Opinie Wielkanoc

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Czerwona, Mar 27, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

porównania statystyczne podobno można prowadzić przy ponad 20 badanych przypadkach to jedno, a drugie Juras ma rację pisząc że wypadaniem zależy od jakiejś funkcji - tak najbardziej podpada mi pora dnia bo zbierałam po 2 w nocy i było dużo więcej niż w dzień... na szczęście jestem ostatnio nocnym markiem (bez aluzji) ;)

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Zapytałaś mnie czy w święta będę siedziała na farmie. Założyłaś więc,że każdy(w tym ja) świętuje.
    Ale ok. dajmy sobie spokój.
    Zakładam,że event ukończę.Albo i nie...W każdym razie wspomagam się skrzyneczkami i nie obchodzi mnie czy to się komus podoba..

3. 7jessy75

7jessy75 Wyjątkowy talent

Ale głupi ten event. Jeszcze praktycznie nie ruszyłam z miejsca. Odkryłam dopiero pierwsze pole. Nie ma wypadajek, nie ma roślin. Wieczorem z tych 6 poletek nie wypadła ani jedna - więc dziś z braku gniazd - wrzuciłam ta marną ilość roślin - 30 sztuk - do szklarni - skróciłam czas za Super Nawóz potem za 1 florena i przepadło wszystko - nie wpadło żadne uszlachetnienie i jeszcze mi zeżarło rośliny.
    W zwrocie dostałam 5 super nawozu.

gretag likes this.
  4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Bardzo zmiennie sypią te gniazda. Teraz 5 szt z 18 d. pól. Średnio od początku eventu 44%. 24 d. pola obsiane, kolejne 2 gniazda wielkanocne pójdą na naklejkę.
    To co piszę jest równie fascynujące jak sam event [​IMG]

xD:cry:xD

5. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Witam.
    Nie należę do grona wielkich inwestorów farmerskich. Ot regularnie turbomłyn, czy kombajn za pól ceny. Czasem jakieś florki... Ostatnio zgrzeszyłam wygodnictwem i nabyłąm komplet pomocników w promocji..Pierwszy raz w życiu . Robię, jak wielu farmerów event wielkanocny. Miałam odsłonięte tylko 12 pól, ale zdopingowana widokami kompletnie odsłoniętych przez gigantów pól uprawnych … nieopatrznie kliknęłam na młyn.Turbomłyn przemielił mi błyskawicznie posiadane rośliny na gniazdo wielkanocne. Dokładnie w 27 sekund. . I zostałam z 5 roślinkami i osiemnastoma polami do obsiania …:cry:xD
    Pomyslałam, że nie ma zmiłuj , złamałam swoje zasady i dokupiłam skrzyneczki .. Najpierw jedną , tam były cztery roślinki...-.- Dokupiłam jeszcze dwie.. I mam tego królika dającego jajka a roślin dalej mi brakuje. ..cztery duże pola dalej są łyse ..
    Zajrzałam do dziennika zdarzeń i osłupialam . Zobaczcie sami. Z 12 dużych pól zebranych ostatnio dostałam sześć gniazd.:eek:
    I ślimaki xD
    Poniżej dokumentacja mojego gapiostwa I efekty nieplanowanego zakupu.

I to by było na tyle. Bawię się dalej. Kupię jeszcze jedną skrzyneczkę, bo nie przeboleję tej łysiny... a 5 godzin nie chce czekać :p

6. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

gratki slimaków , wypadajek parę na plusie ale fakt bez dopalaczy roslinki pomalutku się robią

7. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

Tak miałam dopóki nie zrobiłam małych pól-
    zrobiłam małe pola i teraz gniazda czekają na roślinkę:)

8. Azile

Azile Komandor forum

Doberek, ja tam event robię na spokojnie, nawet nie liczę tych gniazdek, nie mam weny jakoś, ale mam pytanie z innej beczki, a nie chce mi się przerzucać wszystkich postów do tyłu, czy ktoś może już próbował uszlachetniać te roślinki czy najpierw odkrywacie pola?

9. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

W tym evencie rzeczą charakterystyczną jest drażniący - mnie przynajmniej, niedobór roślinek, więc odsłonięcie kompletu pól jest priorytetem..ale co ja tam wiem... ;)xD

10. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

Ciekawość ostatni stopień do piekła:) :inlove:
    Musiałam wypróbować i to 2 x:oops:
    Zaliczyłam dwie wtopy i teraz mądra sieje jak nakazano ;)xD

11. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

xDxD
    a ja uwierzyłam farmerom na słowo;)xD i na szklarnię dałam kłódeczkę:D
    A właściwie to ban jej się należy, nie kłódeczka;)

12. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

oddałam 3 gniazda i powiem że nawet nie wiem co dostałam 8) nie zwracam na to uwagi xD :cry: ale może jednak postaram się przyłożyć. Gniazda lecą jak chcę z pierwsze zasiewu miałam, aż jedno :wuerg: za 12 min zbiór zobaczymy jak będzie dalej.

P.S event robię tylko dlatego że nudzę się w domu :D mieszkanie posprzątałam 2 tyg temu przed urodzinami córki więc teraz sobie odpuszczam :D a gotowanie i pieczenie to w sobotę aby świeże było ;)
    więc jest czas i na święta i na farmę :p

13. Azile

Azile Komandor forum

Ja tam też robię, mam wolne do połowy kwietnia to se poszaleję na farmie :p, zresztą opcja eventu mi się podoba, bo jest na dodatkowym polu i w końcu mogę odrobić choć trochę roślinki czy choćby zagrody postawić do hodowlanego :D

14. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ja robię misję z Ryśkami , a do tego mam warsztaty bo chcę zrobić misje gdzie jest do zgarnięcia po 700 tys PD czy 1mln PD. ;)

za 4h zbiór jajec i wtedy odblokuję przedostatnią część pola :inlove: potem to już z górki.
    Wypadło mi 6 gniazd z pól mieszanych małe( 48 ) i duże(12). Teraz posiałam na dużych. Z tego co widzę to nie ma złotego środka. Raz jest tak a raz tak.

Puchary tutaj nie za wiele dają. Nigdy nie miałam problemów z wypadajkami. Więc to że ktoś ich nie ma w tym evencie na drzewie i to w max wersji chyba nie ma znaczenia. Chętnie bym się dowiedziała ile wypada u osób które nie mają pucharów na drzewie??? Ktoś coś??

Azile likes this.
  15. kasia6100

kasia6100 Mistrz forum

11/40...z całego pola z małymi poletkami teraz wypadło 10 gniazd... :/

mamaiza69 likes this.
  16. aisunel

aisunel Generał forum

Jemioly i huby farmerowe przypuscily chwilowy atak na inwestorow,z czym inwetorzy poradzili sobie na zasadzie, co komu do domu jak chalupa nie jego:D.A ja sie zastanawiam dlaczego mam tylko 6 duzych pol i daleko mi do poprawy tego stanu,jakies sugestie:).Robie i zrobie:eek:

wolf031973 and mamaiza69 like this.
  17. stefanik62

stefanik62 Czeladnik forum

Witam mam wszystkie pola, ale gniazda nie chcą wypadać, jakaś ściema

18. niebo016

niebo016 Generał forum

Jakie najlepiej pola wyłożyć? Bo według mnie jeśli chodzi o zbiór to bez róznicy czy małe, średnie czy duże. Ale żeby były wypadajki.........

Farmani15 likes this.
  19. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

Oj chyba jest różnica na wypadajki;)
    Odpowiedz na pytanie z czego przypuszczalnie więcej wypadnie -czy z 25 dużych pól czy ze 100 małych?
    Pewnie już wszystko wiesz:)

niebo016 likes this.
  20. magdalena

magdalena Weteran forum

Szanuje Ciebie -MarekW- ale tu się stał wątek do chwalenia.
    Ja kupiłem tyle a Ty ile?
    Forum powinno pomagać farmerom a nie ich dołować.

Oto mój wynik z dziś 16:30 bez zakupów i pomimo wystartowania wczoraj o 14:00, zbierania w nocy, rano, w czasie pracy, dalece mi do Ciebie.

Powoli w grze liczy się tylko kasa i nie fajnie tak dyskryminować graczy bez PLN.

Last edited: Mar 29, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.