Opinie Wielkanoc

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 27 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -maciejka-

-maciejka- Okazjonalny autor

36/40. siałam na małych, sieję teraz na dużych polach. Po przejściu na duże - wypadajek leciało po 20, teraz po 14-15. Jest ot zasadnicza różnica. I przez to nie wiem, czy ukończę, zabraknie pewnie niewiele...

siedem_dni lubi to.
  2. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Moja teoria się potwierdza - jednak ciąg arytmetyczny :D
    Od 39 zadania co trzecie nagroda jest (dla mnie) "fajna" :
    45/40 -> 6 ZB (to nie jacjpot, ale się cieszę :) )
    48/40 -> żyrafy :)

Aż mi żal, że jutro do pracy i zbiorę tylko rano (jak nie zapomnę :p ). Ale może będą ślimaki? ;)

siedem_dni i tigre lubią to.
  3. .-Kamilka-.

.-Kamilka-. Forum Pro

1) "I zgodnie z opinią najlepszych tutejszych graczy, nie zawiera on żadnych totalnych bzdur."
    W takim razie dlaczego wszyscy najlepsi tutaj graczy zalecają siać w eventach na małych polach? Nie tylko dla większej liczby roślin (przy zastosowaniu cmj) ale właśnie twierdzą że jest dzięki temu szansa na większą liczbę wypadajek...
    2) co do słówka "zasadniczo" to łączy się ono z kolejną częścią zdania która mówi o tym że jednak są wyjątki (tzn. wtedy gdy zastosuje się Johna Cytrynę). Czyli gdy tego nie ma to wypadajki ponoć lecą tak samo z małych jak dużych pól.I kto tu popełnia błąd logiczny?

Ostatnie edytowanie: 3 kwietnia 2018
    olgs3 i siedem_dni lubią to.
  4. siedem_dni

siedem_dni Mistrz forum

skończyłam :D

aankaa_66 lubi to.
  5. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

mnie równiez się udało skończyć:D

kalinamala i abc2016 lubią to.
  6. 7jessy75

7jessy75 Wyjątkowy talent

Skończone i to dosłownie na ostatnia chwile. A juz myślałam, że sie nie uda, ale gniazda cos pod koniec lepiej zaczęły lecieć i nawet 24 się przytrafiło - trochę od sąsiadów - wielkie dzięki ;) i pnącze juz działa.
    Także dobrej nocki wszystkim a jutro od 17 może uda sie ukończyć robaki. Posiana dzika róża.

7. tabeh

tabeh Zaawansowany

Na początku miałam na dwa gniazda przy zbiorze, teraz ledwo na jedno :( nie wiem dlaczego?
    sąsiedzi tez nie spiesza z pomocą, może wy pomożecie?
    może dzieki Waszej pomocy skończę ten event?

8. garfild9755

garfild9755 Stały bywalec

Ukonczone i ani jednej zagrody.....

9. 1tomek1

1tomek1 Czeladnik forum

36/40. Brak gniazd, jeszcze 1, może 2 zasiewy, wypadajki lecą coraz gorzej... może ma ktoś wolne prezenty...proszę...

10. Musialek

Musialek Okazjonalny autor

skończone :) i nawet nie była takie trudne :) nagrody średnie - pnącze też nic nadzwyczajnego no ale evencik zaliczony :)

11. myszata85

myszata85 Czeladnik forum

czy ma ktoś jeszcze wolne prezenty i mógłby poratować gniazdem? wykonanie eventu zagrożone :(

12. agatarolnik64

agatarolnik64 Koneser forum

Ja mam 38/40 jeszcze jeden zasiew rośnie więc może się uda , roślinki w zapasie , gorzej z gniazdkami ,mam nadzieję , że wypadnie ich odpowiednia ilość , może ma ktoś na zbyciu podstawowe gniazdka , chętnie przygarnę :) .Miłego dnia życzę wszystkim 8)

13. mahartka

mahartka Baron forum

event kończę z wynikiem 35/40 - niestety za mało wypadało gniazd ale i tak uważam że nieźle mi poszło :)
    z ostatnim oddanym gniazdem królik podarował mi pingwiny :)

oset53 lubi to.
  14. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ech.
    1) Nie wiem, co twierdzą "wszyscy najlepsi gracze" z twojego prywatnego rankingu, ja miałam na myśli autentycznych i powszechnie uznawanych najlepszych graczy, których posty czytuję pilnie od początku gry. Na małych polach sieje się właśnie dla większych zbiorów przy chutneyu, nie dla wypadajek. Zresztą wypadajki z eventówki mają i tak niewielkie znaczenie.
    2) Wielka szkoda, że nie doczytałaś jednak do końca tego fragmentu, czyli info o Jaśku (a właściwie o Jaśkach, bo Jasiek w liczbie pojedynczej nie ma znaczenia). Zacytuję dla ułatwienia: "A zatem dopiero przy ponad 12 Johnach można ze 176 małych pól uzyskać więcej wypadajek, niż z 44 pól dużych." No i szkoda też, że nie zauważyłaś (ani w poradniku, ani w postach najlepszych graczy) takiej skromnej informacji, że liczba wypadajek z jednego zbioru o niczym nie świadczy. To taka wskazówka, gdzie można szukać owego błędu logicznego (definicji jednak nie podam, choć z twojej odpowiedzi wynika, że jakoś inaczej interpretujesz to pojęcie).
    Zresztą tak szczerze mówiąc twoja opinia o tym poradniku jest mi w znacznym stopniu obojętna. Rozbawiła mnie tylko arogancja, z jaką go podsumowałaś.
    Mnie zresztą w ogóle bawią takie rozmaite dziwne rzeczy xD

