuszą xD i chyba się zdecyduję na ciężką orkę :D bo co innego farmer ma do roboty 8). Pamiętam , że kiedyś był ewent w którym trzeba było wysiać 50. 000 roślin , chyba się w to bawiłam xD ale jakie były nagrody już nie pamiętam . :) Ewenty się zazębiają to ciekawe gdzie będą się rozgrywały dożynki .

13. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

W sumie ci, ktorzy w zakończonym właśnie evencie zrobili wszystkie zadania, musieli wysiać prawie 27 tys. roślin w 6 dni.... Teraz mamy do wysiania 45 500 roślin/5 godz. w 13 dni, a więc powinniśmy dać radę..... Jedyna trudność to wytrzymać nerwowo sianie przez prawie dwa tygodnie ciągle tej samej rośliny :wuerg::wuerg::wuerg:. Oba eventy robię, wszak na tym polega praca na farmie.... siać, zbierać i hodować zwierzęta, aleee...... widze, ze to taka świecka tradycja dwa, trzy eventy razem i to mnie się raczej nie podoba. >:(
    Wolałabym raczej pojedynczo jeden po drugim, no ale cóż .... BP chce z nas zrobić niewolników farmy.....
    Mam nadzieję, że z wypadajkami nie będzie problemów ;):p
    Edit: Widzę, że neonowe serca bedą lecieć także na Bahamie.... no i dobrze. Tam mam same zagrody i drzewa, więc na farmie będą tylko pola i drzewa. :);):p

Ostatnie edytowanie: 14 listopada 2018
  14. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Dzień dobry :)
    Trochę podpowiedzi do eventu z węgierskiego forum..
    Przy kopiowaniu odrobinę rozsypane ale mam nadzieję,ze Wam pomogą w szukaniu..
    Ponownie podkreślając:
    - W mini-grze musimy znaleźć tylko 10 obiektów na miejscu.(Nie bój się długiej listy!)
    - Obiekty będą zawsze takie same.

Obiekty w stodole
    pierwszyszklanych butelek16-tetablica rejestracyjna31-tykoszyk46-tysierp
    drugiwędka17-tywiadro32ndMalowane pudełko47-tyTorba
    trzecigrzyb18-ty33-tykierownica48-tyszmatka
    4-tyPuszki oleju19-tytrójkąt Ruler34-tybeczka49-tywidły
    5-tebieg20-tyklucz35-typiła50-tyFlaga w szachownicę
    6-tydynia21-tysiodło36-tepodkowa51-typodlewanie garnek
    7-tyKostka Rubika22-tystrach na wróble37-tycebule52-tykubek
    8-tetermometr23-tyBiopaliwo garnek38thZegar ścienny53-tySamochód zabawka
    9-tyjabłka24-tynożyczki39-tyklatka dla ptaków54-tymiotła
    10-tyżarówka25-tySeam woreczek40-tymłotek55-tyPinata
    11thŁopata ogrodowa26-tyrękawica41-tyStrugarka ręczna56-tyDekoracja konna wstążka
    12thnóż27-tyPodciągnij mysz42ndsiekiera57thnakrętka
    13thlatarnia28-tykalendarz43-tykowbojskie kapelusze58thdoniczka
    14-tyradio29-tekalosze44-tyKrzyżyk Krzyża G G59thlina
    15-teklucz30-tyPędzlem45-tyZraszacz ogrodowy60-teświeca zapłonowa
    Obiekty na podwórku
    pierwszysiekiera16-tekoktajl31-tykarmniki46-tyDog House
    drugibeli siana17-tyjajko32ndlaptop47-tyszpadel
    trzecikoszyk18-tyMiniaturowa latarnia morska33-tywybierać48-tysłonecznik
    4-tyLampion / Latarnie z czterema płomieniami19-tyflet34-tyzabawki Łódź49-tyokulary przeciwsłoneczne
    5-teptak basen20-tyUFO35-tyszczypce50-tyodbiornik
    6-tyZłota rybka Röfiego21-tyduch Pułapka36-teplusz51-typomidory
    7-tyRenzo cylinder22-tygitara37-tyzegarek52-tyława
    8-techleb23-tymłotek38thziemniak53-tytelewizja
    9-tymiotła24-tynóż39-tyubikacja54-tyKask Wikingów
    10-tykapusta25-tykoperta40-tyśmigło55-tyPistolet na wodę
    11thburak26-tylizak41-tyFontanna ogrodowa56-typszenicy wiązka
    12thłańcuch27-tyLunch box42ndróża57thtaczki
    13thLustro ręcznie28-tyMleko może43-tyśrubokręt58thbicz
    14-tychoinka29-teskrzynka pocztowa44-tykosa59thwiatrak
    15-teZapchanie (obuwie)30-tyPtasie Gniazdo45-tyNożyce ogrodowe60-teCewka z drutu
    Obiekty w kuchni
    pierwszyfartuch16-teSzklanka do ciastek31-tynóż46-typotholders
    drugibanan17-tyogórek32ndzapałki47-typrecel
    trzeciRęczna trzepaczka18-typlacek form33-tymleko szkła48-tyrekord
    4-tyDYWAN CLEANER19-tyzabawki dla niemowląt34-tyPociąg miniaturowy49-tywałkownica
    5-teotwieracz do butelek20-tyłopata śmieci35-tykubek50-tysalami
    6-tychleb21-tyjaja Drummer36-tepodkładka51-typiłka nożna
    7-tywiadro22-tywilla37-typomarańczowy52-tyPuchar sosu
    8-temasło23-tyfridge Magnet38thniecka53-tygąbka
    9-typlacek24-tychochla39-tyołówek54-tyłyżka
    10-tyświeca25-tywinogrono40-tysolniczka55-tytelefon
    11thLejek Bosfor26-tyPlik kuchenny41-tykrzesło Poduszka56-tyręczniki kuchenne
    12thser27-tyPiłki do żucia dozownik42ndpirat kapelusz57thgra Cube
    13thmłynek do kawy28-tyczajniczek43-tywidokówka58thbukiet
    14-tydzbanek do kawy29-teklucz44-tygarnek59thsłuchawkowe
    15-teksiążka kucharska30-tyWaga kuchenna45-tyziemniak60-tePłyta ścienna
    http://hu.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/a-nagy-hajsza-tárgykeresős-event.17390/
    - - -- - -
    Ania w zgaduli napisała o dożynkach. :)

