wielka ucieczka

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dorcia531, 31 maja 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dorcia531

dorcia531 Mistrz forum

nie umię zrobić tego zadania nic mi nie wychodzi latam z wilkiem po wszystkich polach i nic nie wychodzi proszę o pomoc...

2. czeresnia82

czeresnia82 Czeladnik forum

ja też tego nie ogarniam więc nie robie szkoda nerwów

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

dorcia531 bieganie z wilkiem a raczej z podobizną łasicy nic nie da. Trzeba przyjrzeć się planszy, odnaleźć "pulsujący" czy też lekko podświetlony "skarb" i tak układać kafelki aby doprowadzić łasicę do skarbu. Wtedy klikamy na ikonę skarbu, łasica zajmuje miejsce na kafelku a skarb zostaje zebrany. Kafelki można obracać w rzędach, które możemy przesuwać, można też łasicę przestawić na inny kafelek z tych, do których mamy ułożone "przejście".
    Zapraszam do obejrzenia filmiku i grafiki:

[​IMG][​IMG]

Warto też zajrzeć do poradnika, w którym są wszystkie szczegółowe informacje: => Wielka ucieczka.

czeresnia82 nie rezygnuj, wystarczy popatrzeć na filmik i na spokojnie spróbować. W minigrze mamy nieograniczony czas na zebranie skarbów i wyjście z labiryntu.

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie?

4. dorcia531

dorcia531 Mistrz forum

patrze filmik już 10 raz i nie mogę dalej wykonać tego zadania bardzo szkoda że nie mogę pojąć dziękuję za pomoc .cały czas pulsuje strzałka u góry żaden prezent nie pulsuje ok kończę.

Ostatnie edytowanie: 31 maja 2019
  5. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

dorcia531, skoro pulsuje strzałka u góry, to znaczy, że już zgarnęłaś z planszy wymagane skarby i teraz trzeba wyjść z labiryntu.
    Przyjrzyj się dobrze polu obok pulsującej strzałki. Zobaczysz na nim delikatną chmurkę tak jak na poniższym obrazku. Teraz trzeba na tym polu z chmurką postawić postać i już grę masz zaliczoną. Oczywiście, żeby móc postawić tam postać musisz mieć zbudowaną drogę, analogicznie jak do skarbu.
    wyjście.PNG
    Poczytaj jeszcze na spokojnie opisy mechaniki w poradniku. Są tam gify pokazujące sposoby poruszania się w labiryncie. Możesz też porozmawiać z innymi Graczami w wątku eventowym >>klik<<. Trochę czasu zajmuje opanowanie mechaniki, ale później jest już łatwiej. Nie zniechęcaj się.

Temat zamykam, w razie nowych pytań zapraszam ponownie.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.