Opinie Wielkanoc

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 27 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Co do tego wydarzenia mam niestety mieszane odczucia. ;)
    Wypadajek trzeba zebrać jednak dość sporo - roślina eventowa w podstawowej wersji rośnie niespełna 6 godzin, a więc znając życie gniazda nie będą wypadały z niej jakoś wybitnie dobrze. :p Przyjmując, że faktycznie sialibyśmy tę cudaczną roślinę tylko na dużych polach, jak zaleca poradnik - przy odblokowaniu wszystkich dostępnych stref, a wypadajkę uzyskiwalibyśmy z 50% dużych pól - takie optymistyczne założenie... :p - z każdego zasiewu przybywałoby nam 18 gniazd, czyli potrzebne byłyby jakieś 23 zasiewy żeby uzyskać ich 400. Event - przy regularnych zbiorach - daje możliwość wykonania 28 pełnych zasiewów (przy założeniu, że nie używamy nawozu, wody ani nie mamy szczęścia do żadnych uszlachetnień wpływających na czas wzrostu).
    Oczywiście są jeszcze bonusy ze szklarni - zwłaszcza te, skracające czas wzrostu rośliny odpowiednio o 80%, czy 90% - pytanie tylko, ilu Farmerom uda się zdobyć właśnie te cuda... :p
    Nad tym, czy event będę robić - jeszcze pomyślę. Pnącze niby z mojej ulubionej, "rozwojowej" kolekcji, do tego daje skrzynkę.
    Tylko czy znajdę tyle czasu na regularne zbiory wypadajkowe (i tak - w sprzeczności z poradnikiem - siałabym cudowną roślinę wielkanocną - czy to jakieś nawiązanie do "błyszczącego kwiatu"? xD - na małych polach, żeby zwiększyć nieco swoje szanse na ilość gniazd ze zbioru, bo z pożądanymi uszlachetnieniami różnie może być). Jednak mimo wszystko święta zamierzam spędzić pod znakiem rodziny - biesiadując radośnie za stołem, swoim lub gościnnie jakimś innym. xD To jednak jest dla mnie priorytet, do komputera się przywiązywać na święta nie zamierzam. :D

Ostatnie edytowanie: 27 marca 2018
  2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Przecież wyraźnie pisze i zaznaczono na obrazku że będę dodatkowe sloty na czas eventu dla specjalnej rośliny
    i cytat z poradnika
    Nie wiem czy będę się bawić w szklarnie ale event zamierzam robić :)

3. Verbalinka1987

Verbalinka1987 Baron forum

Mam mieszane uczucia co do eventu, kusza mnie ZB i lwy ale nagrody w wersji jackpot sa malo realne do trafienia.

4. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Żmudne odkrywanie kolejnych stref po to, by zdobyć nie najlepszy rząd na pnączu (22 tysie PD co dwa dni dla 200-nego poziomu). Motyw szklarni fajny, ale ile trzeba będzie wysiać badyla, żeby trafić bonus skracający czas dojrzewania?
    Ślimaki i inne cymesy mam.
    Decyzja jedyna słuszna w moim przypadku: hamaczek :D:p.

Pracującym życzę wytrwałości i powodzenia ;).

5. danusias23

danusias23 Książę forum

Na polanie nie działają żadne bonusy prócz wody, nawozu oraz uszlachetnienia ze Szklarni, co zostanie omówione w dalszej części poradnika.

A pytanie zasadnicze mam: działa Super Nawóz???

Nadal uważam, że event ciekawy, tylko dylemat znowu, gdzie oddawać zbiory: do odblokowania kolejnych pól czy też do szklarni? :music:

Azile lubi to.
  6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Te bonusy skracające 80% i 90% są chyba nie halo.
    Anglicy i Niemcy podają 10% i 20%.

