Opinie Wielkanoc

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 27 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Ja aktualnie uprawiam taki ee slow farming xD:cry:
    Wchodziłam na forum, więc zahaczałam po drodze o farmę coraz częściej i sobie wymyśliłam, że wystawie zagrody i drzewka potrzebne do misji, po kolei - od tych najstarszych zaległych. I tak sobie będę farmerować z nastawieniem na spółdzielnie. Nawet mi nieźle idzie, bo mam już nieprzerwaną serie 30 logowań 8)
    W każdym razie to wyklucza większość eventów, bo przemeblowania na farmie to już zbyt intensywne ruchy... wykraczają poza ten slow xD
    Także ten event jest idealny dla mnie. W dodatku jest jedną z niewielu możliwości zdobycia jakiejś SP, SN, itp... robię

Slow farming - eee w wolnym tłumaczeniu wolna farmerka (nie mylić z farmarką) xD no dobra.. może bardziej powolna :p Uprawianie farmy bez ciśnienia ;)

2. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

A ja mam taki gust wypaczony, że lubię ... takie ewenty.;)xD
    Nie ma starszy młodszy, z laseczką czy bez, każdy ma równe szanse, nikt nikomu nie będzie wypominał kasztanka czy drzew nawozowych. Każdy ma jednakowe szanse na starcie. :D

3. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Jabłko cukrowe jest na pudle ale na miejscu drugim zaraz po błyszczącym kwieciu z grudnia..
    Fajnie,że event na dodatkowej planszy bez demolowania farmy. A że bez s.n i innych kasztanków- to tez dobrze. ZbalansowanyxD:cry:

4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Hej:) Slow farming - od wieków tak określam swój styl grania:D Nigdy nie użyłam tego określenia na forum, przyznaj się, jak podejrzałaś moje myśli-.-xD W moim przypadku slow farming pochodzi od slow food czyli takiej odwrotności fast food.

Wolne tłumaczenie:
    - slow food - delektować się, celebrować pożywienie,
    - fast food - jeść śmieciowe żarcie,
    - slow farming - przemyślane, spokojne farmerowanie.
    Slow farmingować obecny event możesz jak najbardziej. Nie wymaga żadnych przemeblowań:D

5. Verbalinka1987

Verbalinka1987 Baron forum

Ojjjj to cos mnie ominelo

miss_ines i Sookie lubią to.
  6. Ranczo52

Ranczo52 Młodszy ekspert

Coś słaby ten "Zając" !

zazulec i miss_ines lubią to.
  7. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Czy to uszlachetnienie,jest konieczne do zrobienia eventu?

olgs3 i antonina-farmerska lubią to.
  8. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Jak na mój gust - niekoniecznie. :) Przy odblokowanych wszystkich polach, z jednego zasiewu zyskuje się "na czysto" - bez względu na to, czy sieje się na dużych, czy na małych polach - 144 sztuki rośliny. Jeśli podleje się to wodą i nawiezie nawozem, roślina rośnie 4 h 18 min. Aby uzyskać wymagane 2600 sztuk eventówki potrzebnych jest więc nieco ponad 18 takich zasiewów. W trakcie eventu mamy do dyspozycji łącznie 168 godzin, co pozwala na dokonanie 39 tego typu zasiewów licząc z przysłowiowym "zegarkiem w ręku". Więc, moim zdaniem, jakby nie patrzeć i bez bonusów z uszlachetnień - jeśli ktoś znajdzie czas na systematyczność w tym świątecznym okresie - można wykonać ten event, o ile wypadajki dopiszą. :)

Sama nadal się zastanawiam, czy brać udział w wydarzeniu, bo z czasem może być u mnie niestety dość krucho... :p

9. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Uwielbiam eventy na polu budowy.To nic ,że pnącze nie powala,ale kazde tysiąc PD posuwa mnie w tunelu do setki a potem może stanę sie bardziej wybredna i hamaczkowa. Kto to wie?;)

10. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

nie robię,:Drobię sobie przerwę od eventów i farmy:),postawię zagrody i drzewka,będę wysyłać tylko prezenty sąsiadom:),czas odpocząć.....:p:p:p

udanego eventu,niech się spełnią wszystkie wasze zamierzenia i powodzenia

Życzę Wam, Kochani,
    aby te święta Wielkanocne
    wniosły do Waszych serc
    wiosenną radość i świeżość,
    pogodę ducha,
    spokój, ciepło i nadzieję.

11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dzień dobry.
    Ja rozsiew widzę tak i tej wersji będę się trzymał: ;)

1 strefa 24 pola

stan 15 roślin

1 9x2 6x1 = stan 30

(grafika tylko taka, ale pozwoli lepiej zobrazować ilość pól, niż same liczby)

2 24x1 = stan 54
    3 24x1 = stan 78

odblokowanie 2 strefy -65 rośliny

2 strefy 48 pól

stan 13 roślin

1 11x4 2x2 = stan 61

2 48x1 = stan 109

odblokowanie 3 strefy -65 roślin

3 strefy 72 pola

stan 45 roślin

1 27x2 18x1 = stan 117

2 72x1 = stan 189 - to siew dodatkowy, żeby nie brakło roślin na pełny zasiew 4 stref.

odblokowanie 4 strefy -65 roślin

4 strefy 96 pól

stan 124 rośliny

1 96x1 = stan 220
    2 96x1 = stan 316

(bez grafiki, wszystko na małych)

odblokowanie 5 strefy -65x3=195 roślin - po drodze naklejka

5 stref 120 pól

stan 121 roślin

1 120x1 = stan 241

(bez grafiki, wszystko na małych)

odblokowanie 6 strefy -65x2=130 roślin

6 stref 144 pola

stan 111 roślin

1 54x2 9x4 = stan 212

Teraz mogę obsiewać wszystkie 144 małe pola.

