Wersje testowe eventów - sprawdzanie wcześniej przez Ekipę, czy nie ma błędów

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika olaale, 26 maja 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. olaale

olaale Okazjonalny autor

Pośrednio Mod Zła wskazała i zaprosiła mnie tutaj, bo może wczoraj w niewłaściwym miejscu zadałam pytanie do Ekipy (zadałam je w dziale Mini eventy i jakoś do tej pory nie doczekałam się odpowiedzi).
    Powtórzę je więc je tutaj:

Czy jako Ekipa macie możliwość, a może nawet obowiązek sprawdzić przed startem testową wersję eventu w celu wychwycenia błędów i poinformowania o nich odpowiednio wcześniej producenta gry?

Pamiętam, że kiedyś to było praktykowane.

Pytanie jest ważne, myślę, że nie tylko dla mnie, bo wbrew pozorom ta gra, maluteńkimi kroczkami od jakiegoś czasu nie jest już grą darmową. Można w nią tylko jeszcze pograć za darmo/ bądź prawie za darmo (ciekawe tylko jak długo).
    Dlatego proszę o jednoznaczną odpowiedź, tak, czy nie?.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

olaale są osoby, które testują grę w każdym kraju, gdzie gra jest udostępniona, ale nie zawsze testowa wersja eventu czy gry i wszystkie jej elementy, zwłaszcza z akcji specjalnych przekładają się na aktualną wersję gry na wszystkich kontach Graczy. Aby była możliwość sprawdzenia wszystkich elementów to dla niektórych z nich akcja specjalna musi się rozpocząć, dlatego też przed rozpoczęciem nie ma technicznej możliwości wychwycenia niektórych błędów, które mogą pojawić się w trakcie akcji na kontach Graczy, te konta przecież testowane przed eventami nie są.
    Dlatego też pod poradnikami widnieje taka informacja:

"Ogólne informacje końcowe

Wszystkie dane, teksty i wartości odnoszą się do stanu gry przy tworzeniu tego poradnika. Informacje w nim zawarte opieramy na testowej wersji eventu lub nowości w grze, które mogą ulec zmianie. Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku oraz wprowadzenia zmian w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat tych zmian lub uzupełnień.
    Poradniki mają jedynie charakter pomocniczy. Różnice między informacjami zawartymi w poradniku a stanem aktualnie obowiązującym w grze nie są podstawą do ubiegania się o rekompensatę."

Niemniej jednak jak tylko my czy też Gracze zauważą jakieś błędy czy problemy to zawsze przekazujemy do odpowiedniego działu, a informacje zwrotne jakie otrzymamy przekazujemy Graczom i na tym nasza rola się kończy a naprawianiem błędów czy rozwiązywaniem innych problemów zajmuje się właściwy dział.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 26 maja 2017
  3. olaale

olaale Okazjonalny autor

... dla mnie Twoja odpowiedź...to "masło maślane" i wychodzi na to, że wcześniejsze testowanie eventów to zwyczajna iluzja, bo jaki miałby być ich sens, skoro są niby wcześniejsze testy i które niby się odbywają, ale się nie odbywają, bo żeby się odbyły event musi się rozpocząć.

Nie, nie mam więcej pytań.

Anhedrea i hlnrys lubią to.
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Skoro nie masz pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.