7. 6elka4

6elka4 Baron forum

Witam. Popieram koleżankę farmerkę-ja też na hamaczek,ale wyjeżdżam na BahamęxDxDxDPowodzenia dla pracujących u podstaw:);)

8. robdrob

robdrob Czeladnik forum

ludziska, czytajta ze zrozumieniem a nie na łapu capu, na uszlachetnienia eventówki są dodatkowe sloty >:( pod tabelą pisze jak byk, że po evencie szklarnia powróci do normalności:p

9. kropelka04

kropelka04 Generał forum

a jak u nich z iloscia roslinki? bo u nas ilosc mi sie nie zgadza: 65roslinki x40 gniazd = 2600 a nie 2000 (chyba ze cos nie bardzo u mnie z liczeniem :p)

10. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

Nie, nawet się nie wczytuję. Może najwyżej sprawdzę jak lecą u mnie wypadajki. Nie podoba mi się taka dłubanina na święta.
    Może najwyżej przetestuję sobie wypadajki na różnych roślinach, drzewach i zagrodach.
    Także miłej zabawy!

Ale za to mogę śmiało powiedzieć " a nie mówiłam?" jeśli chodzi o umiejscowienie planszy wielkanocnego eventu... :):):)

eldena i .-Kamilka-. lubią to.
  11. danusias23

danusias23 Książę forum

o_Oo jaaaa... no nie no>:( zaraz pewnie będzie edycja poradnika.

Edycja: racja, u Niemców podają możliwości skrócenia o 5,10 i 20 proc czasu dojrzewania. A i radzę usunąć wszystko ze slotów, bo można np trafić więcej bonusów niż 3 w te dodatkowe eventwe sloty. Chociaż z filmiku instruktażowego wynikało, że raczej cięzko trafić jakikolwiek bonus :oops:

Ostatnie edytowanie: 27 marca 2018
    -norbijas-, Azile oraz kropelka04 lubią to.
  12. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

a Włosi podają trzy bonusy skracające czas - 5%, 10% i 20%

13. RWM41

RWM41 Ambasador forum

jeśli się mylę to się ucieszę

olgs3 lubi to.
  14. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Nadzorca forum

chyba nie robię

.-Kamilka-. lubi to.
  15. danusias23

danusias23 Książę forum

No, będą, ale można używać równiez zwykłych (z niemieckiego forum).

My tu gadu gadu, a jest już info o motylkach :D

kropelka04 i -norbijas- lubią to.
  16. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Event robię czy się uda zobaczymy bo święta przecież

Anetta41, Azile oraz kropelka04 lubią to.
  17. Azile

Azile Komandor forum

Doberek, event robię, fajnie że na dodatkowym polu, ciekawe tylko jak to będzie z tymi bonusami w szklarni...

18. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

gdzie??? o motylkach?? edit. już widzę:D

jeśli czas skraca się o 10, 20% to eventu nie robię :D

19. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Obawiam się, że bonusy 80% i 90% to pomyłka. Prawidłowo - 5%, 10% i 20%. Z tego wniosek, że szkoda tracić czas i rośliny na szklarnię. 65 roślin na gniazdo, czyli potrzebujemy łącznie 2600 szt. eventówki.
    Max. do uzyskania to 144 rośliny z 1 zasiewu (po odblokowaniu wszystkich pól). 2600 : 144 = 18 zasiewów, a przecież do tych 144 małych poletek trzeba dojść, trochę czasu to zajmie.

Przy dobrych wiatrach zrobię na dobę 4 zasiewy (3 w dzień, 1 na noc), w końcu to nie czas na pilnowanie zbiorów. Czyli 4,5 dnia zajmuje sianie eventówki na komplecie poletek, event trwa 7 dni. Zakładam, że z eventówką sobie poradzę zaglądając na farmę rano, wieczorem i gdzieś w połowie dnia. Wypadajki chyba się uzbierają (Sąsiedzi:inlove:). Na mnogość dodatkowych gniazd i nagród trudno jednak liczyć.
    Skoro na logikę do zrobienia, to chyba zrobię, ale mogli wymyślić inną formułę eventu na Święta...

20. kecaj6508

kecaj6508 Okazjonalny autor

...a ja robię bez szklarni...mam szanse???

.-Kamilka-. i magdalena lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.