A co do obecnego eventu, to nadal go nie robię i czuję się z tym coraz bardziej bosko.
    Moją najcenniejszą umiejętnością w tej grze jest umiejętność odpuszczania nieciekawych eventów xD

olgs3, Anhedrea oraz -Gargamel- lubią to.
  15. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Na chwilę obecną do ukończenia brakuje mi 20 szt podstawowych gniazdek
    Posiałam, ale nie sądzę aby tyle wyleciało - mam 38/40
    Pozdrowionka

16. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Masz trochę racji jeśli chodzi o małe pola i wypadajki. Tyle, że w tym przypadku przewaga małych pól pojawia się przy długo rosnących roślinach - nie wiem 18-20 godzin w górę, albo gdy event wymaga bardzo dużej ilości wypadajek jednego rodzaju (2-3 tys.), czyli kiedy wypadalność jest ustawiona wysoko. Że tak jest nie trzeba udowadniać, wystarczy poczytać pierwszy lepszy wątek eventowy.

Konkrety:
    Na start eventów sieję coś długiego, przy ostatnich eventach szarotkę, która była mi potrzebna do misji. Siałam ją też w trakcie eventów, jak był na to czas. Rośnie 20:45 h. Z jednej łąki (202 poletka) dostawałam pięćdziesiąt parę - siedemdziesiąt parę wypadajek. Ta sama szarotka na dużych polach (44 szt. na łące + 26 małych poletek na bokach) choćby pękła bidula, nie da mi więcej niż czterdzieści parę wypadajek z łąki. Ta sama sytuacja jest gdy wypadalność jest ustawiona bardzo wysoko, 1 poletko daje 1 wypadajkę i choćby z łąki małych poletek wypadało 200 szt., to przy dużych wypadnie 44 szt. + parę z małych po bokach - i koniec.

Przy krótszych roślinach nie ma to już takiego znaczenia. Np. dziś siałam na noc orzechy (14:00h). Z 500 małych poletek miałam 85 szczurków. Orzechy posiałam też na mojej farmie testowej (83 poziom, puchary na drzewie na 27%), duże pola łącznie 128 szt. (odpowiednik 512 małych). Dostałam 88 szczurków. To nie jest pojedynczy przypadek, bo czasem tak testuję wypadalność i jeśli do eventu potrzebna jest przeciętna ilość wypadajek (200-250 na dobę), to nie ma różnicy. Nawet ta farma testowa na dużych polach bywa lekko lepsza, pomimo słabszych pucharów (może to te nieszczęsne serweryxD)

A w obecnym evencie brakuje mi jeszcze 13 pacek. Szczurków mam na 19, tylko eventówki dosiać. Obrócę nią dziś 2-3 razy, żeby wszystkie wypadajki wykorzystać. Zawsze coś wpadnie:)
    Edit. Ups, to nie wątek ze szczurkamixD Ale wypadalność jest w temacie, a Wielkanocny skończyłam eeee... kiedyś tam. Sieję i robię koszyki z jajkami nadal - aż do końca. W sumie lepsze dostawałam nagrody ze szklarni niż z tych koszyków, ale pal to sześćxD

.-Kamilka-., olgs3 oraz jagódka133 lubią to.
  17. -galonzia-

-galonzia- Zaawansowany

a cz mozna kupi za farmerki lub florki gniazda bo szukam i nic brak mi 4 szt

18. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Nadzorca forum

36/40 no cóż :)

.-Kamilka-. lubi to.
  19. ANETA111

ANETA111 Mieszkaniec forum

Dzień dobry : ) Mój 3 post ( co do eventu )i o dziwo skończyłam właśnie ( bardzo dużo niedowierzanie z mojej strony ) nic nie kupowałam , nie wstawałam w nocy i skończyłam a początkowo wydawało się nie do zrobienia zagrody były dwie ślimaki i pingwiny bodajże . siałam na małych polach cały czas wypadało zawsze ponad 20 sztuk z dużych pól wypadało mi po 14 do 16 wypadajek

20. Solka

Solka Czeladnik forum

No cóż, nie udało się... 34/40. Mimo wstawania regularnie na zbiór i w nocy... Ale wpadło troszkę Tsów, ślimaczki i zyrafy :) Szkoda, liczyłam że się jednak uda.. A tak przy okazji, udało mi się wreszcie odblokować pnącze i mam problem, szukałam bo był ten temat a nie mogę znaleźć... Jak umieścić na pnaczu siedzisko kaczek z poprzedniego ewentu?
    Gratuluje tym ktorym się udało... Pozdrawiam cieplutko :*

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.