Opinie Wielkanoc

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 27 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

wtedy byla inna sytuacja....zakup jaja piniaty byl przez wielu traktowany jako inwestycja dlugofalowa w gre...a teraz co mamy? tylko przyspieszenie eventu i nic wiecej.....

2. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ja nie mam jeszcze pucharów na maxa a mimo to jakoś radzę sobie z wypadajkami - pomijając obecny ewent o którym jeszcze nie można niczego przesądzać bo to dopiero 1-sza doba. Właśnie na doby przeliczam nie na dni i jeśli widzę że spokojnie uda się zebrać roślinę ewentową to kilka pól (dużych) i w ciągu dnia obsiewam tymi długo rosnącymi z farmy dając SN - w ten sposób zwiększa mi się szansa na wypadajki Ewentualnie gdy ewentówkę mam już w komplecie ( z naddatkiem oczywiście, by na koniec nie brakło )a do końca 2 dni powiedzmy to już jej nie sieję tylko inne rośliny np.róże które rosną ok.8godz. i też dają więcej wypadajek niż 5-cio godz. ewentówka - kto ma więcej SN może przez całe te 2 dni siać dłuższe i zwiększać szanse na skompletowanie wypadajek :))
    Tak więc nadal śmiem twierdzić że to ,,duuużo za dużo,, ma wpływ na owe wypadajki :))

3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Dzień dobry :)
    U mnie odkryte 24 pola i jestem niezadowolona, że w następnym kroku trzeba oddać 2 gniazda za naklejkę (akurat na tym etapie).
    Kupiłam ... naście skrzynek i dostałam w każdej po kilka roślin, ani jednego itemu ani gniazda (więcej nie zamierzam kupić, bo po prostu event nie wart wydawania więcej FL) - coś nie mam szczęścia do losowości w tej grze. (Agifarm :) coś wiesz na ten temat - "mały astronom"xD, "lotu helikopterem" też nie mam).
    To jednak gratulacje należą się graczom, którzy trafili w skrzynkach "Pomocy wielkanocnej" na to, co faktycznie pomoże im szybciej skończyć event.:)

4. juras

juras Weteran forum

Marku, ale wyciąganie wniosków z 2 zasiewów, jest dosyć karkołomne,... mogę tylko przyznać, że moja teoria może być równie karkołomnaxD, tyle tylko, że mi pasuje i do słynnej "wypadalności" i do "przykręconego lub odkręconego kurka", jeśli przesuniesz domniemaną sinusoidę w dół lub w góre osi "y"

5. zagma

zagma Chodząca legenda forum

To też możliwe :pxD.
    Wylazłam z łoża boleści migrenowej i od razu mi się polepszyło xDxD.

No to co??
    Kto chce, to kupi, jego wybór.
    Gdybym ruszała ten event, to też bym się skusiła na zakup skrzynek. Po to, żeby szybciej skończyć.
    Dla mnie to w miarę logiczne posunięcie i nie rozumiem, dlaczego miałabym się z tym kryć.

6. Kasiunia13

Kasiunia13 Baron forum

Zebrałam roślinkę z 24 dużych pól - wypadło 13 wypadajek. Nie tak źle. Ukręciłam już cztery gniazda wielkanocne. Jakoś chyba pójdzie. Optymizmu życzę:)

7. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Serdecznie pozdrawiam Zzizzie :)

Pewnie, że masz rację :)
    Za 40 min mam zbiór, zobaczymy ile tym razem wypadnie :)

Dziękuję bardzo :)

8. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Bry
    Panowie Marku i Norbi uprawiacie szermierkę...
    Popatrzcie na to z innej strony... To jest wyzwanie:p, by na przekór wszystkiemu skonczyc ten ewent.xD

9. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Niestety ten event w ciemnych barwach widzę .Dopiero 2 zadania zrobione a gdzie jeszcze 38 .Roślinek brak .

