Opinie Wieczorne Wieprze

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 20 listopada 2024 o 09:20.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Milo58#

Milo58# Czeladnik forum

Ogólnie cały ten event jest jakiś pomylony. Wpłaty u Dżanet to jakiś kosmos... w 9 kroku 350x kukui, no przecież to drzewko z tsa i to takie które wcale nie tak dawno temu się pojawiło... potem dalej 375x owoc galaretowatego kasztanowca... niby jak mam je wyprodukować skoro pełnia jest zamknięta? Jako jedna z alternatyw to cis, który nie jest ogólnodostępny, bo to drzewko specjalne. Co to jest za event? Czy to jest serio normalne? Może powinni zrobić opcje, że każdy kto wpłaci 20 zl ma ukończony event. Przecież to tylko o tą kasę chodzi...

2. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Pobiera 30 szt.x3 byłam zdziwiona ilością ale chciałam skończyć a ser posiadałam w stodole.Mnie tylko chodzi o to,że nie może być takich rozbieżności.Poza tym nie mam obowiązku sprawdzać na innych Forach czy wszystko się zgadza.Podane -zaklepane i koniec.BP stało się mało wiarygodną Firmą,przecież to jest biznes i nie można tak traktować graczy.Może myślą,że można wcisnąć Nam wszystko a i tak połkniemy to co podają jak pelikany a może w/g BP nie grzeszymy inteligencją i Oni robią co chcą bo mogą i co im zrobimy?

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

I to jest w zasadzie odpowiedź na wszystko, z naciskiem na ostatnią część.

4. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Pamiętacie ten wpis na Prima Aprilis?
    Gracze: BP uważa graczy za idiotów.
    BP: To nieprawda.

To był żart.
    Prawda wychodzi co rusz i aż w oczy kłuje.

5. klonek68

klonek68 Hrabia forum

No i po Wieprzach xD pnącze odpalonexD co dzisiaj zrobię to moje;)

Ostatnie edytowanie: 22 listopada 2024 o 12:33
  6. gradient48

gradient48 Czeladnik forum

Po lekturze Wasych wpisów wykupiłem cały ser na targu i dobudowałem sobie z 10 serowni (wymagania do budowy na szczęście są stosunkowo małe). Teraz mam 175 sera w stodole, 20 fabryczek i 400 myszy. O te potencjalne 320 zatem się nie boję.

Ale z FAQ cały czas wynika, że potrzebuję całościowo 96 serów: 48 (4x12) na 9 poziomie i 48 (4x12) na 11 poziomie (zdecydowanie korzystniejsze niż oddać 300 kapibar lub 300 drabin)...

O kukui i cis się nie martwię, bo przecież zamiast nich można oddać 2100 żołędzi. A to bez problemu i niewielkim kosztem można dostać na targu lub obsadzić pola dębami.

Montwa, hlnrys, Angel i dalsza osoba lubią to.
  7. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Właśnie Faq przemówił. FAQ

"22.11.2024 godz. 13:41 - w przypadku 2 postaci (Borsty i Lizus Presluj) wystąpiły różnice między założeniami eventowymi, a wersją która faktycznie została udostępniona graczom. Ponieważ zauważono błąd gdy część graczy wykonała już te zadania, zdecydowano, że nie będą dokonywane zmiany w grze. Aktualne wymagania wprowadzono do FAQ, wyróżniając je czerwoną czcionką."

A jako ze zasobni farmerzy w ukropie kąpani po wpłacali te absurdalne serowe wymagania, to ty biedny gospodarzu płać i płacz.

Oczywiście poszli na łatwiznę. Inaczej trza by zwracać kasę za koszyki, floreny za wzmacniacze.

Ostatnie edytowanie: 22 listopada 2024 o 13:09
  8. Milo58#

Milo58# Czeladnik forum

No i jak zwykle dali popis wszyscy ci co MUSZĄ mieć ukończony event w ciągu doby od rozpoczęcia... bo to przecież jakaś sprawa honorowa jest, a ty farmerze na dorobku wydawaj miliardy na wszystko :sleepy:-.-:cry:

A kiedyś czytałem tu na forum pomysł o wprowadzeniu gry zespołowej, ciekawe jakby wszyscy się dogadali w tym szalonym pościgu za nie wiadomo czym :(

hapsak89 i krasnoludek10 lubią to.
  9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zauważono błąd?
    Kto zauważył?
    Gracze.
    A BP niech nie soli.
    Nie takie skrypty puszczali.
    Mogli w grze zmienić tak jak podali w FAQ, a nadpłaty wycofać skryptem.

Doszła jeszcze zmiana u Presleja.
    Jeszcze 4 dni, jest szansa na kolejne zmiany.

10. 6elka4

6elka4 Baron forum

Jak co roku musi być jakiś smród. A co mnie obchodzi co zrobili Ci którzy chcą szybko kończyć eventy. Każdy gra jak lubi Zróbcie skrypt i oddajcie im wpłaconą nadwyżkę a nie karzcie tych którzy pracują wolniej. To wasz błąd i wy tam na górze daliście wiecie co. Stąd ten smród. Ja się nie godzę na zmienianie zasad w czasie trwającego już eventu. To jest niegodne i wbrew ustalonym zasadom.
    Koniec i kropka.

11. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Odpowiem jako ta,która ukończyła event wcześniej.Nie czuję się winna temu,że BP nie wie co robi rozpoczynając eventy,tak więc pretensje proszę skierować w inną stronę.Mimo ,że mam zasoby akurat na ten event nie znaczy ,że wszystko robię na już.Odpuszczam także eventy jeśli nie mam czasu lub nie podobają mi się.Prowadząc Farmę kieruję się systematyką ,nie szaleję na punkcie PD nie muszę dostać zadyszki idąc do celu,ale tak prowadzona Farma ma swoje plusy.Miałam założenie,że hoduję zwierzęta dlatego skończyłam event i wracam na swoje tory.Będą szybkie zagrody będę produkowała różne dobra.Nie liczę na targ tylko na siebie i jak coś zawalę w swoim myśleniu mam pretensje tylko do siebie. Nie jestem w gorącej wodzie kąpana tak w realnym życiu jak i prowadząc Farmę mimo,że jest to gra.

Ostatnie edytowanie: 22 listopada 2024 o 17:17
  12. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

Ale motają z tym eventem, jeszcze teraz pełnia księżyca się pojawiła... xD jakby nie było wystarczająco chaosu i "zachęcania" do kłótni pomiędzy graczami z powodu decyzji BP.:sleepy:
    Wprawdzie po redukcjach ilości, rośliny rozsiałem i kilka zbiorów zrobiłem, ale ta dzisiejsza akcja z serem znowu skłania mnie, żeby porzucić w cholewkę ten event... kompletnie nieopłacalne to wszystko... na pnącze nie trzeba ulepszyć wszystkich postaci na full, to może uda mi się jakoś tak zakombinować, żeby pnącze zgarnąć a tego sera w całości nie oddawać, a jedynie część...

13. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Hello Kochanie :inlove:, nie bierz tego tak do serca. Jesteś czy nie jesteś w ukropie kąpana, stać Cię czy nie na koszyki i inne ustrojstwa, to bez znaczenia. I dokładnie, to nie Twoja wina.
    To BP strzeliło byka i to o sporego.

Dla mnie to wygląda jak kupowanie w sklepie gdzie etykieta (faq) mówi 1zl, a przy kasie (gra) wołają 10zl.

14. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Wiecie co? A ja tam za bardzo nie wczytywałam się w faq zrobiłam szybciutko ponieważ stodoła u mnie akurat pełna była potrzebnych rzeczy a pól sobie blokować nie chciałam to i kołem zakręciłam i dyniowe popracowały a nawet sn. A i jeszcze pakiet kupiłam ten co to +3 daje na 24 godz. A co. Miałam % kupić ale stwierdziłam ,że kaca mieć nie chcę to na farmę wydam. A że byle czego nie piję to reszta na sms -wą pomoc zwierzakom poszła.
    Aha .I ser na targ wrzuciłam. Dużo sera.

15. Angel

Angel Książę forum

U mnie 10 serowni chodzi, 3 miałam kolorowe, ale bez podstaw, więc dorobiłam 10 podstawowych. Ser kupiłam też jeszcze na targu, w końcu zaczął się pojawiać, bo na początku eventu nie było go wcale, a u mnie w stodole 10 szt.:oops: Teraz 161...
    Krok 9 trzeba zrobić serem, ale już 11 niekoniecznie. Planuje wrzucić kapibary.:music: U mnie na targu kupowałam je dziś po 70 tys, musiałam dokupić 50, bo w stodole miałam tylko 250 szt. Lepiej jest decydując się robić ten 11 z zakupami na targu, kupować kapibary niż ser, którego cena podchodzi pod 200tys.;)
    Jak pisałam wcześniej, najgorsze jest to, że tylko w 9 kroku nie ma wyboru oddać jakiś innych produktów, które by może ułatwiły przejście go.
    Bardzo słabo przemyślany event, delikatnie pisząc. 8)

Nie mam pretensji do nikogo kto już skończył event, a wręcz gratuluję. :)
    Każdy ma prawo grać jak chce i napisać o tym na forum. :)
    To nie wina graczy, tylko BP -.-

16. Yabolek

Yabolek Wyjątkowy talent

Zasadnicze pytanie, to jaką paszą te serownie karmisz? Jeżeli to SP, to oto właśnie chodziło.

krasnoludek10 lubi to.
  17. Angel

Angel Książę forum

No...:oops: SPxD:cry:
    Zasadniczo SP trochę mam, nie jest strasznie mi jej żal, ale pewnie te serownie za długo nie popracują, bo trochę szkoda mi miejsca, które jest zasadniczo przeznaczone pod co innego.xD Postawiłam je "na szybko", bo jak zobaczyłam pustki na targu to trzeba było coś przedsięwziąć, ale teraz już luz...:p

Jednak gracze, którzy sera nie mieli w dużych ilościach to albo SG, albo narzędzia w ruch i SP...-.-

18. gradient48

gradient48 Czeladnik forum

No to dobry targ Ci się trafił. U mnie kapibary droższe niż ser. Ser 250 tys, kapibara ponad 300 tys. Drabiny jeszcze mamy po 80-90 tys, ale jest ich tak mało, że nawet na 1 wsad nie będzie.

krasnoludek10 lubi to.
  19. grania.

grania. Analityk forum

A ja tam ten event lajtowo potraktowałam. Robię, bo robię zawsze, ale w FAQ się nie wczytałam, więc od niczego mnie głowa nie rozbolała. Sieję na oko akurat to co się wyłania, że będzie potrzebne w następnym kroku, oddaję przeważnie z lewej ale czasem i na wprost i po prawej, zależnie co tam w stodole świeci. Na razie niczego nie zabrakło, a jak braknie to będę myślała na bieżąco.

krasnoludek10, Pryku oraz konopielka123 lubią to.
  20. Pryku

Pryku Baron forum

Tez tak robie... Sadze, ze juz nie te czasy ze o trzeba i musi byc... Mam wystarczajaco dodatkow aby bylo skonczone, ale za wszelka cene nie mam zamiaru robic w dobe. Ostatnio czesto cos im sie zacina i nie dziala wiec po co ja mam sie "pocic"