Wyszło mi 11 zasiewów; licząc 4 na dobę, to sam rozsiew zajmie prawie trzy dni.

Do wykonania normy potrzeba jeszcze 32 gniazda.

32x65=2080 - 212 z rozsiewu = 1868
    1868/144 = 12.9

Czyli 13 zasiewów + 11 na rozsadę = 24

No i jakbym nie liczył wychodzi na styk.
    6 dni po 4 zasiewy.

Jest jeszcze szklarnia, ale jak będą cofki, to może nie starczyć badyla na podstawę, nie mówiąc już o nagrodach dodatkowych.
    No i pozostają wypadajki.
    Wychodzi po niecałe 60 na dobę, ciekawe jak będą lecieć.

Podstawę zrobię.

Edit:

Wrzuciłem rozpiskę w spoiler, żeby nie rozciągać forum.

Ostatnie edytowanie: 27 marca 2018
  12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Slow farming, czyli eko nuda.
    Co kto lubi.
    Ja tam nadal wolę albo szybko, albo wcale.
    Więc wybieram wcale 8)
    Nuda i mozolne (oraz powolne) dłubanie w czymkolwiek to nie dla mnie xD

dariodiablo, ross2 oraz miss_ines lubią to.
  13. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

i to będzie najtrudniejsza część eventu...
    trzeba jednak siać na jak najmniejszych poletkach, żeby jak najwięcej wypadajek wyleciało, bo roślin urośnie zawsze tyle samo niezależnie od wielkości pól....
    i chyba się sprężę i dwa pierwsze dni zrobię po 4 siania w dzień (z wodą i nawozem) i jeden na noc (bez niczego)

rozpiskę podziwiam :)

14. RWM41

RWM41 Ambasador forum

na razie planuję siać do odkrycia wszystkich pól. Jeśli w którymś momencie stan roślinki znacznie przekroczy ilość wypadajek do wrzucę do szklarni. Tam są 3 sloty więc rozumiem że mogę wrzucić (jak mi się wylosuje) miłość do wody i wczesne dojrzewanie - efekt się skumuluje ( na zasadzi enp 20% od czasu a potem od tego co wyjdzie jeszcze 10% za wodę) ale czy można wrzucić wczesne dojrzewanie w dwóch wariantach jednocześnie (np wd 20% i wd 10%)?

15. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Można wybierać wszystkie jakie się zdobędzie i do Ciebie zależy wybór co wstawisz w sloty
    i fajnego da kopa na wzrost
    wczesne dojrzewanie 20 % + 10 % +większa efektywność wody 30%
    mały problem a raczej duży to w to trafić ;)

***** [​IMG] ***** [​IMG] *****
    Pamiętajcie
    aby wylosowane uszlachetnienie sobie zatrzymać nawet jak nam ona nie odpowiada

16. Zadziorna_danka

Zadziorna_danka Czeladnik forum

No ja jak zwyke...obudzilam sie z reka w nocniku. Wprawdzie gram juz dlugo,ale zupelnie nic nie robilam ze szklarnia i wogole nie wiem o co chodzi i co sie z tym robi:(

17. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Lata terapii mnie oduczyły skrajności 8)
    Eko jak najbardziej - nie odpalam kombajnu, więc w atmosferę idzie tylko to co się spocę i zadyszę xD
    Lubie forum, klikam tylko ciut dłużej niż trwa ładowanie kolejnych stron tutaj

Jest taka teoria, że człowiek w grach i ogólnie w tej wirtualnej rzeczywistości szuka tego, czego mu w realnym życiu brakuje. Tak w ramach uzupełnienia/przeciwwagi
    Mi brakuje tego slow, to sobie przynajmniej tu bez wrażeń i bez tego "szybko" poklikam ;)
    A widzisz :D Byłaś krypto slow-farmerką, dzięki mnie wylazłaś z szafy :p ciekawe ilu nas jest :p

18. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

19. Zadziorna_danka

Zadziorna_danka Czeladnik forum

Dzieki,poczytam w wolnej chwili,ale pewnie odrazu nie ogarne i na pewno na event nic z tego nie bedzie.
    Ale widze,ze musze w koncu zabrac sie do roboty;)

20. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Oj nie wiem czy nie podrażnisz kilku graczy stwierdzeniem, że każdy ma równe szanse. :D
    A czy bezrobotni, renciści, emeryci i przedszkolaki na wagarach nie będą uprzywilejowani.xD

Chyba nie lubię tego eventu ale ciekawi mnie jak sytuacja na polu eventowym będzie się rozwijać. Trzy razy na dobę mogę ostatecznie wejść na farmę.
    I robię tylko na dużych polach, efekt końcowy taki sam (z całości na "czysto" 144 rośliny), a zużycie nawozu mniejsze i roślinę eventową potrzebną na rozsiew - (duże pola 36 szt., małe 144 szt. różnica 108 szt.) można przeznaczyć na robienie gniazd albo zabawę w szklarni).

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.