.-Kamilka-., kybek93 oraz RosesFarm lubią to.
  10. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Pięć kroków zrobione-czekam na zbiór. Mam 2 obszary do odkrycia jeszcze ale chyba jeden dziś odkryję8)

gretag, olgs3, juras i dalsza osoba lubią to.
  11. rysio

rysio Półbóstwo forum

4 uszlachetnienia rosliny eventowej - 4 x nic, czy to jest ta lepsza szansa uzyskania uszlachetnienia? prawie cala doba siania poszla na marne. ale to i tak bez znaczenia przy 6 podstawowych gniazd jako wypadajka (+12 z prezenow od sasiadow)
    tak wygladaja fakty

.-Kamilka-. i kybek93 lubią to.
  12. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

To nie uszlachetniaj.Ani to potrzebne,ani dające dobre rezultaty.

13. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Na obecną chwilę 3 dodatkowe strefy odblokowane -24 duże pola, ale sieję na różnych . O 19,30 będzie roślinka i kolejne gniazdo z młyna ( a może 2 przy dobrych wiatrach ) , szkoda tylko że te 2 nie przyniosą wymiernego pożytku w postaci odblokowania następnej strefy no ale...cierpliwości :)
    Poczytałam sobie trochę tutaj i przypomniał mi się wiersz Konopnickiej ;
    A jak poszedł Król na wojnę
    grały jemu surmy zbrojne...
    ...A jak poszedł ,,Stach,, na boje
    zaszumiały jasne zdroje...
    ...A na wojnie świszczą kule
    lud się wali jako snopy
    A najdzielniej biją Króle
    A najgęściej giną chłopy...
    Ewent to jak owa wojna - a gdy jest wojna to muszą być i ofiary - tak więc...każdy dowolnie niech sobie zinterpretuje ;))
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie i uśmiechu na ten dzień życzę :)))
    P.S.
    W tej wojnie mamy 3 rodzaje ofiar;
    1- ,,kasowa,,
    2-,,poświęceniowa,,
    3- ,,losowa ,,
    Może dodam jeszcze tak od siebie , że żadna z tych ,,ofiar,, nie zasługuje na potępienie, a należy jej się przynajmniej tolerancja :)

Ostatnie edytowanie: 29 marca 2018
  14. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Przepraszam ale dlaczego zakładasz,że każdy obchodzi akurat te święta?
    Ja ukręciłam 3- dzięki temu,że moi sąsiedzi wiedzą co należy wysyłać w czasie eventu i nie zawodzą.

zielonygroszek83 i Anhedrea lubią to.
  15. abask

abask Fanatyk forum

Przepraszam, dlaczego zakładasz, ze nikt nie obchodzi świąt?

tereska1108 lubi to.
  16. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Teraz, to już kompletnie nic nie wiem :sleepy:

96 małych pól dało 15 wypadajek
    144 małe pola, dały ...

Jeszcze raz test na małych :sleepy:

bacowa70, gretag oraz olgs3 lubią to.
  17. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

M.in. dzięki temu,że jego stać inni mogą grać bez kasy.Wyśmiewać się? Serio? no nie zauważyłam.
    Przecież nie trzeba czytać wszystkich postów...
    Też kupiłam koszyki. Najpierw 4 a potem jeszcze 4.
    Gdzieś to napisałam? A w którym miejscu pokaż?

18. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Ja akurat mam 30 wypadajek na 3 gniazda wielkanocne ale wstrzymuje mnie roślina. Dopiero może po 20 jak dobrze pójdzie będę siał już wszędzie.

19. abask

abask Fanatyk forum

Nie będę się z Tobą spierać bo to nie o to chodzi....
    Napisałaś: Przepraszam ale dlaczego zakładasz,że każdy obchodzi akurat te święta?
    Też nigdzie nie napisałam, że moje wcześniejsze stwierdzenie dotyczy każdego więc Twoje stwierdzenie to kula w płot.

Sąsiedzi dopisują ale roślinek wystarczyło tylko na ukręcenie 2 gniazd.

yvonnege_, tereska1108 oraz olgs3 lubią to.
  20. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

xDxDxDxD
    Bo pól było już za dużo;)
    w sumie dobrze, że są takie eventy, w których wątki do nich są ciekawsze;):D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.