Opinie Wesołych Świąt!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 1 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. juras

juras Weteran forum

..no tak sianie dla PD, to jest jakaś uboczna korzyść, może nawet w trakcie trwania eventu pozwoli niektórym wbić potrzebny "36", ale sianie to nie to samo co przyjemność ze zdobycia przynajmniej malutkiej nagrody a tej przyjemności będą nowi gracze w większości pozbawieni.
    ....kasa za eventówkę to też nagroda, ale to nie ten kaliber co "2 złote banany"

2. beataduda

beataduda Aktywny autor

Fakt nagrody nieporównywalne. Ale nadal będę trwała przy swoim, że dla początkujących PD i SG ta dobra nagroda. Pewnie pamiętasz dawne czasy jeśli miałeś niski IvI to zrobiłeś kilka zadań a w nagrodę było za to PD i SG.

3. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Ale jest jeszcze inne rozwiązanie. Przynajmniej u mnie b. dobrze sprzedaje się orchidea. Sporo można rówież zarobić.

4. juras

juras Weteran forum

Mówimy o tym co w zamian a sednem sprawy jest wykluczenie z eventu graczy poniżej 36 lvl należących do społeczności farmerów. Jestem przekonany, że można było zastosować taką mechanikę gry, żeby choć częściowo mogli uczestniczyć w podziale nagród.

malinarp i Pan_Plusz lubią to.
  5. Renia1920

Renia1920 Komandor forum

Ja kupuję systematycznie kombajn jak jest za połowę ceny i dostaje sam badziew a do tego mam dość wysoki poziom, no chyba,że są tacy co jeszcze więcej wydają kasy na grę.

myszulka, malinarp oraz Pan_Plusz lubią to.
  6. beataduda

beataduda Aktywny autor

W zamian jest szybsze wbijanie IvI i napełnianie sakiewki.

O wykluczeniu można by mówić gdyby od 36 IvI mogli dopiero siać lilie.

Masz rację ale czy wtedy wszyscy byliby zadowoleni ?? Osobiście wątpię.

7. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

No już bez przesady! 36 poziom to w 2 tygodnie można wbić.Można by lamentować jak by event był od 90.Chociaż i taki mi się marzy.Starzy graczy powinni być w jakiś sposób doceniani.
    Event mi się podoba,na święta nie wyjeżdżamy,z doskoku będziemy karmić króliczki :D

8. juras

juras Weteran forum

beataduda, my się nie dogadamy w języku farmeramy. Napisze Ci inaczej:
    -jeśli wykluczysz dziecko ze szkolnej wycieczki, to mu wytłumacz, że wszystko jest w porządku ,bo co prawda olali go w szkole, ale za to może się na podwórku na trzepaku zawiesić, w piłkę pograć, iść do kina albo sprzedać makulaturę i będzie miał kasę, a jak się autobusem przejedzie dwa przystanki to tak, jakby w autokarze wycieczkowym.

Ostatnie edytowanie: 2 kwietnia 2015
  9. juras

juras Weteran forum

To Ty czujesz się doceniona, jak część graczy zostaje wykluczona z eventu? Muszę przyznać, że to ciekawe podejście do gry.

10. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

kolorowanie kameleonów było dopiero od 66 (?) poziomu, więc ustalenie minimum powyżej 2 nie jest dla mnie problemem. Problemem jest ustalenie eventu od poziomu 2, gdy sprowadza się to tylko do "możesz wziąć udział, ale właściwie nic nie możesz zrobić i darmo nic z nagród nie dostaniesz"

malinarp, Pan_Plusz oraz juras lubią to.
  11. GoskaK

GoskaK Ekspert forum

Wbicie 36 lvl to naprawdę nietrudne - trochę misji w Spółdzielni i PD leci a za nim poziomy.
    Może to chęć zmobilizowania Farmerów do "intensywniejszej pracy".
    Eventowy badyl też niezłe PD daje - szczególnie widoczne na niższych lvl-ach.
    Pozdrawiam :))

12. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Co do losowości nagród :
    1) Teoria , że Ci co grają za kasę mają lepsze nagrody to mega bzdura.
    Nawet mi się nie chce czytać takich dyrdymałów i dalej tego komentować.
    No chyba , że mówimy o tym co sami sobie kupią , a inni nie mają xD.
    Pewnie , że każdy chciałby w tym evencie dostać same banany , TS-y , pomocników i kilka skrzynek XXL , ale tak się nie stanie.
    Jeżeli w nagrodach nie trafimy bez przerwy PD i SG to NAPRAWDĘ będą niezłe.
    Zresztą ten wątek przez te losowe jaja będzie dość dynamiczny i już widzę te posty...8)
    Co do niskich poziomów ..... od początku jestem mentorem i widzę jak "młodzi" sobie radzą , w jakim stylu pędzą do 40-ki , jak dużo ich jest.
    Jestem zdania , że jak czasem nie zrobią eventu nic złego się nie stanie , a tych bardziej ambitnych tylko lekko zmobilizuje.

Wyliczyłem sobie pnącze kasztanowe aktywne na 19-tą , normalnie MISZCZ-a mamxD.

Bry poprzeczne;).

13. amber♥

amber♥ Komandor forum

ale kiedyś też starzy mieli niskie poziomy i eventu nawet nie zaczynali ponieważ nie było roślin eventowych ( które dają niezłe PD) ..mieliśmy co najwyżej sałatę, pszenicę i marchew :p..wbicie 36 poziomu trwało miesiące ..;)..teraz mając 2 poziom i siejąc roślinę eventową spokojnie wbijesz kilka lvl-i i przy okazji florki się zdobędzie ...ja długo muszę czekać na darmowego FL..xDxD...kiedyś było ciężej - teraz to łatwizna ( nie wspominając że masa misji w spółdzielni - kiedyś było ich jak na lekarstwo i mało PD dawali )...:)

14. alutek806

alutek806 Czeladnik forum

Jeszcze godzinka :music:

15. juras

juras Weteran forum

Wiesz, że Ty masz rację. Nie każdy musi robić wszystkie eventy, tylko tak sobie myślę, że event pt."Wesołych Świąt", powinien być dostępny dla wszystkich graczy i w zależności od poziomu, co ugrają to ich. Wyobrażam sobie to jako prezent świąteczny od firmy dla graczy.
    Szanuje też poglądy innych, że to jest gra i nie ma sentymentów.8)

malinarp, GruGru oraz Pan_Plusz lubią to.
  16. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Sentymentów dla początkujących w tej grze jest sporo (na tym stwierdzeniu poprzestanę) ;).
    Szkoda , że idą Święta i jestem lekko zalatany , bo bez problemu bym wykazał , że zaczynając dzisiaj grę (nowa farma) otworzyłbym jeszcze sporo tych jajek z obecnego eventu.
    Tak , nie jestem "zielony" , mam tutaj znajomych (to ważne) , coś tam o grze wiem i byłoby mi łatwiej , ale chodzi o samą możliwość 8).
    Na luzie;).

17. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ile Ci brakuje poziomów,żeby zrobić event?

18. polnygryzoń

polnygryzoń Hrabia forum

Kochany w życiu realnym też jeżeli stać mnie na 5-letni samochód to nie szukam mecedesa w salonie. Gra uczy też cierpliwości i systematyczności, jeżeli to zrozumiesz to nie będziesz wypisywał tego typu uwag na forum. Dla mnie to, że ktoś ma dziobaki a ja nie to nic nie znaczy. Kiedyś i ja będę miał. A w teamcie ewent będę robił bo interesuje mnie pnącze, co będzie ponadto to też się pogodzę bez marudzenia.

19. beataduda

beataduda Aktywny autor

Napiszę jeszcze raz NIKT NIE ZOSTAŁ WYKLUCZONY. Każdy od 2 poziomu może siać lilię i zbierać uchwyty. Twój przykład ma się nijak do sytuacji. Niestety początki wszędzie są trudne.

20. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Z tego co widzę to w sygnie ma: lvl. 74
    Tylko ciekawe czy to rzeczywisty poziom.

A tak jak reszta napisała jest możliwe wykonanie eventu, jeszcze jakiś czas temu sprawdzałam to na jakimś koncie i przy eventowej roślinie można spokojnie z 3 lvl na dzień wbić, poza tym można zrobić misje z jajkami ( jest od poziomu 8, jajka nie są drogie, a można zarobić sprzedażą kur, wbrew pozorom można i na nich zarobić- mało który gracz z wyższym poziomem je wystawia, wolą kupić na targu).

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.