Ostatnie edytowanie: 14 listopada 2018
  15. Karen139

Karen139 Baron forum

Bp kombinacje alpejskie uprawia.......tu 30.000 badyla tam 60.000 . Zrobiliby jeden ewent w miesiącu do wysiania 500.000 terror-badyla i 70.000 wypadajek i po kłopocie. Przygotowanych wcześniej ewentów starczyłoby im na 100lat.xD;)xD
    Czy robic ten ewent czy nie myslę bardzo intensywnie. Mam przesyt siania jeszcze po październikowym maratonie . Trzyma mnie i puścić nie chce.

16. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Witaski ;)
    Łooo matko i córko jak ja chciałabym zgarnąć te cudne nagrody (skrzynie z FL, kucyki, kupon, etc...), choćbym miała się wypłukać z zapasów SN, acz zważając na mój mocno napięty weekend nie wiem czy to jest możliwe.
    Biorę garbki, pędzę na farmę i zabieram się za obliczenia :p

17. madziales

madziales Naśladowca mistrzów

to zaczyna mi się nie podobać, dla kogo robią te eventy. dla pracujących? raczej nie, chyba się zapominają że, w grę grają też ludzie pracujący nie każdy ma szansę w pracy otworzyć lapka i szybko zebrać plony i zasiać, coraz więcej badyla do siania i zbierania, bardzo dużo do zrobienia żeby zebrać nagrody, nie wiem czy będę robiła ten event:(

18. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Właśnie ja jestem pracująca, a ostatnio 7 dni w tygodniu :sleepy:, ale nie ukrywam, że kiedyś udawało mi się mimo wszystko eventy kończyć, a jak patrzę na to, to czarno to widzę...Poza pracą człowiek ma jeszcze jakieś obowiązki, ale te akurat można jako tako dostroić do farmy. Niemniej jednakowoż mimo wszystko lubię Farmę, inaczej by mnie tu nie było przecież :p
    Cóż...pożyjemy, zobaczymy jak wyjdzie ten event

19. zxcvb159

zxcvb159 Okazjonalny autor

Witam
    A ja cały czas zastanawiam się czy na noc na Farmie posiać roślinę, czy wystawić zagrody

robins71 i magdusia668 lubią to.
  20. ewanta

ewanta Komandor forum

ja też pracuję, ale jak nie mam możliwości wejścia na farmę na kompie to wtedy zbieram na telefonie - tylko zbieram i sieję - nic nie oddaję nic nie nastawiam w młynie. zajmuje to nie więcej niż minutę.
    event robię.

zerknęłam na strone węgrów którą podała gretag i z tego wynika że dany przedmiot zawsze będzie w tym samym miejscu czyli jak raz znajdziemy np. ser to w dalszych grach będzie w tym samym miejscu więc warto zapamiętywać

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.