Opinie Wieczór piłkarski

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 3 lipca 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. twardy81

twardy81 Naśladowca mistrzów

robię jak zawsze

2. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Nadzorca forum

coś porobię 8) się okaże ile się uda...

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Ktoś tu liczył, że ok. 20k zielska jest potrzebne. Dość znośnie:) Postaram się uporać z eventem (czyli skompletować pnącze) korzystając tylko z Głównej łąki. Jakieś delikatne wsparcie nawozowe będzie z pewnością potrzebne, ale to rano na spokojnie policzę:)
    Tak na oko wygląda też, że zdobytych przy okazji punktów konkursowych starczy na naklejkę, żetony i Piccolo... Taki zestaw nagród mnie zadowoli, coś tam jeszcze z plansz wpadnie:)

4. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

czy kombajn zbiera itemy + postawione na polu?

i czy przewidziane są pola gdzie są jednorazowe fanty? - tak było

edit>
    apel do Ekipy:
    nie odpowiadajcie wszyscy naraz!! - nie ma pośpiechu
    może być jutro, albo za 3 dni....poczekam

uzgodnijcie między sobą to unikniemy DDoS

Ostatnie edytowanie: 3 lipca 2024
  5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

W poradniku było, że tak. Nie wiem, może znikło...

EDIT: Na polach goździk na jutro. Na Wyspie może powrócę do tygrysów.

Ostatnie edytowanie: 3 lipca 2024
    hiacynta i mysza199710 lubią to.
  6. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

podłubię ale jak długo jeszcze nie wiem;) pnącze marne :sleepy:

7. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Rysiu czy na plan minimum plus 80 pk na piccolo zakładając 3 pkty za odpowiedz potrzebuję 13368 badyla i 1200wylotek?

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Skoro zadałeś pytanie mi imiennie, to się nie dziw, że nikt nie odpowiadał. A mnie wieczorem na forum nie ma:p

Itemy z "+" - zwykły kombajn zbiera tylko te bez bonusów typu zwiększenie PD/TPD, zbiorów, skrócenie produkcji itp. Czyli jeśli item z (+) daje dodatkowo np. farmarki, imprezówki, jakąś skrzynię, to zwykły kombajn będzie go zbierał, jeśli natomiast taki item daje +1 do zbioru czegoś, zwiększa PD z jakichś zbiorów, zwiększa efektywność SN itp., to zwykły kombajn go nie ruszy, trzeba użyć funkcji do zbioru zwierzaków domowych i bonusowych przedmiotów:
    upload_2024-7-4_8-42-15.png

Co do jednorazowych fantów-niespodzianek - jeśli mnie pamięć nie myli, to we wszystkich dotychczasowych edycjach były. Nie sądzę, żeby tym razem miało być inaczej.

9. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Ja zaczynam od siania minimum ,potem zdecyduję czy robić dalej.Zawsze intrygują mnie te znaki zapytania.

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

A to zagwozdka.:oops:
    Dodatkowe 80 PK, to 27 zagadek.
    Zależy jakie plansze będziesz robić.
    Idąc tylko po PK najlepiej chyba powtarzać kemping (2,1).
    Za 2 części 3 zagadki, czyli 9 rundek - 18 gier.
    Na żetony minimum 6 gier + te 18 (9 rund kampingu)
    Czyli 24 gry - 1 darmowa.
    Na 23 trzeba wysiać/nazbierać.
    23 x 557 = 12.811
    23 x 50 = 1.150

Sprawdź, bo nie wiem, czy się nie zamotałem.:oops:
    Trudne pytania zadajesz z rana.:p
    xD:cry:xD

11. gosiaedyta

gosiaedyta Chodząca legenda forum

Ja do naklejki robię i może jakiś item wpadnie. Szkoda czasu siedzieć tyle na farmie.

