Opinie Wielkanoc

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Czerwona, Mar 27, 2018.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

dokładnie , też gościa nie kumam wydał realną kasę na to i czym się chwali ? o_O

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Tak sobie czytam wątek i aż się wierzyć nie chce- jeszcze prawie 6 dni eventu a tutaj lament,że event niemożliwy do zrobienia,że nie skończę.Kto by pomyślał,że jest aż tak silne uzależnienie od cmj..
    Kupiłam 4 skrzyneczki- dostałam 2 itemy.
    Myślę,że skończę- a jeśli nie to nic się nie stanie.Więcej optymizmu niektórym życzę:)
    Póki co siej na dużych. Jak odblokujesz więcej pól to ewentualnie można przejść na mniejsze.

3. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

I co z tego,że wydał?Urząd skarbowy jesteś,czy jak?Jest dorosły i może wydać na co chce,skoro można.Dzięki takim osobom ( w tym mnie,bo kupuję kombajn,czasem ts czy teraz te skrzyneczki też kupiłam) ta gra w ogóle istnieje.

U mnie jedno pole do okrycia,zabrakło roślinek,etap 6/40.

4. yvonnege_

yvonnege_ Weteran forum

Trochę to ironiczne i zakrawa na autoreklamę BP, skoro stać Cie na kupno koszyków to ewent kończysz szybciej i tyle. Nie ma się czym chwalić, a już na pewno nie wyśmiewać się z innych graczy, który starają się uzbierać wszystko bez wspomagania się wydawaniem złotówek, które nie wszyscy mają w nadmiarze. Przechwalasz się jak mały Jasio w 1 klasie, przystopuj trochę i nie wkurzaj innych....

5. juras

juras Weteran forum

Kto wie czy to nie Twój błąd. Moja teoria wypadajkowa jest taka, że że w momencie zbioru, wypadajka jest przypisana do małego pola, co oznacza że obejmuje ją również duże pole, a to oznacza, ze w momencie zbioru ich ilość dla dużych i małych pól jest identyczna. Siejąc na małych nie zwiększasz ilości wypadajek, tylko pozbawiasz się roślin.
    Gdyby tak było jak napisałem, to porównywanie 2 zbiorów nie miałoby sensu, bo przypisywanie wypadajek do poszczególnych pól odbywa się zapewne wg. jakiejś funkcji (obstawiam sinusoidę)gdzie ilość jest zmienna w czasie.

Last edited: Mar 29, 2018
  6. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Nic więcej nie kupiłem. Koszyków nie kupuję z zasady, wyjątkiem są koszyki, które zawierają jakiś naprawdę ciekawy i zwiększający wydajność w grze item. Nie było ich wiele w tej grze.

A nad czym mam myśleć Norbi ?
    Czy Ty uważasz, że event jest nie do skończenia i ma za zadanie zniechęcić graczy do Farmy ? :)
    Nad czym jeszcze mam myśleć ? Co by było gdyby ... ? A po co, myśliwym mam zostać ?
    Przeczytałem dość wnikliwie FAQ, żeby przypadkiem o jakiś kwiat się nie dopytaywać, albo jabłuszko cukrowe ... i nie doczytałem się, że zakup skrzynek jest zabroniony, albo niewskazany. Kasy na florki też nie ukradłem, skrzynek podstępem od firmy nie wyłudziłem ... więc z czym masz problem ?

7. wojciech70

wojciech70 Nadzorca forum

Ja rano ewent zacząłem- z 6 dużych pól- 1 gniazdo wyleciało :)

8. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

xDxDxD
    Mam podobnie, ale nam świąteczny event zorganizowalixD
    Ale nie wątpię, że go zakończymy. Lepiej lub gorzej, ale zakończymy;)xD
    Ja też podążam śladami abc2016 :D
    I powstrzymam swoją ciekawość co do szklarni i uparcie nic nie kupię, żeby zobaczyć co z tego wyniknie:D

9. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Ale Juras - masz 24 duże pola, zbierasz 9 wypadajek.
    Zamieniasz te 24 duże pola na 96 małych, zbierasz i masz 15 wypadajek.
    Ten sam plac, ta sama łąka różnica 6 szt.
    Masz rację, że rośliny do zasiewów potrzebuję więcej, ale będzie kiedyś taka chwila, kiedy każda z tych roślin będzie wykorzystana.
    Nic się nie zmarnuje :)

10. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Marku...
    sam kupilem skrzynki..i sieje juz na 24 duzych polach...
    nikt nikomu nie broni zakupu..tylko zapominasz o najwazniejszej rzeczy,,,co dzieki tym skrzynkom zyskales,,jakego przeskoku eventowego dokonales.....

11. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

O jak miło... Atmosfera świąteczna w pełnym rozkwiciexD

Czekam na zbiór, po którym będę miała 24 duże pola. Nie chce mi się przechodzić na małe. Sianie i podlewanie spoko, ale ręczne rozrzucanie gnoju na tych małych pikulkach to nie dla mnie... Zostanę przy dużych, dłubiąc dalej event zgodnie z planem. Czasu masa, zbieram dość regularnie, zdążę:) Wypadajki w miarę zdobywania kolejnych pól będą lecieć coraz lepiej. Jak mi będzie wychodzić nadwyżka roślin (od któregoś momentu prawdopodobnie tak), to ją zutylizuję w szklarni.

Więcej dystansu i życzliwości farmerzy. Choć dwa razy w roku - z okazji Świąt...

12. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

jeden zbior to nie porownanie,,,,,takie rzeczy robi sie na dluzszym dystansie...

13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

OK rozumiem, że w skrzyneczkach miałeś farta i było dużo eventówki i gniazd.
    W takim razie gratuluję szczęścia.

gretag, olgs3, -MarekW- and 1 other person like this.
  14. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Z 12 dużych pól wypadło 7 podstaw.. o i ...właśnie odkryłam kolejnych 8 pól .
    Do odkrycia kolejnej partii brakuje cudownej roślinki wielkanocnej
    O wypadajki się nie martwię bo jak pisałam wcześniej z 3 skrzyneczek wypadły mi 2 czarujące jajka ,które co 8 h dają 6 podstaw...

gretag likes this.
  15. abask

abask Fanatyk forum

6 dni eventu? W święta będziesz siedzieć na farmie? Jeśli w 2 dni eventu ukręciłam tylko 2 gniazda to niby kiedy mam ukręcić pozostałe 38?

olgs3, kybek93 and pretorianka like this.
  16. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Może z tym samym ma Norbi problem, co ja: z przechwałkami za kasę.
    Z wyższością opartą na portfelu.

Ten event to jest albo męka z niepewnym zakończeniem, albo inwestycja - większa czy mniejsza.
    Gdybym to robiła, kupiłabym i największy koszyk, i wszystkie skrzynki, i do tego jeszcze item.
    Kto bogatemu zabroni.
    Nie robię, bo event nieciekawy, nic cennego nie daje - nuda po prostu.
    Ale gdybym robiła inwestując...
    ... to na pewno nie latałabym po forum przechwalając się postępami.

17. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Nie rozumiem.
    Przy poprzednim evencie, gdzie można było zakupić skrzynie wspomagania, na wyścigi się wszyscy chwalili, ile ich kupili i ile jaj piniaty wpadło.
    Wtedy było cacy, teraz be?

Więcej luzu proponuję, wszystkim ;).

18. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

A może zależy kto się chwali?;)
    Event nudny, ale za to na forum zaczyna robić się śmieszniexD

19. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ja widzę różnicę, ty zresztą też oczywiście.
    Mądra jesteś, zagma :)
    A co piszesz - to piszesz, to już zupełnie inna sprawa.

Kupowanie nie jest ani cacy, ani be.
    Kto ma kasę i uważa, że warto, ten kupuje.
    I nikomu nic do tego.
    Wszystko polega na tej drobnej różnicy, co to ty wiesz i ja wiem.

kybek93, pretorianka and -norbijas- like this.
  20. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Norbi ... przyjacielu mój Ty serdeczny :) ... czytałeś ten post ?

Wszystko co napisałem i wkleiłem po tym poście, ma uzasadnić i wykazać, że to nie jest prawda.
    Dlaczego ?
    Dlatego, ze tego typu twierdzenia, mogą przedwcześnie zniechęcić, spowodować rezygnację, uprzedzić, podciąć graczom skrzydła ... więc dla równowagi, przedstawiłem optymistyczne stanowisko, aby dokonanie wyboru było oparte na opiniach z obu biegunów.

Thread Status:
Not open for further replies.