Opinie Wiek żagli II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 15 sierpnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bogusiania

bogusiania Książę forum

Niestety, chyba jednak polegnę na narzędziach - tylko 12 łubianek i 0 farby. Bardzo dużo dałam wcześniej do spółdzielni do misji upiorne muzeum i mam już drugie. Nie wiem, czy z pola wypadnie ok. 400 farby i ok. 110 łubianki - bo troszkę miałam. W skleporamie wykupiłam 1 skrzynkę z narzędziami 3XL, trochę wypada z pnącza, prosiłam też sąsiadów o pomoc - ale to pewnie wszystko mało. Szkoda uciułanych florków na zakup skrzynek, zobaczę, ile się da zrobić. Na kole fortuny chyba nie ma takich skrzynek :( A może jednak się uda - z 1 zbioru wypadło 5 łubianek i aż 7 farb. Jestem dobrej myśli :)

Ostatnie edytowanie: 17 sierpnia 2023
  2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

A to fakt, że będąc w oknie eventowym trudno określić, w którym momencie "wcisnąć hamulec". Chociaż ma to znaczenie chyba tylko przy Porcie 2. W pozostałych takim hamulcem są rośliny i przedmioty eventowe, więc dużo trudniej się zapędzić. Mi się lampeczka zapaliła, gdy zobaczyłam, że wśród nagród nie ma monet zębatych i już wiedziałam, gdzie jestem. Na razie poprzestałam na 4 krokach. 5 będę robić w miarę jak to będzie potrzebne:)

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Sprawdzałaś w inwentarzu Skrzynie z towarami? może tam się uchowały narzędzia albo Skrzynki z narzędziami a wśród nich trafią się te potrzebne :)

4. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Denerwuje mnie tylko to czekanie na rośliny,nie ma jak przyspieszyć. Oczywiście pamiętam o naleśniku i bardzo korci ale nie .Grzecznie po kolei.Też zrobiłam ten błąd w zadaniu 2 i pni ci u mnie dostatek.Chciałabym pnącze z itemami,+3 do drzew i skrzynie ognistej ścieżki.Cel ambitny ,gorzej będzie z wykonaniem.Hoduję biedronki,pająki,żółwie i produkuję deskorolki.Trzeba uzupełnić zapasy.

5. patrish1979

patrish1979 Stały bywalec

chciałam robić ale chyba odpuszczę , produkcja zwierzaków do eventu mnie przerosła

szansa na pnącze marna wiec na spontanie będę tam siała jak już wchodzę na laki to i ta ogarne :p moze przynajmniej SN sobie uzupelnie

Ostatnie edytowanie: 17 sierpnia 2023
  6. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Ja troszkę później załapałam :), ale to dużo przez pośpiech, nie sprawdziłam dokładnie, szkoda, że nie ma w tym zadaniu monet zębatych, bo miałabym chociaż walutę do sklepiku, a tak biedronki całym stadem odleciały w siną dal zostawiając mniej znaczące fanty ;)

7. piotrs

piotrs Książę forum

napisz do mnie sówkę, będę podsyłać skrzyneczki

8. .robak23.

.robak23. Czeladnik forum

daj z 15 sztuk, proszę, żeby choć jedną naklejkę zdobyć.... ja nie mam ani jednej biedronki a kupić to 6.500.0000...

9. gosiunia007

gosiunia007 Wyjątkowy talent

Skrzynki z narzędziami można jeszcze zdobyć w spółdzielni, w misji Herbarium, która w dodatku jest powtarzalna :p

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Pamiętam jak miałem kłopot z deskami do ulepszania magazynów.
    Wtedy każdy uciułany floren inwestowałem w kurze jaja.
    Oczywiście czekałem do wyprzedaży za 50%.
    Uzbierałem 8 szt. i jeszcze nie dawno (przed piknikami hanami) stały na wybiegu.
    Teraz siedzą w pasku.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dwa zbiory dziennie po 10 szt z każdego jaja dawało 10 x 8 x 2 x 7 = 1.120 narzędzi tygodniowo.
    Jak kogoś stać na komplet 20 szt. (1000 FL z 50% zniżką) to może tygodniowo zbierać dodatkowe 2.800 szt narzędzi.
    ---------------------------------------------------------------
    Teraz mam spokój, ale wtedy mocno cisnąłem na te jaja.
    Oczywiście najpierw nazbierałem komplet wron i sów. :)
    --------------------------------------------------------------
    I nie, nie mam płacone za reklamę.
    xD:cry:xD

11. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

xDxDxDxD Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki
    Póki co sieję roślinę

12. zefirek55

zefirek55 Zaawansowany

Ja właśnie tak samo to odbierałam a parę minut wczesniej siadła mi grafika i miałam białe pola pod napisami.

13. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Narzędzia były problemem i na mojej farmie,jak zawsze w czasie dorobku ,robiłam wtedy misje dające deski.Teraz jestem na stałe umówiona z sąsiadami ,że poza eventami podsyłamy sobie skrzynki z narzędziami.:p

14. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Ale ten terror-badyl rośnie jak "kawałek chleba u gęby".
    Nie lubię tego pola specjalnej troski.
    Drugi port wykonany i tyle bo badyla brak.

15. storczyk123

storczyk123 Ekspert forum

cena biedronki zbliża sie na targu 19 do 1 mln...to jakieś szaleństwo

zamieniam 20 biedronek na 4000 szt szarłatu ........i po co siać??-:))

16. szary_ludzik

szary_ludzik Analityk forum

Jakieś skrzynki z narzędziami można kupić w sklepie Kapitana...
    Jaki + do drzew, tego nie widzę...?

17. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

A niech to... marudziłem, miałem nie robić... a tymczasem nie mogłem się powstrzymać i jednak sieje badyla, wczoraj odblokowałem kraby w świątyni i wystawiłem kilkanaście zagród na pole xD zobaczę jak to będzie, w sumie na targu ceny za kraby i pająki dość znośne, może coś się dokupi... za to ceny biedronek to jakieś szaleństwo, u mnie na targu dochodzą do miliona za sztukę i znikają w kilka minut o_O jest okazja naprawdę duuuużo zarobić na tym evencie ;)

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

U mnie nawet do 100.000 nie dochodzą (99k)/szt.).
    A tyle samo czasu musieliśmy poświęcić na produkcję paszy, na samą hodowlę.
    Generalnie ta sama robota, ten sam wkład, a cena 10 krotnie wyższa.
    Kolejny raz powtórzę:

Targ powinien być jeden i mieć uwolnione ceny.

19. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Na moim targu są po 65 tys

20. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Na moim targu biedronek jedno wielkie zero "0".
    Bardzo mało grających z Polski tutaj jest, chyba 3-5 osób,
    właściwie sama zagranica, ta bliska z południ i wschodu.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.