krasnoludek10, hiacynta oraz 6elka4 lubią to.
  12. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Też się nad takim trudnym pytaniem biedzę tu od rana :p xD;) bo Mietka mi zleciła zrobić wyliczenia minimum (2 żetony, piccolak i item - a że ten za GT to nie ma co liczyć ,bo na pewno talarków nań starczy i jeszcze sporo zostanie nim się odpowiednią ilość PK zbierze )
    Są dwie plansze z możliwością zdobycia po 9 PK i te do powtórek najlepsze, ale... ale znając przemyślność naszej losowości należy zakładać , że nie za każdym razem się uda (przy kartach: 4, 3, 2 , 1 nie da rady zgarnąć tych dodatkowych 3-ch PK ) Tak ,,optymistycznie,, liczę , że...
    ... że te 23 gry może być u mnie za mało :music:Żetony biorę tylko 2 (bo chyba tyle wystarczy by drugie pnącze odblokować w rybach) więc za 3 początkowe gry liczę tylko 12 PK (6 z pierwszej planszy i po 3 z tych z żetonami) a dalej to ,,tak skromnie,, jakieś 10 powtórek (7 x po 6 PK i 3 x po te max 9 ) . Razem wychodzi 69 + 12 = 81 PK
    czyli 26 gierek - minus darmowa to 25
    25 x 557 = 13925 ewentówki
    i 25 x 50 = 1250 wylotek
    (to oczywiście wyliczenia tylko pod mój plan - czyli Mietki wymóg)
    no i to tylko w teorii - w praktyce może być więcej do wysiania, lub i nieco mniej jeśli losowość w kartach będzie sprzyjać :music:ale jak się tutaj ma teoria do praktyki, to dopiero w trakcie zabawy się okaże .

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Da się.

układ kart 4, 3, 2, 1 - pola 11, 14, 9, 10
    układ kart 5, 3, 1, 1 - pola 17, 20, 21, 10

Jeśli dobrze pamiętam, są tylko te dwa układy kart.
    Kiedyś był też 3, 3, 2, 2, ale on uniemożliwiał zaliczenie dowolnego pola.

Jak widać na wyżej załączonym obrazku:p;) na kampingu da się zaliczyć dwie zagadki w każdym układzie kart.:D
    Chyba że wróci ten 3, 3, 2, 2,:( co by było nieładnym zagraniem.>:(
    Jednak znając BP...8)

14. 6elka4

6elka4 Baron forum

Już Ty Rysiu im nie podpowiadaj takich rozwiązańxDxDxD

Lato to i leń mi się włączył. Ile można orać bez urlopu?;)-.-
    Robię minimalistycznie.8)

15. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Hmm... układów jest chyba więcej - a przynajmniej jeszcze ten możliwy : 5, 2, 2, 1 (i te dwie dwójki nawet mi się kojarzą z układami które miałam w poprzednich tego typu zabawach)
    ale skoro przy każdym układzie da się tego maksa wyciągnąć , to już mniejsza jakie tam karty losowość podetknie :p
    choć Mietka mi tu powiada, że tak tylko ten Kemping oblatywać ichnaście razy w te i wewte to będzie strasznie nudne i nijakie - i ona nie ręczy , że to wytrzymie xD:cry: no ale jak już wcześniej napisałam ; ,,teoria,, i praktyka nie zawsze są zgodne :p

16. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Liczyłam liczyłam i jakoś mi sie nie składało,dziękuję :)

17. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

to kto się już zalogował do gry,bo ani na kliencie ani na przeglądarce niestety się nie da :( :( ,powtórka z rozrywki :cry:

EDIT:

udało się ,wylotek 368szt to chyba na to minimum starczy 8)

Ostatnie edytowanie: 4 lipca 2024
  18. Tiger_Lily

Tiger_Lily Wielki mistrz forum

wylotek 281 szt. z dwóch pól hortensji, przy pomocy 3 jasków na polu i 1 na drzewie

Miałam takie pytanie:

- Białe futbolowe róże to? Odp. rośliny specjalne

19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Z logowaniem było trudno, ale po 20 minutach się udało. Na polach miałam koniczynę, dała 384 wylotki.

20. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

z czego zbudowany jest róg nosorożca? odp d) kreatyny,wylotek 194 z gryki

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.